Ciuchy, szmaty, ubrania. Moda i trendy.

Mam do pogonienia nowy, nieużywany zegarek marki Eterna (model Eternity Chrono Gent) w atrakcyjnej cenie - ta na koniec opisu (zegarek widoczny na zdjęciach, pełny komplet z pudełkiem i roczną gwarancją).

Dla laików: jak chodzi o jakość wykonania to jest to półka wyżej niż Tissoty czy Certiny. Eterna to zacna marka i trzyma poziom.
Po krótce; Koperta 42mm, chronograf z mechanizmem kwarcowym Ronda 5040.B (prosty i uznawany za bezawaryjny mechanizm na 14 kamieniach, nowa bateria wystarcza na 54 miesiące użytkowania). Szkło: szafirowe z anty-refleksem. Bransoleta z zapięciem motylkowym. Czyli wszystko co być powinno :lol:. View attachment 127138

View attachment 127136View attachment 127135
View attachment 127140
View attachment 127141
Dokładna specyfikacja, ze strony producenta:

No i najważniejsze czyli CENA:

Katalogowo zegarek kosztował ok. 7000 PLN
Obecnie najtaniej w Polsce u Dolińskiego, akurat tam na pasku: 3948 PLN

Najtańsza oferta na ten model na świecie aktualnie pochodzi ze sklepu w Holandii (outlet, -70% od ceny metkowej) tj. 2182 PLN.

Moja cena: 1700 PLN - bez możliwości negocjacji, koszty wysyłki z Danii do Polski biorę na siebie.
Jakby ktoś miał obiekcje co do mojej wiarygodności - mogę wystawić np. przez Allegro, ale wtedy do ceny doliczyć trzeba koszty ich prowizji od sprzedaży.

Oferta aktualna do 23.07.2025 (przyszła środa). Wystawiam go na ten moment wyłącznie tutaj na Cohones.
Można płacić kartą lunchową? Ja nie to nie. No offense :neildegrassewhoa:

Mam do pogonienia nowy, nieużywany zegarek marki Eterna (model Eternity Chrono Gent) w atrakcyjnej cenie - ta na koniec opisu (zegarek widoczny na zdjęciach, pełny komplet z pudełkiem i roczną gwarancją).

Dla laików: jak chodzi o jakość wykonania to jest to półka wyżej niż Tissoty czy Certiny. Eterna to zacna marka i trzyma poziom.
Po krótce; Koperta 42mm, chronograf z mechanizmem kwarcowym Ronda 5040.B (prosty i uznawany za bezawaryjny mechanizm na 14 kamieniach, nowa bateria wystarcza na 54 miesiące użytkowania). Szkło: szafirowe z anty-refleksem. Bransoleta z zapięciem motylkowym. Czyli wszystko co być powinno :lol:. View attachment 127138

View attachment 127136View attachment 127135
View attachment 127140
View attachment 127141
Dokładna specyfikacja, ze strony producenta:

No i najważniejsze czyli CENA:

Katalogowo zegarek kosztował ok. 7000 PLN
Obecnie najtaniej w Polsce u Dolińskiego, akurat tam na pasku: 3948 PLN

Najtańsza oferta na ten model na świecie aktualnie pochodzi ze sklepu w Holandii (outlet, -70% od ceny metkowej) tj. 2182 PLN.

Moja cena: 1700 PLN - bez możliwości negocjacji, koszty wysyłki z Danii do Polski biorę na siebie.
Jakby ktoś miał obiekcje co do mojej wiarygodności - mogę wystawić np. przez Allegro, ale wtedy do ceny doliczyć trzeba koszty ich prowizji od sprzedaży.

Oferta aktualna do 23.07.2025 (przyszła środa). Wystawiam go na ten moment wyłącznie tutaj na Cohones.
Paweł wie, że wyprzedajesz jego kolekcje?

Zestaw startowy
1000003572.jpg
1000003570.jpg

I można zapierdalać po cmentarzu. Co nie @Miskatonic :beczka:

Polecam tego sikora. Casio Edifice EFR. Można wyhaczyć poniżej 400 zł. Szafir, 10 ATM, zintegrowana bransoleta (nie każdy lubi), bardzo cienki, w stylu Genty. Bardzo dobry zegarek. Mam z niebieską tarczą.

View attachment 128246 View attachment 128247
dobrze się prezentują, taka klasyka bez udziwnien. Mam już solara tej marki ale miejsce w pudełku na sikory jeszcze jest, tak że kto wie, może wleci bo ładny
:roberteyeblinking:

Polecam tego sikora. Casio Edifice EFR. Można wyhaczyć poniżej 400 zł. Szafir, 10 ATM, zintegrowana bransoleta (nie każdy lubi), bardzo cienki, w stylu Genty. Bardzo dobry zegarek. Mam z niebieską tarczą.

View attachment 128246 View attachment 128247
Mój pierwszy edfice dostałem w 2008 roku i działa do dziś, z racji wieku zabieram go zawsze na wyjazdy (wodoszczelny, bransoleta), codziennie przestałem używać dopiero w zeszłym roku.

dobrze się prezentują, taka klasyka bez udziwnien. Mam już solara tej marki ale miejsce w pudełku na sikory jeszcze jest, tak że kto wie, może wleci bo ładny
:roberteyeblinking:

Mój pierwszy edfice dostałem w 2008 roku i działa do dziś, z racji wieku zabieram go zawsze na wyjazdy (wodoszczelny, bransoleta), codziennie przestałem używać dopiero w zeszłym roku.
W niskim budżecie Casio nie ma konkurencji. Są jeszcze marki chińskie, które mogą prezentować jeszcze lepszy poziom, ale nie mają żadnej historii. Casio wymiata. Ja jestem b zadowolony, ale kilka zegarków już mam

W niskim budżecie Casio nie ma konkurencji. Są jeszcze marki chińskie, które mogą prezentować jeszcze lepszy poziom, ale nie mają żadnej historii. Casio wymiata. Ja jestem b zadowolony, ale kilka zegarków już mam
nie mam i nie miałem wielu sikorów, noszę od kilku lat dopiero
Jak chodzi o Casio to dżiszoki nawet te najtańsze są nie do zajebania, mam jakiegoś za ~ 400 zł i tyle co on wytrzymał to pewnie z 20 innych chińskich zegarków bym przerobił w tym samym czasie.

Jak przyjdzie 800+ to biorę tego niemca, przypadł mi do gustu jak cholera.
Na chińczyki może kiedyś też przyjdzie pora

Screenshot_2025-08-14-10-33-33-99_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg

Z
Jak chodzi o Casio to dżiszoki nawet te najtańsze są nie do zajebania, mam jakiegoś za ~ 400 zł i tyle co on wytrzymał to pewnie z 20 innych chińskich zegarków bym przerobił w tym samym czasie.

View attachment 128276
Bardzo fajny. Zwróć tylko uwagę na mineralne wypukłe szkiełko i kopertę z wysokim połyskiem. Będzie podatny na rysy. Chyba, że to sikor do biura czy na jakieś okazje, to raczej nie będzie stanowić problemu. Generalnie, Zeppeliny mają wielu fanów przez swój wyjątkowo design.

View attachment 128276
nazistowski

nazistowski
Akurat ten nie jest nazistowski, ale jest kilka ekskluzywnych marek, które dostarczały zegarki dla luftwalfli w czasie 2WŚ. Niestety, fligery, czyli właśnie takie zegarki, są bardzo popularne wśród pasjonatów zegarków w Polsce. Chuje, zdrajcy.

Zeppeliny mają swój urok,też oglądałem kilka modeli,tylko jak dla mnie one lepiej wyglądają w necie niż na żywo.
Zdaję sobie sprawę, że to zdjęcie jest słabe. Zeppeliny- pewnie, że mają swój urok. Osobiście sądzę, że w tej cenie można dostać coś innego(nawet trochę obiektywnie lepszego). Trudno mi przełknąć te logo Zeppelina i napis Made in Germanu(Choć na 99% jest on tylko i maksymalnie składany w Niemczech). Dlatego mimo, że lubię zegarki to raczej nie sięgnę po Sinna, Hanharta, Laco, Nomosa czy A.Lange&Sohne:wink2:.

Zamiast tego Zeppelina wolałbym kupić jakiegoś Tissota, Certinę albo Atlantica.
Po co? W tej cenie nie ma tak ładnych i solidnie wykonanych zegarków z wyżej wymienionych. Ogólnie wyglądają ja dużo droższe niż są.

Back