Daniel Dubois nie jest zadowolony z wyniku jego pojedynku z Oleksandrem Usykiem, do którego doszło w ten weekend w ringu bokserskim we Wrocławiu. Dubois przegrał przez nokaut, ale w trakcie walki doszło do kontrowersji po jednym z uderzeń w wykonaniu Anglika.
25-letni Dubois otrzymał wielką szansę na pojedynek z utytułowanym Oleksandrem Usykiem o pasy mistrzowskie kategorii ciężkiej w boksie. Młody Anglik ostatecznie przegrał pojedynek przez TKO w 9. rundzie starcia, ale nie obyło się w nim bez kontrowersji. W piątej rundzie, "Triple D" mocno trafił rywala na korpus, ale sędzia Luis Pabon orzekł, że był to cios poniżej pasa. Pabon dał kilka minut Usykowi na powrót do walki. Dubois zaraz po pojedynku dał znać, że nie jest zadowolony z takiego rozwiązania tej sytuacji.
Nie sądzę, że to było uderzenie poniżej pasa. Myślałem, że trafiłem go w korpus i zostałem dzisiaj oszukany z wygranej.
Czuję, że zostałem oszukany z wielkiej wygranej. Widziałem to, oglądałem powtórki i byłem tam. Trafiłem go i czułem, że zrobiłem to perfekcyjnie. Uderzenie w brzuch. Musimy to porządnie sprawdzić i znaleźć sprawiedliwość. Zrobić rewanż, cokolwiek. Nie mógł się ruszyć, nie zdołałby wrócić do walki. Był skończony, to powinien być nokaut. Myślę, że musimy to sprawdzić, musimy o tym mówić i należy to poprawić, bo powinienem teraz być mistrzem świata.
Dla Duboisa (19-2 BOKS) była to druga przegrana w karierze. Pierwszą zadał mu Joe Joyce, który znokautował 25-latka w listopadzie 2020 roku. Później "Triple D" wygrał cztery walki z rzędu, czym zapracował sobie na okazję starcia z Oleksandrem Usykiem. Aż 18 z 19 wygranych w karierze, Anglik zdobywał przez KO/TKO. Jak widać, teraz Dubois będzie zabiegał o rewanż z Ukraińcem, który wciąż oficjalnie jest posiadaczem tytułów mistrzowskich w kategorii ciężkiej w boksie.

Daniel Dubois nie zgadza siÄ z wynikiem walki z Oleksandrem Usykiem. "ZostaÅem oszukany" | MMAROCKS
Daniel Dubois nie jest zadowolony z wyniku jego pojedynku z Oleksandrem Usykiem, do którego doszło w ten weekend w ringu bokserskim we Wrocławiu. Dubois przegrał przez nokaut, ale w trakcie walki doszło do kontrowersji po jednym z uderzeń w wykonaniu Anglika. 25-letni Dubois otrzymał wielką...