Auto-Moto czyli o tym czym się poruszamy po drogach

Panowie mam problem z porysowanym ekranem od navi. Wcześniej jeździła kobieta i są rysy jkaby porysowała to paznokciem, albo nieumiejętnie czyszcząc jakaś szmatą. Znalazłem na jakimś forum wątek, że chłopak miał podobny problem w audi i nakleił naklejkę matującą, podobno to rozwiązało problem, ale nie mogłem otworzyć zdjęć, bo wątek z 2011 r. i chyba już zniknęły. Spotkaliście się z czymś takim? Zamówiłem coś takiego https://folia-samochodowa.pl/pl/p/Folia-matowa-Grizz-do-Lexus-NX-200T-Przedlift-2014-2017/4063

Panowie mam problem z porysowanym ekranem od navi. Wcześniej jeździła kobieta i są rysy jkaby porysowała to paznokciem, albo nieumiejętnie czyszcząc jakaś szmatą. Znalazłem na jakimś forum wątek, że chłopak miał podobny problem w audi i nakleił naklejkę matującą, podobno to rozwiązało problem, ale nie mogłem otworzyć zdjęć, bo wątek z 2011 r. i chyba już zniknęły. Spotkaliście się z czymś takim? Zamówiłem coś takiego https://folia-samochodowa.pl/pl/p/Folia-matowa-Grizz-do-Lexus-NX-200T-Przedlift-2014-2017/4063

Możesz wpierdolić tej babce co porysowała, może to nie rozwiąże Twojego problemu, ale powinno poprawić samopoczucie. Na pewno nie zaszkodzi spróbować.

:redford:

Dobra, akurat zaraz wymiana oleju to będzie Millers i jakby co to @Risky będzie na Ciebie.

Natomiast ostatnio wjebal mi się wkręt w oponę. Wulkanizator ogarnął. Za chwilę znów ciśnienie spada. Kurwa nieszczelny wentyl. Jebany pech bo ta sama opona. Pewnie pójdzie do wymiany bo to jakieś gowno zespolone z czujnikiem ciśnienia.
Ja w zeszłym tygodniu zmieniałem opony na letnie i podczas wyciągania zimówek z auta patrzę, a tam oczywiście w jednej wkręt wjebany,czyli standard u mnie. Co kupię nowy komplet opon to w pierwszym roku użytkowania zawsze muszę wkręta trafić :beczka:

Możesz sprawdzić poziom płynu oraz przewody czujników zużycia klocków jeśli wystepują. Nie lekceważył bym bo z taką kontrolką to już widziałem samochody z niedokręconymi przewodami z których płyn powoli wyciekał. Może to być nieistotna bzdura elektryczna a równie dobrze usterka zagrażającą bezpieczeństwu.

Płyn sprawdziłem, już dogadany jestem z mechanikiem i na dniach mam podjechać do niego. A tak narazie to auto stoi. Mam nadzieję, że to po prostu czujnik się spierdzielił przy wymianie opon, mam dość kosztów ostatnio...

Płyn sprawdziłem, już dogadany jestem z mechanikiem i na dniach mam podjechać do niego. A tak narazie to auto stoi. Mam nadzieję, że to po prostu czujnik się spierdzielił przy wymianie opon, mam dość kosztów ostatnio...
Z czujnikami to jest ciekawa sprawa jeśli chodzi o ceny Mercedes w211 - 12 złotych. Żólte złodziejaszki z lexusa liczą sobie 700. :brainoverload: Przy niektórych klockach te czujniki są gratis ale nie do Japończyków.

@Risky jaką masz opinię o mazdach mx-5, druga/trzecia generacja? Powoli zaczyna doskwierać mi kryzys wieku średniego, nie chce mi się szukać kochanki ani robić prawka na motor więc postanowiłem kupić sobie kabriolet.
Do marki Mazda mam mega sentyment a mx wydaje się całkiem fajną popierdółką.

Z wad to KOROZJA. Trochę już narobiłem tych sprzętów. Silniki raczej wytrzymałe ale szukałabym najmocniejszej dostępnej jednostki. W tym to chyba będzie 1.8. Prowadzi się bardzo dobrze.
W kryzysie wieku średniego to się szuka męskich samochodów a mazda to typowy gejowoz. Nawet kolegi żadnego nie przewieziesz bo będziecie wyglądać jak dwa stare pedały. Z opuszczonym dachem to już w ogóle.

Jeszcze był dwulitrowy Civic z napisem 1.4 do którego zrobiłem silnik 2.0 231KM to dopiero była zabawa na światach a na zakrętach nawet wieksza.
Także niekoniecznie trzeba farbować brodę na czarno.

I kurła nie czerwone bo to wieje z kilometra kryzysem.
Wszystko tylko nie cabrio.
W kryzysie wieku średniego to się szuka męskich samochodów a mazda to typowy gejowoz. Nawet kolegi żadnego nie przewieziesz bo będziecie wyglądać jak dwa stare pedały. Z opuszczonym dachem to już w ogóle.

Godzina drogi ode mnie, jechać?
:roberteyeblinking:

Aktualizacja po czasie. Tesli nie ma, jest Honqi. Chińczyk lepszy pod każdym względem z jednym wyjątkiem - jako, że to wielka, ciężka kurwa, to zasięg lipa. Pozostaje czekać tylko jak wejdą nowego typu ogniwa i można zapomnieć o benzynie czy dieslu. Pomijając kwestie ekologii (bo te mam w chuju, imo wodór>benzyna>elektryk>diesel). Chyba, że zaczną się blackouty jak w Hiszpanii.

Aktualizacja po czasie. Tesli nie ma, jest Honqi. Chińczyk lepszy pod każdym względem z jednym wyjątkiem - jako, że to wielka, ciężka kurwa, to zasięg lipa. Pozostaje czekać tylko jak wejdą nowego typu ogniwa i można zapomnieć o benzynie czy dieslu. Pomijając kwestie ekologii (bo te mam w chuju, imo wodór>benzyna>elektryk>diesel). Chyba, że zaczną się blackouty jak w Hiszpanii.
Co masz fo aut na gnojówę?

Wodór idzie w odstawkę. Niestety.

Co masz fo aut na gnojówę?
Wodór idzie w odstawkę. Niestety.
Osobiście nic do diesli nie mam. Ta skala to wyłącznie "kwestia ekologii' - a wygląda na to, że idzie wszystko w takim kierunku.

Back