Ciekawe rzeczy.

Ale to do podludzi.
GvQax1tWcAAWItV.jpeg

W 2024 roku w Polsce odnotowano średnio 125 wydanych pozwoleń na broń dziennie.
Obserwuje się wzrost zainteresowania posiadaniem broni przez obywateli.
Czy obecni są tu posiadacze pozwoleń, którzy mogliby podzielić się informacjami na temat procesu uzyskiwania pozwolenia, z perspektywy osoby doświadczonej, a nie jedynie bazującej na wiedzy teoretycznej?
dzieki :boystop:

Ogólnie, jeśli istnieje inne życie prócz ziemskiego, zobaczcie sobie jak to wygląda że ziemianie wysyłają jakieś sondy, rakiety czy inne balony na obcą planetę, jak kolonizatorzy Czyż nie? Rozkmińcie to sobie sobie.

Ogólnie, jeśli istnieje inne życie prócz ziemskiego, zobaczcie sobie jak to wygląda że ziemianie wysyłają jakieś sondy, rakiety czy inne balony na obcą planetę, jak kolonizatorzy Czyż nie? Rozkmińcie to sobie sobie.
Ogólnie jest teoria że całość albo co najmniej część wody na planecie nie występowała, tylko przybyła z lodem z asteroid. Możliwe więc jest że to w tej wodzie były organizmy żywe bądź się niej wytworzyły, więc pokrętnie i pośrednio możemy być obcą formą życia dla tej planety xD

Ale rokmnina dobra mordko, ja ogólnie sądzę że jak są wszystkie filmy o obcych, to one są emanacją człowieka. Tam albo przybywają z ciekawości do nas, albo z chęci zysku czy czystego pragmatyzmu, albo o zgrozo ideologicznie coś, zupełnie jak człowiek. Jeśli technologia pozwoli to my będziemy jak taka szarańcza która będzie przetaczała się przez kosmos czy to z ciekawości, pragmatyzmu czy chęci zysku, i człowiek jak karaluch będzie w stanie przystosować się do wszystkiego. Jak mawiał Darwin "Gatunkiem, który przetrwa, nie jest ani ten najsilniejszy, ani najinteligentniejszy. Przetrwa ten, który potrafi się zmieniać…"

Ogólnie jest teoria że całość albo co najmniej część wody na planecie nie występowała, tylko przybyła z lodem z asteroid. Możliwe więc jest że to w tej wodzie były organizmy żywe bądź się niej wytworzyły, więc pokrętnie i pośrednio możemy być obcą formą życia dla tej planety xD

Ale rokmnina dobra mordko, ja ogólnie sądzę że jak są wszystkie filmy o obcych, to one są emanacją człowieka. Tam albo przybywają z ciekawości do nas, albo z chęci zysku czy czystego pragmatyzmu, albo o zgrozo ideologicznie coś, zupełnie jak człowiek. Jeśli technologia pozwoli to my będziemy jak taka szarańcza która będzie przetaczała się przez kosmos czy to z ciekawości, pragmatyzmu czy chęci zysku, i człowiek jak karaluch będzie w stanie przystosować się do wszystkiego. Jak mawiał Darwin "Gatunkiem, który przetrwa, nie jest ani ten najsilniejszy, ani najinteligentniejszy. Przetrwa ten, który potrafi się zmieniać…"
Kiedyś czytałem że wszystko to co w filmach człowiek "wymyśli" to prędzej czy później następuje, bo znajdzie się debil co to stworzy, myśliwce 6 czy 7 generacji której sobie nie wyobrażamy na ten moment(gwiezdne wojny) sztuczna inteligencja? Terminator wita, i tak dalej i tak dalej.

Ogólnie to czytałem w starożytnych teoriach czy mitologiach, chuj wie jak to nazwać, że bogowie sobie nas stworzyli jako niewolników, do pracy, czyli tak jak my teraz tworzymy maszyny, a bogowie? To nic innego jak rozwinieta cywilizacja, cofnij się 3 tysiące lat do tyłu z zapalniczką w kieszeni i ją odpal, będziesz Bogiem, a to tylko zapalniczka, dla nas tylko, dla nich aż i cud.

Ideologii tam nie ma na 100% to jest tylko wymysł ludzi którzy mają 2 lewe rece i się do lopaty nawet nie nadają. Jak już coś istnieje, to napewno tam nie występuje coś takiego jak ideologia.

Co do technologii, to jest kwestia czasu aż ludzie będą "nieśmiertelni" mi się wydaje że ci najbogatsi już coś rozkminili co pozwala im wydłużyć swój żywot a to jest tylko początek, to się dopiero zaczyna, 20 lat temu ludzie się smieli z latających samochodów, teraz latają i są inne prototypy.

To się rozbije o to kto pierwszy ogarnie technologię która będzie mogła przenieść świadomość z obiektu żywego, do martwego, a jak to się uda, to później będzie z martwego do martwego, w nieskończoność, oczywiście dla najbogatszych, biologicznie nie da się tego ogarnąć bo się materiał psuje, a maszyna? Chuj tam, przekładamy do następnej, o ile oczywiście cię na to stać.

Tylko czym jest pieniądz w tym wszystkim że ma być czynnikiem decydującym?
Pieniądz jest niczym innym niż formą zniewolenia i nie wydaje mi się że to ludzie wymyślili, ludzie jakich znamy. Kiedyś mieli monety z metali szlachetnych, które i tak były gówno warte w ogólnym rozrachunku, z biegiem czasu są warte jeszcze mniej, kiedyś za złotą monetę mogłeś kupić kurwa wioskę i podwładnych, teraz? Nie kupisz mieszkania za złotą monetę. Jebać, i tak nigdy nie poznamy odpowiedzi, możliwe że już ją poznaliśmy kiedyś w swoich rozkminkach, ale nigdy nikt ci nie potwierdzi czy masz rację czy nie, nawet gdybyś trafił w sedno, nie znajdziesz osoby która da ci odpowiedź.

Nawet teraz te leki, ludzie umierają tysiącami na choroby, ale jak masz 15 milionów dolarów, to możesz kupić lek, coś tu jest nie tak.
:brainoverload:

Last edited:
Kiedyś czytałem że wszystko to co w filmach człowiek "wymyśli" to prędzej czy później następuje, bo znajdzie się debil co to stworzy, myśliwce 6 czy 7 generacji której sobie nie wyobrażamy na ten moment(gwiezdne wojny) sztuczna inteligencja? Terminator wita, i tak dalej i tak dalej.
Co człowiek jest w stanie sięgnąć wyobraźnią staje się faktem w czasie, taka człowiecza nasza moc.
Ogólnie to czytałem w starożytnych teoriach czy mitologiach, chuj wie jak to nazwać, że bogowie sobie nas stworzyli jako niewolników, do pracy, czyli tak jak my teraz tworzymy maszyny, a bogowie? To nic innego jak rozwinieta cywilizacja, cofnij się 3 tysiące lat do tyłu z zapalniczką w kieszeni i ją odpal, będziesz Bogiem, a to tylko zapalniczka, dla nas tylko, dla nich aż i cud.
Teologicznie czy rozkminiając to tak, Bóg/Bogowie to mogli być jacyś "obcy" , ale w to średnio mi się chce wierzyć. Wierzę w teorię Darwina, eweolucje i wgl. Ostatnio odkryli znowu jakiegoś ssaka człekokształtnego , coś pod neadertalczyka. A tylko homo sapiens przeżył koniec końców. Taki krąg życia i natura zostawiona w czasie na miliony lat ewolucji.
Ideologii tam nie ma na 100% to jest tylko wymysł ludzi którzy mają 2 lewe rece i się do lopaty nawet nie nadają. Jak już coś istnieje, to napewno tam nie występuje coś takiego jak ideologia.
Ale przecież ideologia to wszystko co wykracza ponad fizyczne przetrwanie i prokreację. Żyjesz ciekawością, miłością, pragnieniem posiadania czegoś więcej - to już ideologia.
Co do technologii, to jest kwestia czasu aż ludzie będą "nieśmiertelni" mi się wydaje że ci najbogatsi już coś rozkminili co pozwala im wydłużyć swój żywot a to jest tylko początek, to się dopiero zaczyna, 20 lat temu ludzie się smieli z latających samochodów, teraz latają i są inne prototypy.
Ponoć dało by się ludzką jaźń przenieść na dysk, ale to ciężki temat i ciekawe kiedy do tego by doszło, bo dojdzie na pewno.
To się rozbije o to kto pierwszy ogarnie technologię która będzie mogła przenieść świadomość z obiektu żywego, do martwego, a jak to się uda, to później będzie z martwego do martwego, w nieskończoność, oczywiście dla najbogatszych, biologicznie nie da się tego ogarnąć bo się materiał psuje, a maszyna? Chuj tam, przekładamy do następnej, o ile oczywiście cię na to stać.
Jak powyżej
Tylko czym jest pieniądz w tym wszystkim że ma być czynnikiem decydującym?
Pieniądz jest narzędziem siły sprawczej na świecie.
Pieniądz jest niczym innym niż formą zniewolenia i nie wydaje mi się że to ludzie wymyślili, ludzie jakich znamy.
Dlaczego, to proste i dobre rozwiązanie w podstawie. Potem tylko odjebał człowiek maniane.
Kiedyś mieli monety z metali szlachetnych, które i tak były gówno warte w ogólnym rozrachunku, z biegiem czasu są warte jeszcze mniej, kiedyś za złotą monetę mogłeś kupić kurwa wioskę i podwładnych, teraz?
Wszystko przez pozbycie się parytetu złota, za czasów Nixona, od wtedy FED i inne podmioty finansowe mogą sobie drukować dowoli, a pieniądź nie ma pokrycia w czymś namacalnym. To wgl inny szeroki temat spiskowy i pojebana akcja.
Nie kupisz mieszkania za złotą monetę. Jebać, i tak nigdy nie poznamy odpowiedzi, możliwe że już ją poznaliśmy kiedyś w swoich rozkminkach, ale nigdy nikt ci nie potwierdzi czy masz rację czy nie, nawet gdybyś trafił w sedno,
Sprytni ludzie się poustawiali u góry i jako szarak chuj zrobisz bez rozbicia banku
nie znajdziesz osoby która da ci odpowiedź.
Świat i tak dla każdego jest w większości subiektywny, to jest dopiero akcja na bani, swego czasu rozjebała mi czachę xD Ale trzeba trochę się podtopić żeby umieć pływać. Prawda jest zawsze tylko twoja, tak samo spojrzenie i percepcja na świat, inna sprawa że ktoś może ci wciskać coś albo pomóc w zły lub dobry sposób te spojrzenie kształtować, ale nie ma nigdy tego samego świata dla każdego. Dlatego tak ważne jest mieć swój własny porządkowany chaos i rozkminy.
Nawet teraz te leki, ludzie umierają tysiącami na choroby, ale jak masz 15 milionów dolarów, to możesz kupić lek, coś tu jest nie tak.
Taki świat i system przepływów, skoro na przeziębienie możesz ojebać czosnek za złotówkę i się wyleczyć, to tak samo jest lekarz którzy poświęcił X lat na badanie choroby, inny chemik czy ki chuj poświęcił X na badanie leku, lek sam w sobie jest z czegoś drogiego czy pojebanego, każdy po drodze narzuca swoją marżę i potem wychodzą takie kwiatki. Dostęp do technologii też dochodzi itp etc.
:fjedzia:

@Benzi w teorie ewolucji to ja już 10 lat nie wierzę, mimo że wiem, że mamy bardzo dużo wspólnego z malpami w dna, nie wierzę w ten momentalny przeskok z dupy za przeproszeniem do technologii, tysiące lat ludzie krzesali ogień z kamieni, a teraz z dychy na dychę masz kolejny przeskok, to nie jest zgodne z tą teorią.

Ogólnie, w chrześcijaństwo nie wierzę, więcej informacji można wyczytać ze starych tekstów.

Żes to kurwa rozpracował a ja muszę się przespać 2 godziny dlatego wybacz ale się nie odniose do wszystkiego, ale przeczytałem.

Tośmy sobie pogadali, na forum o chamskim mordobiciu, kto by się spodziewał.

Last edited:
Back