zawodowy kickboxing w Polsce

Incognito1312

Oplot Challenge
Heavyweight
Nie znalazłem nigdzie tematu a ciekawi mnie jedna rzecz... Jeśli zawodowym kickboxingiem w Polsce zajął się duet Batra - Sarara, to oznacza że ta dyscyplina wkrótce i bezpowrotnie upadnie? Dzień przed ostatnią galą Strike King w Trzebnicy wypadło 3 zawodników w naprawdę bardzo dziwnych okolicznościach, jestem pewny że powodem były pieniądze bo akurat najbardziej doświadczeni, najlepiej opłacalni zawodnicy wiedzą jak spędzić ostatnie 48h przed walką. Strike King było zapowiedziane jako turniej o 100 000 zł, a przez 4 gale wciąż nie uzbierali na tę nagrodę, bo przestali o tym cokolwiek wspominać. Batra za to ostatnio wspominał, że Tomek z Fightsportu i Orzeł Biały to żule. To, że chłop jest odklejony równo to wiadomo od dawna, ale nie można być skonfliktowany z większością osób związanych z kickboxingiem w Polsce i w spółce z gościem, który nigdy nie może się przyznać do porażki, ratować ten sport zawodowy w Polsce...

Już oficjalnie ogłosili Strike King 5.

Masz ten wywiad gdzie Batra wyzywa Binkowskiego i Tomka Majewskiego?

Już oficjalnie ogłosili Strike King 5.

Masz ten wywiad gdzie Batra wyzywa Binkowskiego i Tomka Majewskiego?

Bińkowski i Majewski mu przeszkadzają, ale Sarara czy Cichy we FF to mu nie przeszkadzali. Ciekawe czy prędzej czy później wylądują w sądzie i będzie potężny konflikt. @Owca dopiero zobaczyłem Twój avatar, jesteś jakoś związany z federacją? Możesz coś więcej powiedzieć o tym projekcie?

jak zwykle zresztą, chłop więcej traci niż zyskuje. Nie wiem czy on z jakiegokolwiek konfliktu wyszedł jako ten mający rację.

Co do samego K-1. Strike King pokazało, że w Polsce to nie wypali na duży pułap.

Przez lata będzie się liczyć zawodowo tylko MMA. Sam szczerze myślałem, że może K-1 w Polsce wybuchnie dzięki Strike Kingowi szczególnie po śmierci boksu w Polsce, ale kompletnie nie ma zainteresowania.

Co do samego K-1. Strike King pokazało, że w Polsce to nie wypali na duży pułap.

Przez lata będzie się liczyć zawodowo tylko MMA. Sam szczerze myślałem, że może K-1 w Polsce wybuchnie dzięki Strike Kingowi szczególnie po śmierci boksu w Polsce, ale kompletnie nie ma zainteresowania.

a Ty jakoś udzielasz się przy projekcie? Wiem jak wielu zawodników podchodzi do Strike King właśnie przez duet Batra&Sarara. Bardzo wielu czołowych zawodników w ogóle nie wspomina o SK. Federacją, która miałaby zachować zawodowy kickboxing powinien zająć się ktoś lubiany, nieskonfliktowany z większością środowiska - Łukasz Jarosz, Arek Wrzosek czy Paweł Jędrzejczyk.

Szkoda, ale po prostu jest za duży przesyt walk jakichkolwiek.
Gawiedź jest przyzwyczajona do potężnych machin promocyjnych i nośnych nazwisk. Sądzę odważnie że gdyby chłopaki mieli dojebany budżet to by się udało, bo za budżetem idzie promocja, budowanie gwiazd etc.
Trafnie też tu kolega zauważył że są pospinani z środowiskiem, a to powinien być projekt neutralny zrzeszający wszystkich.

a Ty jakoś udzielasz się przy projekcie? Wiem jak wielu zawodników podchodzi do Strike King właśnie przez duet Batra&Sarara. Bardzo wielu czołowych zawodników w ogóle nie wspomina o SK. Federacją, która miałaby zachować zawodowy kickboxing powinien zająć się ktoś lubiany, nieskonfliktowany z większością środowiska - Łukasz Jarosz, Arek Wrzosek czy Paweł Jędrzejczyk.

Nie , nie jestem powiązany z Strike King. Taki sobie Avatar strzeliłem, bo od dawna moim ulubionym numerem jeden jako formuła walki jest K-1. Dlatego nie ukrywam, że cieszy mnie, że w przynajmniej we frikach jest to coraz bardziej popularne.

Gawiedź jest przyzwyczajona do potężnych machin promocyjnych i nośnych nazwisk. Sądzę odważnie że gdyby chłopaki mieli dojebany budżet to by się udało, bo za budżetem idzie promocja, budowanie gwiazd etc.
Trafnie też tu kolega zauważył że są pospinani z środowiskiem, a to powinien być projekt neutralny zrzeszający wszystkich.

ale dokładnie taki projekt już był. DSF - mieli środki, potężna promocja, najlepsi zawodnicy, stworzenie gwiazd i dokąd to wszystko poszło? Później było HFO, nawet na FEN były porządne walki + naprawdę często, ale teraz jest jakaś masakra.

Dlaczego piszecie, że Sarara i Batra są skłóceni ze środowiskiem K-1? Coś więcej w tej sprawie wiecie. O co chodzi?

Dlaczego piszecie, że Sarara i Batra są skłóceni ze środowiskiem K-1? Coś więcej w tej sprawie wiecie. O co chodzi?

No przecież to nie nowość, tyle już było konfliktów - od zawodników, przez promotorów, po federacje. Myślę, że Sarara to ośmieszać się zaczął dopiero niedawno tym co i jak pierdoli, między innymi po przegranej walce z Arkiem Wrzoskiem. Batra natomiast ma kosę z PZKB, PZMuaythai, głośno było o mega konflikcie z Zugajem i jego ojcem, Jurasem, Zadorą, Jóźwiakiem, Gwóździem. Do tego klub, który go tak naprawdę wychował i ukształtował. Wiele jest tego.

Okej. Ja wewnętrznie tak szczerze to mało wiem o K-1, więc zbytnio nie znam tych konfliktów. Przez to, że Batra został właścicielem Strike King to dopiero odkryłem ziomka. Sarare poznałem przez YT jak prężnie w swoim czasie rozwijał kanał i wiele razy wyskakiwały mi jego wywiady.

ale dokładnie taki projekt już był. DSF - mieli środki, potężna promocja, najlepsi zawodnicy, stworzenie gwiazd i dokąd to wszystko poszło? Później było HFO, nawet na FEN były porządne walki + naprawdę często, ale teraz jest jakaś masakra.

Nie wypali. Widać, że Polska nie ma do tego czutki na przestrzeni lat. Aby to się oplacało musiałby taki Arek Wrzosek z KSW wbić , Artur Szpilka i 60 procent frików. Wtedy uwierzyłbym w duże zainteresowanie i dobrą sprzedaż PPV. Podobno Strike King 3 z Rozalem sprzedało około 4 tysiące PPV.

to oznacza że ta dyscyplina wkrótce i bezpowrotnie upadnie?
Ja myślę, że kicboxing zawodowy wogóle u nas nie istniał a na świecie w praktyce sie skończył po przejściu Crocopa do Pride. Natomiast gwóźdź do trumny to odpały jakie robi Glory.

Prośba do trenerów kicboxa lub tych ktorzy go potrafią. Róbcie sekcje kickboxingu pod kątem mma. Tylko to ma racje bytu. Niech każde uderzenie i kopnięcie będzie robione z myslą zostania obalonym przez wściekłego zapasiora. Sadzę że na to znajdzie więcej chętnych, niż na starty w formule K1, full contact, semi contakt, light contact ,thai box i milion kolejnych odmian.

Akurat patrzac zasięgowo w Polsce nigdy nie było tak słabo. Tak wiem, że są Babilony czy Feny, ale sądzę że ich oglądalność jest znikoma. Dzisiaj w Polsce mamy zasięgowe tylko KSW i friki.
Dawno takiej biedy nie było, bo kiedyś jeszcze potrafiły być dosyć medialne gale bokserskie. A w środowisku się słyszy, że podobno KSW też przeżywa kryzysy, więc gdyby Polacy kochali K-1 to jest okazja na wybuch jak nigdy, ale jak widać nie wypali. Polacy tego nie czują.

Jak już chcieli robić federację sportów uderzanych to trzeba było spróbować k1/kb w małych rękawicach na zasadzie tego co robi One tylko dla większych chłopisk (nie wiem na ile zawodnicy byliby chętni do takiej formuły), bo walki w poduszkach nie są aż takie widowiskowe dla masowego widza, a szczelna garda to zachwyci co najwyżej koneserów. Czy by się przyjęło, wątpię, ale przynajmniej nie powielaliby tego co już kilka razy nie wyszło, a przy kilku spektakularnych momentach może zaistnieliby trochę w mediach, a i mogliby skusić jakichś mniej lub bardziej znanych zawodników MMA na walki w bliższej im formule. Jeśli chodzi o organizatorów to bym specjalnie do tego nie przywiązywał wagi, jakby odnieśli nawet minimalny sukces i była kasa to zaraz by się wszyscy pogodzili, kelner to co chwilę ma z kimś konflikt, a biznes się kręci :fjedzia:

Tak po prawdzie to na świecie znajdzie się z 4-5 państw gdzie K-1 jest popularne? Ta dyscyplina światowo jest martwa.

Ale przecież kickboxing amatorski w Polsce ma się naprawdę dobrze. Zawodowy w porównaniu do amatorskiego to jakiś żart

Jak powstało Strike King to z ciekawości zajrzałem na polski związek K-1 i byłem zszokowany ile tam jest wyjazdów i nawet spora aktywność na FB, aż dziwne że Ci ludzie potem w ogóle nie istnieją w mainstreamie gdziekolwiek..

Nikt poważny nie będzie się bił raz na 3 miesiące za 10k + 5 za wygraną bo bardziej mu się opłaca iść do normalnej pracy albo stać sobie na bramce.
Problemem jest znikome zainteresowanie, brak sponsorów a co za tym idzie brak pieniędzy.
kB to też nie MMA że myślisz, dobra chuj zrobię 5 walk za pół darmo i wezmą mnie do one i zacznę zarabiać, nie nie wezmą cię i nie zaczniesz zarabiać.

Takie galę mają rację bytu na halach do 2k widzów, a bez wsparcia telewizji/sponsorów za sumę z tych biletów nie jesteś w stanie godnie wszystkiego opłacić imo.

Jak już chcieli robić federację sportów uderzanych to trzeba było spróbować k1/kb w małych rękawicach na zasadzie tego co robi One tylko dla większych chłopisk (nie wiem na ile zawodnicy byliby chętni do takiej formuły), bo walki w poduszkach nie są aż takie widowiskowe dla masowego widza, a szczelna garda to zachwyci co najwyżej koneserów. Czy by się przyjęło, wątpię, ale przynajmniej nie powielaliby tego co już kilka razy nie wyszło, a przy kilku spektakularnych momentach może zaistnieliby trochę w mediach, a i mogliby skusić jakichś mniej lub bardziej znanych zawodników MMA na walki w bliższej im formule. Jeśli chodzi o organizatorów to bym specjalnie do tego nie przywiązywał wagi, jakby odnieśli nawet minimalny sukces i była kasa to zaraz by się wszyscy pogodzili, kelner to co chwilę ma z kimś konflikt, a biznes się kręci :fjedzia:
W strike King walczą w rękawicach 4oz. Wyglądem przypominają bokserskie, ale są 4oz

Przez to, że Batra został właścicielem Strike King to dopiero odkryłem ziomka. Sarare poznałem przez YT jak prężnie w swoim czasie rozwijał kanał i wiele razy wyskakiwały mi jego wywiady.

Co to za cygan z biedaszyb?

Japierdole, kto tu w ogóle siedzi :D

Gadać o K1 / kb i nie znać Batry :D

Po ile wy macie lat matołki? Po 16?

To ja mam w dupie K1/kb, a Batra to jest dla mnie jedna z najbardziej rozpoznawalnych postaci w tym środowisku, na pewno TOP10.

Nie wiem pod jakim wy kamieniem się chowaliście.

To ja mam w dupie K1/kb, a Batra to jest dla mnie jedna z najbardziej rozpoznawalnych postaci w tym środowisku, na pewno TOP10.

No to ja chętnie posłucham - z jakich osiągnięć sportowych jest Ci znany Batra, bo większość go kojarzy przez niezliczone konflikty.

Back