Wlasnie to bym glownie sprawdzil + czy nie poszlo cos z konstrukcji. Rozmawialem tez z typem serwisu Renault o sprawdzeniu stanu np. turbo czy wtryskow ale mowi ze to ciezki temat i tak na prawde wszystko zalezy od szczescia. Moze hulac i nastepne 100k, a moze cos walnac chwile po zakupie. Odpada dwumas bo jest automat. Biore pod uwage, ze nawet jak kupie go za 22, a padnie i turbo i wtryski to i tak zamkne sie gdzies kolo 27k, czyli nadal 5k taniej niz Mondeo.
Tak. Aut z dwoch rak prywatne, co prawda uzytkowane w polsce ale plastiki nie krzyczaly o pomoc jeszcze. Martwi mnie tylko instalacja BRC. Mam swojego sprawdzonego gazownika z ktorym rozmawialem o gazowaniu MKIV i ogolnie mowil, ze nie ma problemu tylko trzeba dobrac dobra instalacje i akurat w przypadku tego silnika BRC srednio daje rade, co prawda jadac nie zauwazylem zadnych mankamentow.
Nienawidze kupowac samochodu. Co auto to zawsze te same problemy i u mnie sam przebieg zakupu/szukania/sprawdzania to nerwy i duzo straconego czasu.