Evo
Bellator Light Heavyweight
Coś w ten deseń.Bo może i złoty, ale skromny
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Coś w ten deseń.Bo może i złoty, ale skromny
Można płacić kartą lunchową? Ja nie to nie. No offenseMam do pogonienia nowy, nieużywany zegarek marki Eterna (model Eternity Chrono Gent) w atrakcyjnej cenie - ta na koniec opisu (zegarek widoczny na zdjęciach, pełny komplet z pudełkiem i roczną gwarancją).
Dla laików: jak chodzi o jakość wykonania to jest to półka wyżej niż Tissoty czy Certiny. Eterna to zacna marka i trzyma poziom.
Po krótce; Koperta 42mm, chronograf z mechanizmem kwarcowym Ronda 5040.B (prosty i uznawany za bezawaryjny mechanizm na 14 kamieniach, nowa bateria wystarcza na 54 miesiące użytkowania). Szkło: szafirowe z anty-refleksem. Bransoleta z zapięciem motylkowym. Czyli wszystko co być powinno. View attachment 127138
View attachment 127136View attachment 127135
View attachment 127140
View attachment 127141
Dokładna specyfikacja, ze strony producenta:
![]()
ETERNITY QUARTZ CHRONOGRAPH 42 | Eterna-watches
www.eterna.com
No i najważniejsze czyli CENA:
Katalogowo zegarek kosztował ok. 7000 PLN
Obecnie najtaniej w Polsce u Dolińskiego, akurat tam na pasku: 3948 PLN
![]()
Eterna Eternity Chrono Gent 2760.56.11.1415 – męski chronograf Swiss Made
Eterna Chrono Gent 2760.56.11.1415 – szwajcarski zegarek męski z chronografem, różowe złoto PVD, szafirowe szkło i elegancki pasek z naturalnej skóry.dolinski.pl
Najtańsza oferta na ten model na świecie aktualnie pochodzi ze sklepu w Holandii (outlet, -70% od ceny metkowej) tj. 2182 PLN.
Moja cena: 1700 PLN - bez możliwości negocjacji, koszty wysyłki z Danii do Polski biorę na siebie.
Jakby ktoś miał obiekcje co do mojej wiarygodności - mogę wystawić np. przez Allegro, ale wtedy do ceny doliczyć trzeba koszty ich prowizji od sprzedaży.
Oferta aktualna do 23.07.2025 (przyszła środa). Wystawiam go na ten moment wyłącznie tutaj na Cohones.

Paweł wie, że wyprzedajesz jego kolekcje?Mam do pogonienia nowy, nieużywany zegarek marki Eterna (model Eternity Chrono Gent) w atrakcyjnej cenie - ta na koniec opisu (zegarek widoczny na zdjęciach, pełny komplet z pudełkiem i roczną gwarancją).
Dla laików: jak chodzi o jakość wykonania to jest to półka wyżej niż Tissoty czy Certiny. Eterna to zacna marka i trzyma poziom.
Po krótce; Koperta 42mm, chronograf z mechanizmem kwarcowym Ronda 5040.B (prosty i uznawany za bezawaryjny mechanizm na 14 kamieniach, nowa bateria wystarcza na 54 miesiące użytkowania). Szkło: szafirowe z anty-refleksem. Bransoleta z zapięciem motylkowym. Czyli wszystko co być powinno. View attachment 127138
View attachment 127136View attachment 127135
View attachment 127140
View attachment 127141
Dokładna specyfikacja, ze strony producenta:
![]()
ETERNITY QUARTZ CHRONOGRAPH 42 | Eterna-watches
www.eterna.com
No i najważniejsze czyli CENA:
Katalogowo zegarek kosztował ok. 7000 PLN
Obecnie najtaniej w Polsce u Dolińskiego, akurat tam na pasku: 3948 PLN
![]()
Eterna Eternity Chrono Gent 2760.56.11.1415 – męski chronograf Swiss Made
Eterna Chrono Gent 2760.56.11.1415 – szwajcarski zegarek męski z chronografem, różowe złoto PVD, szafirowe szkło i elegancki pasek z naturalnej skóry.dolinski.pl
Najtańsza oferta na ten model na świecie aktualnie pochodzi ze sklepu w Holandii (outlet, -70% od ceny metkowej) tj. 2182 PLN.
Moja cena: 1700 PLN - bez możliwości negocjacji, koszty wysyłki z Danii do Polski biorę na siebie.
Jakby ktoś miał obiekcje co do mojej wiarygodności - mogę wystawić np. przez Allegro, ale wtedy do ceny doliczyć trzeba koszty ich prowizji od sprzedaży.
Oferta aktualna do 23.07.2025 (przyszła środa). Wystawiam go na ten moment wyłącznie tutaj na Cohones.
Jak karta lunchowa będzie na równowartość 1700 PLN to się dogadamy.Można płacić kartą lunchową? Ja nie to nie. No offense![]()
Paweł nosi droższe. Takie rozdaje służbie. Dlatego przypadło mi w udziale.Paweł wie, że wyprzedajesz jego kolekcje?
Skarb nie pracodawcaPaweł nosi droższe. Takie rozdaje służbie. Dlatego przypadło mi w udziale.

Po dywany to do tego gościa najlepiej.
View attachment 127145
Dobra stylówka. I ten zegarek Diesel - poezja. Czuć piniąndz.
A co powiesz na tego sikora?Dobra stylówka. I ten zegarek Diesel - poezja. Czuć piniąndz.
Chuj z sikorem, ja się pytam co on jej robi.A co powiesz na tego sikora?
View attachment 127967

przecież wiadomo, że masuje migdałki![]()

dobrze się prezentują, taka klasyka bez udziwnien. Mam już solara tej marki ale miejsce w pudełku na sikory jeszcze jest, tak że kto wie, może wleci bo ładnyPolecam tego sikora. Casio Edifice EFR. Można wyhaczyć poniżej 400 zł. Szafir, 10 ATM, zintegrowana bransoleta (nie każdy lubi), bardzo cienki, w stylu Genty. Bardzo dobry zegarek. Mam z niebieską tarczą.
View attachment 128246 View attachment 128247

Mój pierwszy edfice dostałem w 2008 roku i działa do dziś, z racji wieku zabieram go zawsze na wyjazdy (wodoszczelny, bransoleta), codziennie przestałem używać dopiero w zeszłym roku.Polecam tego sikora. Casio Edifice EFR. Można wyhaczyć poniżej 400 zł. Szafir, 10 ATM, zintegrowana bransoleta (nie każdy lubi), bardzo cienki, w stylu Genty. Bardzo dobry zegarek. Mam z niebieską tarczą.
View attachment 128246 View attachment 128247
dobrze się prezentują, taka klasyka bez udziwnien. Mam już solara tej marki ale miejsce w pudełku na sikory jeszcze jest, tak że kto wie, może wleci bo ładny
![]()
W niskim budżecie Casio nie ma konkurencji. Są jeszcze marki chińskie, które mogą prezentować jeszcze lepszy poziom, ale nie mają żadnej historii. Casio wymiata. Ja jestem b zadowolony, ale kilka zegarków już mamMój pierwszy edfice dostałem w 2008 roku i działa do dziś, z racji wieku zabieram go zawsze na wyjazdy (wodoszczelny, bransoleta), codziennie przestałem używać dopiero w zeszłym roku.
nie mam i nie miałem wielu sikorów, noszę od kilku lat dopieroW niskim budżecie Casio nie ma konkurencji. Są jeszcze marki chińskie, które mogą prezentować jeszcze lepszy poziom, ale nie mają żadnej historii. Casio wymiata. Ja jestem b zadowolony, ale kilka zegarków już mam
Bardzo fajny. Zwróć tylko uwagę na mineralne wypukłe szkiełko i kopertę z wysokim połyskiem. Będzie podatny na rysy. Chyba, że to sikor do biura czy na jakieś okazje, to raczej nie będzie stanowić problemu. Generalnie, Zeppeliny mają wielu fanów przez swój wyjątkowo design.nie mam i nie miałem wielu sikorów, noszę od kilku lat dopiero
Jak chodzi o Casio to dżiszoki nawet te najtańsze są nie do zajebania, mam jakiegoś za ~ 400 zł i tyle co on wytrzymał to pewnie z 20 innych chińskich zegarków bym przerobił w tym samym czasie.
Jak przyjdzie 800+ to biorę tego niemca, przypadł mi do gustu jak cholera.
Na chińczyki może kiedyś też przyjdzie pora
View attachment 128276
nazistowskinie mam i nie miałem wielu sikorów, noszę od kilku lat dopiero
Jak chodzi o Casio to dżiszoki nawet te najtańsze są nie do zajebania, mam jakiegoś za ~ 400 zł i tyle co on wytrzymał to pewnie z 20 innych chińskich zegarków bym przerobił w tym samym czasie.
Jak przyjdzie 800+ to biorę tego niemca, przypadł mi do gustu jak cholera.
Na chińczyki może kiedyś też przyjdzie pora
View attachment 128276
potwierdzam.Generalnie, Zeppeliny mają wielu fanów przez swój wyjątkowo design.
Akurat ten nie jest nazistowski, ale jest kilka ekskluzywnych marek, które dostarczały zegarki dla luftwalfli w czasie 2WŚ. Niestety, fligery, czyli właśnie takie zegarki, są bardzo popularne wśród pasjonatów zegarków w Polsce. Chuje, zdrajcy.nazistowski
A to dopiero początek jego zaletnazistowski
A to dopiero początek jego zalet

Zeppeliny mają swój urok,też oglądałem kilka modeli,tylko jak dla mnie one lepiej wyglądają w necie niż na żywo.Zamiast tego Zeppelina wolałbym kupić jakiegoś Tissota, Certinę albo Atlantica.
Zdaję sobie sprawę, że to zdjęcie jest słabe. Zeppeliny- pewnie, że mają swój urok. Osobiście sądzę, że w tej cenie można dostać coś innego(nawet trochę obiektywnie lepszego). Trudno mi przełknąć te logo Zeppelina i napis Made in Germanu(Choć na 99% jest on tylko i maksymalnie składany w Niemczech). Dlatego mimo, że lubię zegarki to raczej nie sięgnę po Sinna, Hanharta, Laco, Nomosa czy A.Lange&SohneZeppeliny mają swój urok,też oglądałem kilka modeli,tylko jak dla mnie one lepiej wyglądają w necie niż na żywo.
.Po co? W tej cenie nie ma tak ładnych i solidnie wykonanych zegarków z wyżej wymienionych. Ogólnie wyglądają ja dużo droższe niż są.Zamiast tego Zeppelina wolałbym kupić jakiegoś Tissota, Certinę albo Atlantica.