Ciekawe rzeczy.

Tak było @osk ? :)

to ostatnie najlepsze :juanlaugh:
135.png
czy tak było, to materiał na osobny artykuł lub książkę.

Jednakże już na wstępie jest totalna bzdura, bo nikt go nie złapał na masturbacji, tylko to była demonstracja jego filozofii w praktyce. Klasyfikowanie Diogenesa jako stoika jest [tutaj był tekst, który usunąłem], ponieważ był on cynikiem (“cynik” pochodzi od greckiego słowa “kynikos”, co oznacza “psi”). Odnosi się to do jego ksywki - “kyon” (pies) i zarazem do jego filozofii, która promowała życie w zgodzie z naturą i odrzucenie konwencji społecznych. Cynicy uważali, że szczęście można osiągnąć poprzez prostotę, skromność i samowystarczalność, nie zaś przez dążenie do bogactwa i władzy.

A ostatnie się zgadza:
Widząc, jak syn hetery rzuca kamieniem w tłum, powiedział: „Uważaj, bo możesz trafić w swego ojca!"

135.png
czy tak było, to materiał na osobny artykuł lub książkę.

Jednakże już na wstępie jest totalna bzdura, bo nikt go nie złapał na masturbacji, tylko to była demonstracja jego filozofii w praktyce. Klasyfikowanie Diogenesa jako stoika jest [tutaj był tekst, który usunąłem], ponieważ był on cynikiem (“cynik” pochodzi od greckiego słowa “kynikos”, co oznacza “psi”). Odnosi się to do jego ksywki - “kyon” (pies) i zarazem do jego filozofii, która promowała życie w zgodzie z naturą i odrzucenie konwencji społecznych. Cynicy uważali, że szczęście można osiągnąć poprzez prostotę, skromność i samowystarczalność, nie zaś przez dążenie do bogactwa i władzy.

A ostatnie się zgadza:
No pamiętam, że mówiłeś o tej masturbacji i to, że nie był cynikiem też wiem i na ten błąd od razu zwróciłem uwagę.

No ale te makabryczne testy na zwierzetach :jon:
Cena postępu.
Zobacz ile wiedzy zostało przejęte przez USA po 2WŚ z eksperymentów np Mengele, a ile takich rzeczy działo się w innych krajach (Japonia) tego się do końca nie dowiemy. Tylko podczas wojen nikt nie pytał czy to etyczne.
A pewnie do dziś dużo rzeczy jest robione potajemnie pod ziemią.

Ogólnie ciekawe czy będzie sukces czy zamkną projekt po 1 zgonie pacjenta.

Back