Popularny YouTuber, Sylwester Wardęga, zdecydował się na zakończenie swojej przygody z występami w klatce FAME MMA. Wardęga na swoim profilu na Instagramie opublikował wpis, w którym jasno daje znać, że kończy swoją przygodę z walkami w klatce organizacji, lecz zamierza nadal trenować po tym jak przejdzie rehabilitację kontuzjowanego kolana.
Dziękuję Wam bardzo za wsparcie. Walki nie są dla mnie, bo w oktagonie nie potrafię robić tego czego uczyłem się na treningach, nie realizuję taktyki. Można zganiać na nogę, na cukry ale prawda jest taka, że do walk w oktagonie się nie nadaję. Mimo wszystko po operacji kolana i rehabilitacji będę dalej trenował, tak po prostu dla siebie bo polubiłem ten sport mimo, że wyniki mało zadowalające. Pozytywem jest to, że tym razem zadawałem ciosy i to nawet w więcej niż jedną osobę. Przykro mi, że zawiodłem...

Wardęga na swoim koncie ma jedną oficjalną walkę w MMA - przegrał na FAME MMA 9 z Kacprem Błońskim przez poddanie w pierwszej rundzie w marcu 2021 roku. Na minionej gali FAME MMA 11 wystąpił w walce bokserskiej na małe rękawice, kiedy to zmierzył z Danielem Ferrerim. Zawodnik został bardzo mocno rozbity i nie wyszedł do trzeciej rundy pojedynku. Warto wspomnieć, że do walki wyszedł z urazem kolana.