Witam,
Ostatnio na treningach muay thai zaczął mnie boleć lewy staw biodrowy przy kopnięciach. Mam przez to problem z kopnięciem nawet middle kicka. Wie ktoś jak można zlikwidować ból ?
Bardzo częsta dolegliwość. Pewnie, krótko trenujesz. Chyba każdy kto coś trenował wie co to za ból, ale ja szczerze przyznam, że nic z tym nie robiłem i samo przeszło. Poszukaj w google, wiele osób pisało tych samych dolegliwościach, ale nie ma się czym martwić. Jak będziesz się prawidłowo rozciągał i prawidłowo wykonywał techniki ból powinien ustąpić.
drafa ja nigdy taki dolegliwosci nei miala ale jak zaczynalem trenowac to bylem dobrze rozciagniety moze dla tego. Ja i tak bym sie udal do lekarza dla pewnosci.
Już przy middleach? Ja raczej przy highkicku. Pierwsze jakieś nadwyrężenie, które nie przeszło po paru dniach, więc poszedłem do lekarza i skierował do ortopedy. Czekam na termin ;] Jakieś pół roku temu przy kopnięciu wysoko prawą nogą poczułem dziwne uczucia i prąd w stawie lewej nogi. Jakoś trenowałem, rozciągałem się i mimo woli i bólu, ale postanowiłem w końcu zobaczyć co powiedzą nasi lekarze, w których niestety za bardzo nie wierzę. Jak się długo utrzymuje to porponuję iść jednak podobną drogą tak jak dssport wskazał :)
Ale ogólnie moja historia taka. Ostatnimi czasy przebiegłem swój pierwszy maraton. Po maratonie zbrobiłem sobie przerwe 3 tygodnie i zaczalem biegac znowu. Moze pierwszy trening byl moze troche za szybki , w kazdym razie pojawil sie bol biodra prawego.Zrobilem sobie przerwe znowu , chodzilem na basen bo chcialem ja rozruszac ale odciazyc. Niewiele to dalo bo po bieganiu caly czas bol sie pojawial. I wtedy troche poszperalem i zaczalem sie rozciagac. Robie 2-3 cwiczenia roziagajace posladki i biodra po kazdym bieganiu. Trwa to z 10min ale efekty sa naprawde niesamowite. Ból prawie zniknal. Co warto zaznaczyc wczesniej biegajac i w miare intensywnie przygotowujac sie do maratonu (plan na 100-dni) nigdy ale to nigdy sie nie rozciagalem po bieganiu ani nie rozgrzewalem i boli i problemow tez żadnych!!! nie mialem. Dopiero po przebiegnieciu maratonu to wystapilo. Podesle ci link z tymi cwiczeniami ale za pare godzinek jak bede mial swojego kompa. Mysle ze moze ci to tylko pomoc a na pewno nie zaszkodzi
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.