Auto-Moto czyli o tym czym się poruszamy po drogach

Za to stać na okap :usunto:

IMG_5598.gif

Aku do małego auta (Note E12) dowolone/tanie czy jakiś producent się wybija ponad innych? ew jakis e-sklep polecisz?

Aku do małego auta (Note E12) dowolone/tanie czy jakiś producent się wybija ponad innych? ew jakis e-sklep polecisz?
Kup jakiejś popularnej firmy. Może być tani. Najlepiej gdzieś stacjonarnie żeby nie było problemów z gwarancją. Z drugiej strony każdy wytrzyma te dwa lata gwarancji. Dodatkowo te tańsze są w częstszym obrocie i masz małą szansę kupić gówno leżące na półce pięć lat. Po montażu obowiązkowo zmierzyć na odpalonym prąd ładowania. Musi być ponad 14V i przy dodawaniu gazu wahania napięcia muszą być max 0,2-0,3V. Trzeba sprawdzić czy po prostu akumulator się zużył sam z siebie czy jest jakaś usterka układu ładowania. Ogólnie akumulatory kupuje najtańsze bo na tych drogich których "nikt nie kupuje" już kilka razy się naciąłem.

Topla, rewelacyjne baterie.Od 20 lat tylko to, Sprzedałem dwa lata temu kumplowi z roboty w Mitsubishi. Obecnie ma 7 lat i dalej pali w te mrozy od strzała :o o:

@Risky coś się popierdoliło w ostatnich latach z automatycznymi skrzyniami, że teraz co patrzę auto z salonu z mniejszego budżetu to jak nie jest opcja ol eksjuzmi to jest to manual? Bo kojarzę, że lata 17-20 to można było w ciemno zakładać że kupujesz automat, a teraz w tym segmencie trafić na automat to jakiś zjebany prius czy inny i20, a reszta robi manuale.

@Risky coś się popierdoliło w ostatnich latach z automatycznymi skrzyniami, że teraz co patrzę auto z salonu z mniejszego budżetu to jak nie jest opcja ol eksjuzmi to jest to manual? Bo kojarzę, że lata 17-20 to można było w ciemno zakładać że kupujesz automat, a teraz w tym segmencie trafić na automat to jakiś zjebany prius czy inny i20, a reszta robi manuale.
Może doszli do słusznych wnioskow że nie potrafią robić automatycznych skrzyń. No i za pewne jak zwykle koszty.

@Risky ty w japońcach siedzisz, Nissan DataScan warty to tych 30zł? Mam OBD2 STN1170 ELM327, nie jestem pewien czy ten czip bedzie dobrze pykal z tym softem/szyną nissana, orientujesz sie moze? Jesli nie, to jaki obd2 na bluetooth/wifi/usb polecasz do nissana?
Musi kosztować powyżej 100 pln (20/25 USD). Te tanie z marketów nic nie zrobią.

Back