Absurdy poprawności politycznej.

:mamedwhat:

Chrześcijaństwo to też religia monoteistyczna.

:DC:
Główna kość niezgody to postać Jezusa jak @ninja napisał. W chrześcijaństwie to Syn Boży, który jest zrodzony przed światem i umiera za jego grzechy. W isalmie jest on prorokiem(choć dalej jest niepokalane poczęcie, Jezus robi cudy) nie działa on z Ojcem i nie umiera(tu jest pies pogrzebany).
To jest niezgoda, a nie Maryja.
Jeśli prorok, to działa z Bogiem. Tak jak Mohamed. Wiadomo, poziomy w grze.

Żeby się urodził, musi być Maryja, skoro problemem jest fakt, że jest synem.

U nas też ma rangę proroka, choć kwestią jest tu fakt podłożenia żydowskiego tłumaczenia biblii... Bo jak zapewne wiesz, najpierw było sporo dyskusji w naszej religii, zanim się to ustaliło.

A jak już się ustaliło, to tylko dlatego że jeden głupi papież tak zdecydował. Także przywiązywanie dużej wagi do stałych prawd wiary to trochę strzał w kolano, bo one nigdy stałe nie były - jakaś część dogmatów zmieniała się co sobór.

Co oznacza że to chuj a nie dogmat.

Ba, wystarczy porównać różnice w samym chrześcijaństwie by zajarzyć że to wszystko jedno wielkie gówno, ściema i tyle. Zresztą jak każda religia.

Tak, upraszczam bo nie chce mi się zagłębiać w to bardziej, ale niestety i w dużym skrócie -

gdyby nie żydzi to już dawno temu byłby pokój na ziemi.

Reasumując - z arabami należy się dogadać i odpalić żydów.

Tym razem na zawsze.

O Kurwa:DC:
Jeśli prorok, to działa z Bogiem. Tak jak Mohamed. Wiadomo, poziomy w grze.
Napisałem z Ojcem a nie z Bogiem, gdyż w chrześcijaństwie Bóg jest Trójjedyny, Jezus jest Bogiem i sam to podkreśla(według chrześcijaństwa)w Biblii.
Jest On prorokiem, ale też Synem Bożym
Żeby się urodził, musi być Maryja, skoro problemem jest fakt, że jest synem.
:mamedwhat: Tu kompletnie nie rozumiem.
U nas też ma rangę proroka, choć kwestią jest tu fakt podłożenia żydowskiego tłumaczenia biblii... Bo jak zapewne wiesz, najpierw było sporo dyskusji w naszej religii, zanim się to ustaliło.

A jak już się ustaliło, to tylko dlatego że jeden głupi papież tak zdecydował. Także przywiązywanie dużej wagi do stałych prawd wiary to trochę strzał w kolano, bo one nigdy stałe nie były - jakaś część dogmatów zmieniała się co sobór.
Polecam poczytać, a nie pierdolić farmazony.
Co oznacza że to chuj a nie dogmat.

Ba, wystarczy porównać różnice w samym chrześcijaństwie by zajarzyć że to wszystko jedno wielkie gówno, ściema i tyle. Zresztą jak każda religia.

O Kurwa:DC:

Napisałem z Ojcem a nie z Bogiem, gdyż w chrześcijaństwie Bóg jest Trójjedyny, Jezus jest Bogiem i sam to podkreśla(według chrześcijaństwa)w Biblii.
Jest On prorokiem, ale też Synem Bożym

:mamedwhat: Tu kompletnie nie rozumiem.

Polecam poczytać, a nie pierdolić farmazony.

Ty do mnie naprawdę piszesz, żebym poczytał?

Przecież ja to kurwa czytałem jak ty na dywan z drabiną atakowałeś.

A twoje teksty same sobie przeczą, w sumie jak większość dogmatów wiary, co zapewne ma powiązanie :tysoncoffe:

BTW jak Jezus może podkreślać coś w Biblii, skoro biblia powstała po jego śmierci? Już pomijając radosną twórczość ojców pustyni...

Może sam poczytaj o różnicach między odlamami chrześcijaństwa, zanim znów się wygłupisz i będziesz po prostu coś cytował bez zrozumienia?

Czekaj, pojebało mnie, ja od czarnucha wymagam żeby czytał... :matt:

Ty do mnie naprawdę piszesz, żebym poczytał?
Bo ustanowienie boskiej natury Jezusa to nie była decyzja papieża(chyba że całe życie byłem w kłamstwie)
BTW jak Jezus może podkreślać coś w Biblii, skoro biblia powstała po jego śmierci? Już pomijając radosną twórczość ojców pustyni...
W Biblii jest napisane że Jezus podkreśla iż jest Bogiem.

1000042097.jpg

O kurwa. Tego się nie spodziewałem...

Back