Wyniki walk na KSW 18 poukładały się w bardzo ciekawy sposób, rzucając wiele możliwości matchmakerskich. 1. Bedorf vs V.Overeem - aż się prosi o walkę o tytuł, bo VO pierwsze starcie w KSW ma już zaliczone. Po ewentualnej porażce Pyton będzie mógł dać rewanż Różalowi, który będzie miał czas na treningi i odbudowanie. 2. Sowiński vs Amasinger - mimo, że anglik nie zrobił wagi jest świetną opcją na odbudowanie się dla Kornika i otrzaskanie się w walce z silniejszymi fizycznie zawodnikami. Jak wygra to otwarta droga do rewanżu z Warburtonem lub Jewtuszko 3. Jewtuszko vs Dana - niech się rozpędzi Iro przed rewanżem z Warburtonem. Ewentualnie warto poszukać silnego lekkiego, z dobrymi zapasami 4. Anzhiev vs Mankiewicz - otrzaskanie ringowe dla młodego Czeczena 5. Waluś vs Celiński - Waluś potrzebuje wyzwań i może być dobrym gatekeeperem w KSW, w sam raz do przetestowania ciężkiego z Olsztyna I trzy walki bez związku z KSW 18 1. Mańkowski vs Crowford 2. Moks vs. Mestre
2. Nigdy więcej Amasingera na KSW. 3. Nie ma co zestawiać Irokeza z kelnerem o rekordzie 0-2 w KSW. Mija się to z jakimkolwiek sensem "promotorskim". 5. Nie lubię missmatchy. PS I chyba warto dodać Różal/JLB.
1 Rozal/ Le Banner 2 Antek/ Horwich 3Pudzian/Overeem 4Mamed/Lombard 5Moks/Mankowski 6Jewtuszko/Kornik
1. Mysle, ze to dobra opcja. Karol ma szanse wypromowac sie na znanym nazwisku i przy okazji zobyc pas. 2.Mam podobne zdanie co GLF. Temu panu bym podziekowal. Byl drugi raz i po raz drugi mial problemy z waga. Poza tym bede sie upieral, ale bardziej bym widzial Kornika w piorkowej. 3. Ponownie podobne zdanie co GLF. Dana to nie liga KSW. Tam powinni walczyc lepsi fighterzy, a tym bardziej z Irokezem. Ja stawiam na walke Jewtuszko-Warburton i zwyciezca dostaje title shota, ew. od razu o pas LW i w tym czasie szukac pretendenta. 4. Jedyna sluszna droga. Piorkowa w KSW. 5. Mysle, ze lepiej spokojnie prowadzic Walusia. Jest mlody, dac mu czas na rozwoj. Mnie sie jego wystep podobal.
Khalidov vs Materla o pas wagi średniej KSW Pudzilla vs Overeem Noi kogoś dobrego Jankowi ale z tym będzie cieżko. Miranda był wymagający więc dawać Johna na pożarcie do UFC
1 Zgoda jak najbardziej 2 Artur mam nadzieje rozwazy zejscie nizej zwlaszcza, ze Anzor to koronny argument dla stworzenia tej dywizji. 3 Przepraszam, ale to kompletnie bez sensu, Iro vs Warburton to jest dla mnie jakby jedyne oczywiste zestawienie. 4 Brak rozeznania w tej kategorii jesli chodzi o dostepnych zawodnikow zmusza mnie do unikania nazwisk, ale raczej ktos z zagranicy dla Anzora 5 Jezeli KSW chcialoby sie szybko pozbyc Kamila to jak najbardziej dobre zestawienie :)
Po KSW 18 mam pewien niedosyt. Choć większość walk nie wiązałaby się z nim, na 19 edycji z chęcią zobaczyłbym takie pojedynki (związane z 18): Anzor Azhiev vs Paul Reed - byłaby dobra walka, oboje bodajże są piórkowymi, dobrze by było, gdyby ta walka odbyła się w wadze piórkowej. Jeżeli nie, to w lekkiej, niestety. Kamil Waluś vs David Olivia - wiem, że to dość odległe plany Walusia, choć po walce z Bazelakiem wydaje mi się, że stać go na znacznie więcej. Pomimo wszystko walka byłaby moim zdaniem wyrównana i przede wszystkim odbyła się na dłuższym dystansie. Walki niezwiązane z 18 edycją KSW: Rafał Moks vs Ruben Crawford - oboje walczyli na KSW. Oboje przegrali z Aslambkiem Saidovem i oboje mieliby coś do udowodnienia. Myślę, że byłaby z tego ciekawa walka. Michał Materla vs Jesse Taylor - Taylor to solidny zawodnik. Walczył już Mamedem (a jak wiadomo Mamed ma tylko jednorazowych przeciwników, a szkoda, bo niektórzy, bynajmniej moim zdaniem powinni pojawiać się na galach). Skoro Michał ma się bić o pas, to z kimś swojej, lub wyższej półki, by to przypominało walkę o pas, a nie kolejny extrafight. Mamed Khalidov vs Hector Lombard - chyba nie muszę nic dodawać... i chyba nie ja jeden na taką walkę czekam. ;3 Tak swoją drogą, też uważam, że Amasinger nie powinien już na KSW występować. Skoro wprowadzają walki kobiet, to powinni też pomyśleć o wadze piórkowej. No i zawodnicy tacy jak Sokoudjou, Horwich, Miranda, czy Warburton zakontraktować na większą ilość walk.
jak dzisiaj na to patrzę, to macie rację, że Dany i Amasingera bym więcej na KSW nie zapraszał. Irokezowi przed Warburtonem chciałbym dać lżejszego przeciwnika, którego efektownie rozjedzie, żeby nie było, że titleshota dostaje się z rekordem KSW 1-1. Poza tym obawiam się, że gdyby ich zestawić od razu, to War by Jewtuszkę pokonał. Potrzebny jest dla niego duży lekki, z dobrymi zapasami i gnp, który zbuduje bohatera przed walką o pas. Kiedy Iro by go pojechał i jednocześnie wygrał też Kornik - mamy świetną drogę do ustawiania rewanży. Jestem przeciwnikiem śpieszenia się z zemstą :-) Zawodników brałem z tych, którzy są dostępni dla KSW i nie zakładałem supertransferów. Z mojej wiedzy - może to wyglądać tak: Lekka 1. Warburton 2. Sowiński 3. Jewtuszko 4. Anzihew 5. Amasinger 6. Dana 7. Mankiewicz Półśrednia 1. Saidov 2. Moks 3. Mańkowski 4. Crowford 5. Mestre Średnia 1. Chalidov 2. Materla 3. Chmielewski 4. Zikic 5. Taylor 6. Lindland 7. Babene 8. Kułak 9. Nobrega? Półciężka 1. Błachowicz 2. Sokodjou 3. Branch 4. Miranda 5. Orłowski 6. Brutus 7. Stringer 8. Narkun Ciężka 1. Bedorf 2. Pudzianowski 3. Le Banner 4. Overeem 5. Waluś 6. Celiński 7. Thompson 8. Różalski
A ja proponuję turniej Najman - Bazelak H. Koksu - Pudzian Saleta - Oliwa Świerczewski - wolny los A potem półfinały i wielki finał
w lekkiej nie ma kogo zestawić, w kółko oglądać to samo bez sensu. Powinni brać kogoś z zewnątrz w półśredniej Saidov vs Mańkowski Moks vs Crawford w średniej też nie widze jakiegoś zestawienia, wiadomo ze Mamed nie bedzie walczył z Cipkiem Chętnie zobaczyłbtm Soko i nie musi sie bić z Polakiem. W cięzkiej Bedorf Overeem ( ale ten drugi ma walke w Mediolanie wiec raczej odpada) No i może Waluś vs Kawaguchi ?
Ja proponowałbym takie zestawienia: KSW19: 1.Saidov vs. Mańkowski 2.Chmielewski vs. Horwich 3.Sowiński vs. Jewtuszko 4.Błachowicz vs.Emanuel Newton 5. .Pudzianowski vs.Gluhov 6. Khalidov vs.Leites 7. Materla vs.Jay Silva KSW20: 1.Dowda vs. Babene
Ja na KSW 19 widziałbym takie walki: Jewtuszko vs Warburton II Sowiński vs Puhakka II (oczywiście jeżeli nie będzie kontrowesji z przyjazdem Niko do Polski) a na KSW 20 Walka o pas wagi lekkiej KSW Jewtuszko/Warburton vs Sowiński/Puhakka
Bedorf vs Overeem ( O pas-120) Jewtuszko vs The War II Sowiński vs van Bergen II Mamed vs Lombard Pudzian vs Kimbo Materla vs Shlemenko (O pas-84) Saidov vs Radev (O pas -77)
Jewtuszko nie ma szans z Warburtonem, Sowinski nie zawalczy z Puhakka, poniewaz ten nie wystapi juz na KSW.