Anthony Joshua góruje nad Jake’iem Paulem podczas pierwszego spotkania przed walką

defthomas

Vale Tudo
Championship
Cohones
MMARocks
Anthony-Joshua-goruje-nad-Jakeiem-Paulem-podczas-pierwszego-spotkania-twarza-w-twarz-przed-walka.jpg

19 grudnia Youtuber Jake Paul wejdzie do bokserskiego ringu z Anthonym Joshuą, byłym dwukrotnym mistrzem świata wagi ciężkiej i złotym medalistą olimpijskim. Ośmiorundowa profesjonalna walka w wadze ciężkiej będzie transmitowana na żywo na całym świecie na platformie Netflix.

Zawodnicy spotkali się po raz pierwszy twarzą w twarz w piątek na konferencji prasowej przed pojedynkiem który odbędzie się 19 grudnia w Miami.

Jake Paul przewiduje, że to jego ręce powędrują w górę w pojedynku bokserskim, pomimo tego, że jest znacznie mniejszy od byłego dwukrotnego mistrza wagi ciężkiej Anthony'ego Joshuy. YouTuber, który został bokserem, spodziewa się, że wynik zbliżającej się walki z Joshuą będzie porównywalny do słynnym zwycięstwa Bustera Douglasa przez nokaut nad Mike'iem Tysonem 11 lutego 1990 roku.

"Jestem tutaj, aby wyjść na ring i zaszokować świat" – powiedział Paul. "Wiem, na co mnie stać. Ludzie mówią: „Och, on oszalał”. Dotarłem tutaj dzięki złudnemu optymizmowi. Nikt nie wierzy, że wygram, więc dołączcie do listy tych ludzi i przygotujcie się na szok".

Różnica wzrostu pomiędzy zawodnikami była wyraźna na konferencji prasowej w Miami. Brytyjczyk, który mierzy 1,98 m, górował nad Paulem, który ma 1,85 m wzrostu. Zgodnie z kontraktem na walkę, Joshua, który w przeszłości ważył około 113 kg podczas pojedynków w wadze ciężkiej, będzie mógł ważyć nie więcej niż 111 kg w walce z Paulem, który zazwyczaj walczy w kategorii do 90 kg.

Całą konferencja prasowa przed walką poniżej:

28-letni Paul (12-1 BOKS) w ostatnim pojedynku w czerwcu 2025 roku wygrał z Julio Cesarem Chavezem Jr. przez decyzję. Była to 6 wygrana z rzędu po przegranej z Tommym Furym w 2023 roku. Na swoim koncie ma zwycięstwa nad m.in. Tyronem Woodley’em, Andersonem Silvą czy Mikiem Tysonem.

Anthony Joshua (28–4 BOKS) 21 września 2024 roku został brutalnie znokautowany przez Daniel Dubois w piątej rundzie. Dla ekspertów była to nie tylko niespodzianka, ale wręcz symbol zmiany warty w brytyjskiej wadze ciężkiej. Po walce ruszyły spekulacje o możliwym końcu kariery AJ-a, choć sam zaprzeczył, by zamierzał odwiesić rękawice. 8 marca 2024 roku Joshua rozbił byłego mistrza UFC, Francis Ngannou, nokautując go w drugiej rundzie.

Jeszcze pod koniec 2023 roku Joshua zanotował dwa kolejne przekonujące zwycięstwa. 23 grudnia doprowadził do wycofania narożnika Otto Wallin po pięciu jednostronnych rundach. Kilka miesięcy wcześniej, 12 sierpnia, posłał na deski Robert Helenius potężnym ciosem w siódmej rundzie.

Już w tym momencie powinna tam wjechać prokuratura. Tam morderstwo jest tak pewne jak w "Raporcie Mniejszości" :matt:
W najlepszym wypadku na święta 2030 roku dalej będzie leżał w śpiączce.
Nie ma szans by do tej walki doszło.
To jest jak postawienie Bena Askrena z Juniorem dos Santosem w jego prime.

Jak świat sportu upadł globalnie, ze dochodzi do takich walk. Niestety brak gwiazd w obecnych sportach walki zrobił swoje. Gdyby to porównać do lat 90 to tak jakby Tyson walczył z Jim Carrey'em.

Joshua nie da temu pajacowi żadnych szans. Chociaż wiadomo, ze to tylko skok na gruby hajs, to mam nadzieję na ciężkie ko po kilku rundach obijania i ośmieszania blondaska.

Joshua nie da temu pajacowi żadnych szans. Chociaż wiadomo, ze to tylko skok na gruby hajs, to mam nadzieję na ciężkie ko po kilku rundach obijania i ośmieszania blondaska.

Podobno aż dziwne, ale we freakach nie było jeszcze żadnego zgonu. Jak Paul dostanie takiego luja jak Ngannu z Joshuą to może będzie ten pierwszy.

Back