Giełda, akcje, ETF-y i wszystko wokół tego...

Jakub Madej

Moderator
Cohones
Brakowało mi tego tematu na forum i ostatnio nawet dopytywałem, czy coś takiego gdzieś tutaj było - prawdopodobnie nie.

Temat dość luźny, osoby zainteresowane mogą wrzucać śmiało ciekawostki, swoje doświadczenia czy przemyślenia, wszystko co z tytułem tematu związane.

Sam ostatnio trochę tematem się mocniej interesuje, a trochę brakuje mi miejsca, gdzie można by się nawet zwykłymi ciekawostkami powymieniać.

Zobaczymy, czy temat się w ogóle przyjmie :conorsalute:

Ode mnie na start - Oracle w ciągu dnia rośnie o 40% :burnit:

Przy takich wykresach, jak ten wyżej, zawsze mam myśli, żeby skupować spółki jakieś groszowe i trzymał to latami bez myślenia czy wzrośnie czy się rozpadnie. Tylko weź to najpierw wytypuj, a później trzymaj tyle lat :beczka: Ale takich historii jest oczywiście wiele :jon:

Oczywiście - żadne wpisy w tym temacie nie są poradami inwestycyjnymi. My tutaj sobie tylko dyskutujemy. Żadne też wpisy nie powinny być podstawą do podejmowania decyzji inwestycyjnych.

Last edited:
Brakowało mi tego tematu na forum i ostatnio nawet dopytywałem, czy coś takiego gdzieś tutaj było - prawdopodobnie nie.

Temat dość luźny, osoby zainteresowane mogą wrzucać śmiało ciekawostki, swoje doświadczenia czy przemyślenia, wszystko co z tytułem tematu związane.

Sam ostatnio trochę tematem się mocniej interesuje, a trochę brakuje mi miejsca, gdzie można by się nawet zwykłymi ciekawostkami powymieniać.

Zobaczymy, czy temat się w ogóle przyjmie :conorsalute:

Ode mnie na start - Oracle w ciągu dnia rośnie o 40% :burnit:

Przy takich wykresach, jak ten wyżej, zawsze mam myśli, żeby skupować spółki jakieś groszowe i trzymał to latami bez myślenia czy wzrośnie czy się rozpadnie. Tylko weź to najpierw wytypuj, a później trzymaj tyle lat :beczka: Ale takich historii jest oczywiście wiele :jon:

pytanie czy masz i ile?
:beczka:

btw. fajny temat, warto się powymieniać okazjami na rynku jak się pojawią

Fragment tego tematu jest w krypto, ale dobrze, że zrobiłeś osobny temat, przyda się.

Zaczynają się znowu dziać magiczne rzeczy, jak w latach 90'...

Grab Holdings Ltd - przyglądam się tej spółce od jakiegoś czasu. Działają głównie w Azji Południowo-Wschodniej. Oferuje to, co między innymi Uber czy Bolt - przewozy, dostawy jedzenia, ale też usługi finansowe czy reklama i inne usługi partnerskie. Mają dobrą pozycję w swoim regionie, ale jest tam też oczywiście mocna konkurencja. Ostatnio dobre wyniki finansowe, z roku na rok wygląda to coraz lepiej.

Od początku roku zrobili 36 procent w górę. Ostatnio dobra seria kilku sesji zakończonych codziennie plusem. Ciekawe, gdzie to pójdzie dalej, ale w perspektywie lat może iść w górę.

Tu nie chodzi o analizę wsteczną tylko o nosa do pozycji który jak się okazuje był mocno skuteczny. :fjedzia:
Wiem ale z perspektywy czasu można gdybać. Jeżeli wtedy nie kupiłeś to nos nie był skuteczny.

Poradnik jak nie inwestować

Wjs4piQ74LipHtKvUh1X1lYv7fdJT0Ww.jpg

kghm, ciułałem dwa lata każdy dołek, już straciłem wiarę
:antonio:
w końcu chyba idzie po szczyt

kghm, ciułałem dwa lata każdy dołek, już straciłem wiarę
:antonio:
w końcu chyba idzie po szczyt
Tam rekomendacje są ciekawe, BofA podniósł z 200 do 236 złotych, aktualnie kurs na poziomie 167 złotych, więc tam potencjał wydaje się być jeszcze ciekawy do wzrostu

Tam rekomendacje są ciekawe, BofA podniósł z 200 do 236 złotych, aktualnie kurs na poziomie 167 złotych, więc tam potencjał wydaje się być jeszcze ciekawy do wzrostu
kghm dlugo był trzymany na dole, bo jego zyski zależą niestety od ceny dolara, a że dolar się osłabił to nic nie rosło pomimo rewelacyjnego przerobu i cen miedzi, ale ten balon w końcu musiał pęknąć, 200 to tu spokojnie zaliczy może jeszcze w tym roku

ci co mieli wiedziec wiedzieli i wchodzili za 100$ na straszeniu cłami ;) teraz to info dla plebsu
Dokładnie, to nie są umowy, które się z dnia na dzień podpisuje. Wiadomo, nawet tu na forum były osoby co krzyczały, że Trump zarżnął giełdę :roberteyeblinking:

Dokładnie, to nie są umowy, które się z dnia na dzień podpisuje. Wiadomo, nawet tu na forum były osoby co krzyczały, że Trump zarżnął giełdę :roberteyeblinking:
oj były były pamiętam jak dramatyzowały, a ja z pocałowaniem w rączkę nike brałem na mega spadkach i także amd ;)

Ktoś wie, czy jak kupie akcje Intel z tickerem INTL na gpw(w maklerze od santandera) to będą to prawilne akcje intel? Często się czyta, że ktoś kupił niewłaściwy ticker i ma nie te akcje, ktore trzeba. Juz kuźwa w sierpniu miałem ten dylemat, ale wtedy jakoś człowiekowi było bardziej obojętne niż teraz :)
I jak znam życie, po zakupie będzie korekta lub rakieta jeśli nie kupie.

Back