Absurdy poprawności politycznej.

U Brytoli ?

Pewnie napisał ktoś komentarz na FB który ktoś inny uznał za ofensywny i teraz tylko PDW zostaje.
Ta dokładnie taki opis jest filmu na fb magistra, że co sie dzieje jak zamieścisz niepoprawnego mema. A jaki realny powód kto wie ja bym się nie zdziwił bo u nich granice absurdu zostały przesunięte o lata świetlne. Teraz czekać aż Connor zostanie prezydentem Irlandii a potem UK :conorsalute:

Nie włączałem ale wyobrażam sobie tę sytuację.

Niesamowite jest to, że zaczęło się od tego:

Gw5CPfvWwAA7-BD

Jeśli ktoś wie co przedstawia to zdjęcie (może jakiś wybitny politolog i znawca polityki z kupą na głowie?), ten widzi wyraźnie ten sam schemat powtarzający się od tysiącleci i już tyle razy ograny, że nawet memy powstają na jego temat.

Niesamowite jest również to, że mając ten schemat rozrysowany na ostatniej, a nawet bieżącej historii, ludzie (dzisiaj chodzi o białych ludzi) nadal patrzą jak cielęta i mówią: "nie no, nie bądźmy niemili, tym razem na pewno się uda!"

:śmiech:

ale złoto przypomniał mi się murzyński hymn lat 70tych
i piękny refren o murzyńskim ojcu co wyszedł na papierosa
:beczka:

to nie żadna tam bieda to kultura małpia po prostu

Jakieś wiarygodne źródło odnośnie tej legalizacji kazirodztwa?
Mountain Goat GIFs | Tenor

edit:
poczytałem i to wałek (tzn. fragment posiedzenia jak najbardziej prawdziwy, ale takiej ustawy nie ma, całość nagrania dopasowano do odpowiedniej tezy)

edit2:
zresztą na chuj im ta ustawa, jakby ona cokolwiek zmieniała :mamed:

Last edited:
Niestety byku te brudasy to dobre zawodniki są. Nawet Ruscy liczą się z potężnym Imperium Osmańskim.

Fun fact- Wydają na wojsko tyle co my, a są regionalnym mocarstwem. My pięknym niemiecko-amerykańskim chłopczykiem na kolanach za sprawą naszych elit.
Robi się niebezpiecznie.

Ciekawe, jaki to dokładnie dokument, czy coś na zasadzie, jak Holandia posiada broń USA, czy Turcy sami będą mogli decydować, kiedy i w kogo uderzyć.

Robi się niebezpiecznie.

Ciekawe, jaki to dokładnie dokument, czy coś na zasadzie, jak Holandia posiada broń USA, czy Turcy sami będą mogli decydować, kiedy i w kogo uderzyć.
To póki co współpraca która dotyczy cywilnego wykorzystania atomu- technologia, obsługa, reaktory etc.

Ale państwa z prawdziwego zdarzenia cywilke mogą przekręcić na zbrojne wykorzystanie dosyć łatwo, to z pewnością krótsza droga to atomu i usankcjonowana mandatem dyplomatycznym, a nie że po piwnicach i bunkrach musisz dopracowywać technologię jak Iran czy Korea Poł.

oho szybciutko lewacką pizdę przywrócili
AA1Ng0ln.img

Roseanne Barr zarzuciła stacji ABC stosowanie podwójnych standardów po tym, jak Jimmy Kimmel wrócił na antenę po krótkim zawieszeniu. "Mi zrujnowano całe życie, nie było mowy o przebaczeniu".

Roseanne Barr, znana z serialu "Roseanne", skrytykowała decyzję ABC za przywrócenie Jimmy’ego Kimmela na antenę po jego krótkotrwałym zawieszeniu. Aktorka uważa, że sieć stosuje podwójne standardy wobec swoich gwiazd.

Przypomnijmy, że w 2018 r. ABC anulowało serial Barr po jej rasistowskim wpisie na temat Valerie Jarrett, doradczyni Baracka Obamy. Barr podkreśla, że jej kariera została zniszczona, a ona sama nie otrzymała szansy na rehabilitację.

– Zrujnowano mi całe życie, nie było mowy o przebaczeniu, całą moją pracę mi odebrano, a mnie nazwano rasistką na wieczność za to, że rzekomo rasowo źle kogoś określiłam – powiedziała Barr we wtorek w rozmowie z NewsNation. – To tylko pokazuje, jak oni myślą. To podwójne standardy.

Zawieszenie Kimmela​

Kimmel został zawieszony po wypowiedzi na temat sprawcy zabójstwa Charlie’ego Kirka. Po powrocie zapewnił widzów, że nie chciał bagatelizować tragedii i wyraził współczucie rodzinie ofiary.

Teraz w rozmowie z NewsNation aktorka mówi: - Myślę, że będzie sobie sam przyklaskiwał i jego fani, wszyscy, ilu ich jest, dwa tysiące? Oni poczują się podbudowani i, wiesz, jakby wygrali kolejną bitwę z Trumpem i narodem amerykańskim.

Kontrowersyjna komiczka stwierdziła, że cała jej spuścizna została "wymazana" po anulowaniu jej sitcomu.

– Zostałam wymazana z historii, z historii feminizmu, co mnie rozśmiesza – powiedziała. – Już nigdy nie jestem wspominana w żadnym kontekście kobiet, które są pionierkami w mediach. Już nigdy nie jestem nigdzie wspominana.

Fun fact- Wydają na wojsko tyle co my, a są regionalnym mocarstwem. My pięknym niemiecko-amerykańskim chłopczykiem na kolanach za sprawą naszych elit.

Turcja to ponad 80 milionowy kraj, armia druga pod względem liczebności w NATO po Stanach.

Położenie geograficzne i tło historyczne predestynują do bycia lokalnym mocarstwem, trudno porównywać nasz kraj do nich.

Turcja to ponad 80 milionowy kraj, armia druga pod względem liczebności w NATO po Stanach.

Położenie geograficzne i tło historyczne predestynują do bycia lokalnym mocarstwem, trudno porównywać nasz kraj do nich.
Dokładnie, sama cieśnina Bosfor i dalej na południe przez Dardanele, styk azja europa daje olbrzymie możliwości transportowo-spedycyjne, dlatego nawet pomimo hiperinflacji Turcja spokojnie sobie funkcjonuje, nadmiar młodych byczków eksportuje do Austrii i DE.
Potężny zastrzyk gotówki z turystyki. Zero wrogów w regionie tak naprawdę, to oni tam rozdają karty.

I to wszystko na bogactwie chrześcijan pobudowane
:childcry:

Hagia Sophia
pokazuje dobitnie, że te arabskie islamskie pachoły nawet swojego stylu architektonicznego nie mieli,
architekturę zerżnęli bezczelnie z terenów dawnego Bizancjum.
dodali tylko te chude pizdarety skąd się 5 razy dziennie jeden gównolud drze.
I teraz większość gamoni myśli, że to architektura islamu. A to plagiat kurła.
:arielcry:
A to nie Arystoteles przetłumaczył arabskie projekty budowlane dla Zachodu? :awesome:

Jasne, dziś Turcja jest 80-milionowym krajem z wielką armią. Ale w choćby okresie międzywojennym sytuacja wyglądała odwrotnie – Polska miała 2x więcej ludności, większą armię w czasie pokoju i silniejsze zaplecze przemysłowe. A nie mineło od tego całkowicie 100lat.... Ciekawy to fakt i straszny zarazem :( To tak propo tła historycznego i trudności porównań. :frankapprove:

Dalej - dopiero po II wojnie światowej, kiedy straciliśmy miliony ludzi, zniszczono nam kraj i wylądowaliśmy za żelazną kurtyną, wyniszczono Polskość na wschodzie, różnica się odwróciła – Zachód zalał Turcję pomocą i technologiami, by blokować Sowietów, a nam odmówiono nawet Planu Marshalla...

Wolę przypominać te fakty niż wiecznie utyskiwać, że „nie mamy podjazdu do nikogo”. Z takim żałobnym mentalem to daleko nie zajedziemy.

Wiadomo dużo masz racji w tym co piszesz na początku. Ale oni mając 50mln ludzi więcej wcale nie jadą nas na głowę choćby gospodarczo. Jakościowo gospodarczo i wojskowo nie czuję że trzeba odwracać wzrok przy spojrzeniu z nimi, z poczucia wstydu czy czegokolwiek. Mówisz byku Turcja 2 armia w NATO, elegancko my jesteśmy 3 :boss:

Gdybyśmy mieli przywódcę z prawdziwe zdarzenia i dobry wywiad cywilno-wojskowy jak u nich, to nie było by takiej lipy. Dlatego nie uważam że naszym chłopakom brakuje luzu :D
Dokładnie, sama cieśnina Bosfor i dalej na południe przez Dardanele, styk azja europa daje olbrzymie możliwości transportowo-spedycyjne, dlatego nawet pomimo hiperinflacji Turcja spokojnie sobie funkcjonuje.

Gdyby prince polo nie wolał Frankfurtu czy innego chujstwa, to rodzime CPK by dopinało końcówkę tranzytu jedwabnego szlaku. I nie było by znów lipy. A tak to pizda.

Back