UFC Fight Night: Muhammad vs. Bonfim (06.06.2026)

kraks

Maximum FC
Light Heavyweight
1780218469241.png

1780218486419.png

Zacznę od tego, że dla mnie kursy rzędu @[email protected] na Baraniewskiego, to bardzo dobra baza pod jakiegos dubla.
Tafa to nie jest poziom UFC, pewnie juz by wylecial, gdyby nie ta ostatnia wygrana. Nie widzę żadnej płaszczyzny, gdzie Tafa byłby lepszy od Iwo.
Jedyna jego szansa to ustrzelenie w jakiejś kontrze, ale Iwo już pokazał, że potrafi przyjąć cios.
Dodatkowo, jeśli Polak ma faktycznie niezły background judo, to w parterze będzie walka do jednej, australijskiej bramki, bo Tafa jest w tym obszarze tragiczny.

Allena po 1.45 imo nie opłaca się grać. Allen znowu jakiś super zapaśnikiem nie jest, jak Shahbazyan ogarnie TDD to może go rozbić. Brendan trochę drewniany w stójce, a Edmen bardzo dynamiczny i ma pierdolnięcie. Pamiętam, że był spory hype na Shahbazyana, później to wyhamowało jak zebrał kilka wpierdoli, ale on wcześnie wchodził do UFC, 21 lat miał. Trochę się poprawił w ostatnich walkach, Allen większe wyzwanie, ale nie skreślałbym Shahba. Curtis i Strickland nokautowali Allena, Strickland ma jeszcze być w narożniku Shahbazyan'a, bo to jest ten sam team. Może mają na niego plan :awesome:

Allen powinien być podstawą każdego kuponu, chyba że zawalczy głupio i będzie chciał się pizgac tylko w stójce, jeśli chodzi o parter tto jest kilka poziomów wyżej .

Ja mam pograny kupon Baraniewski + Ziam + Allen, a tak patrze, że w USA sporo osób gra przeciwko Allen'owi:
"Shabazyan has been facing exclusively grapplers his past few fights and his takedown defense has looked a lot better. On the feet he is much faster and is more calculated than Allen. Allen needs to get a takedown forsure, but at +170 and with the improved takedown defense and momentum against grapplers for Shabazyan, going to ride with Shabazyan"

Ja mam pograny kupon Baraniewski + Ziam + Allen, a tak patrze, że w USA sporo osób gra przeciwko Allen'owi:
W USA też naprawdę sporo gra przeciwko Baraniewskiemu. Ogólnie cały Twitter mam w jakichś kuponach na Tafę. Ale patrząc już na same kursy to kursy na Baraniewskiego cały czas w dół, więc też jestem ciekaw, co się tu wydarzy.

Dla mnie Tafa to jest gosc do wylotu z UFC. Nawet jak bedzie w dobrej dyspozycji, to nie widze zeby mial zagrozic Baraniewskiemu.
Obawiam sie ze niedlugo przyjdzie weryfikacja Iwo, ale jeszcze nie w tej walce.

Back