Giełda, akcje, ETF-y i wszystko wokół tego...

bardzo tanio ale to rynek niemiecki jest Puma, ale trochę to enrgiewende odstrasza
:beczka:

trochę nakupiłem, tak bez szaleństw, bo firmy w de padają jak pudzian po ciosach Eddie Hall a
:roberteyeblinking:

w usa poluję na uranówki, odjechały już cholera i nie wiem czy zlecą, teraz passe ale do brania jest under armour śmieszna cena, trzeba kupić i cierpliwie poczekać na rynek konsumenta, to już konkretne doły robi

co jeszcze? alkoholówki bokami robią, do brania wg mnie STZ czy Diageo
uran?

1761814036805.png

Trump zamierza anektować Grenlandię - bzdura i powrót do wymysłów kilka lat wstecz

42 milionów Amerykanów bez paczek żywnościowych - nie paczek tylko kuponów a liczba wzięta z dupy

Fed pompuje 42mld, więcej niż w bańce internetowej 2008 - po pierwsze w 2008 roku były to setki miliardów a po drugie bańka internetowa była w 2000 roku, 2008 był kryzys bankowy związany z kredytami więc bzdura na bzdurze

Ilość osób z neuralinkiem - brak potwierdzenia / plotka

W jednej linijce - złoto rekordów traci a zaraz niżej rekordowy popyt na złoto

To tak na szybko ale generalnie widać, że cały tekst jest wygenerowany w kilka sekund przez AI nawet bez zrobienia później fact checkingu.

Trump zamierza anektować Grenlandię - bzdura i powrót do wymysłów kilka lat wstecz

42 milionów Amerykanów bez paczek żywnościowych - nie paczek tylko kuponów a liczba wzięta z dupy

Fed pompuje 42mld, więcej niż w bańce internetowej 2008 - po pierwsze w 2008 roku były to setki miliardów a po drugie bańka internetowa była w 2000 roku, 2008 był kryzys bankowy związany z kredytami więc bzdura na bzdurze

Ilość osób z neuralinkiem - brak potwierdzenia / plotka

W jednej linijce - złoto rekordów traci a zaraz niżej rekordowy popyt na złoto

To tak na szybko ale generalnie widać, że cały tekst jest wygenerowany w kilka sekund przez AI nawet bez zrobienia później fact checkingu.
Trump odkąd doszedł do władzy chce położyć łapy na Grenlandii i otwarcie o tym mówi.
Co do FED u to też racja, pompowanie na ogomna skalę jest i to prędzej czy później musi pierdolnąć.

Owce rzuciły się pędem, bo Burry dużego shorta otworzył. Najśmieszniejsze, że to właśnie pęd owiec tego shorta napędza. Trochę to podchodzi pod manipulacje rynkiem. Jakoś nikt nie zwraca uwagi, że Burry co chwila nowy krach i pękające bańki wieszczy. Ważne, że w 2008 trafnie rozegrał.

Owce rzuciły się pędem, bo Burry dużego shorta otworzył. Najśmieszniejsze, że to właśnie pęd owiec tego shorta napędza. Trochę to podchodzi pod manipulacje rynkiem. Jakoś nikt nie zwraca uwagi, że Burry co chwila nowy krach i pękające bańki wieszczy. Ważne, że w 2008 trafnie rozegrał.
who da fuck is Burry
:beczka:
tak to działa rynek to psychologia tłumu, od setek lat
osobiście liczę na palantir taniej i może amd odkupię

a ja tam nie znam żadnego Burego ani Łysego, po prostu dokupuje regularnie każdego 6 dnia miesiąca. Niestety los zagrał ze mną w pokera i mnie troche w chuja zrobił :beczka:

Pewien rabin orzekł, że 15 stycznia '26 zakończy się konflikt na wschodzie, oraz że powstanie tam nowe państwo z wysokim PKB na mieszkańca. Czy to sie stanie teraz, za 5 lat czy nigdy to jak zapatrujecie się na taka opcję? Czy powstanie giełda i nowy indeks giełdowy do którego wielu napompuje kasiory.

Pewien rabin orzekł, że 15 stycznia '26 zakończy się konflikt na wschodzie, oraz że powstanie tam nowe państwo z wysokim PKB na mieszkańca. Czy to sie stanie teraz, za 5 lat czy nigdy to jak zapatrujecie się na taka opcję? Czy powstanie giełda i nowy indeks giełdowy do którego wielu napompuje kasiory.
żymianski indeks giełdowy?
:roberteyeblinking:

W sensie o coś z Izraelem chodzi, bo gubię się w tych wszystkich teoriach z internetu? Jeżeli o coś z Izraelem to przecież ma on już giełdę i indeks też.

W sensie o coś z Izraelem chodzi, bo gubię się w tych wszystkich teoriach z internetu? Jeżeli o coś z Izraelem to przecież ma on już giełdę i indeks też.
Teoria zakłada utworzenie/ przeniesienie Izraela właśnie na tereny pierwotne plemienia chazarów, czyli wschodnia ukraina. Funkcjonuje to pod nazwą "niebiańska jerozolima". Patrząc obiektywnie, to obszar jest w Europie, jest "wyczyszczony"(można stawiać nowe fabryki, nowe prawo, poprostu nowe struktury od zera) i podobno jest bogaty w złoża. Nie wydaje mi się, żeby organizatorzy tej hucpy zaprosili z powrotem ukraincow. Gdyby faktycznie tak się miało stać to co z giełdą. Prawdopodobnie fabryki beda usa/niemieckie, ale kto wie, moze jednak powstanie indeks panstwowej gieldy od nowa.

Jeden rabin powie tak, inny rabin powie nie...

• Like
Reactions: AKK
kghm, ciułałem dwa lata każdy dołek, już straciłem wiarę
:antonio:
w końcu chyba idzie po szczyt
Ale zassało. Aż żałuję ze nie dokupiłem więcej.

Dalej dokupujesz mimo takiego wystrzału?

Ale zassało. Aż żałuję ze nie dokupiłem więcej.

Dalej dokupujesz mimo takiego wystrzału?
nie no gdzie,
na górce nie kupuję

ewentualnie po dużej korekcie, trend ewidentnie wzrostowy,
ale po co kupować jak liny napięte, poluzuje się to można dokupić

Last edited:
60% intela sprzedane jak ktoś ma radzę rozważyć, to miejsce na sprzedaż chociaż części, u mnie 121% zysku na akcji czyli wyjęty wkład własny plus trochę na zabawę a reszta już za darmo, może coś jeszcze wypracuje.

Last edited:
Back