UFC Fight Night: Moicano vs. Saint-Denis (28.09.2024)

kraks

Shark Fights
Light Heavyweight
1727269876554.png

Po tym kursie BSD niegrywalny, a Moicano po 3.0 może kusić. Myślałem o BSD w dublu, ale dlatego, że spodziewałem się kursów w granicach 1.55-1.6 na niego,
Moicano to tego typu zawodnik który może przegrać z każdym, jedna dobrze umiejscowiona lufa i idzie spać. Co prawda kurs na niego jest dobry, jeśli przetrwa pierwsze 2 rundy to powinno pójść już z górki.

Moicano to tego typu zawodnik który może przegrać z każdym, jedna dobrze umiejscowiona lufa i idzie spać. Co prawda kurs na niego jest dobry, jeśli przetrwa pierwsze 2 rundy to powinno pójść już z górki.

Zgadzam się, natomiast po prostu przy tym kursie można liczyć że zaskoczy i ugra, bo BSD też nie wydaje się być tytanem kondycyjnym, w swoich walkach sporo obala więc Moicano może go w coś złapać.

Żeby nie było, myślę, że Francuz to ugra, ale kurs warty ryzyka.

Ja tam próbuję. Po weryfikacji przez Poirera wcześniej BSD też nie zachwycał. Sporo zbiera na głowę a jednak walczył z gorszymi rywalami niż moicano. 5 rund faworyzuje Moicano. Niewiem czemu aż tyle osób upatruje tu tko na nim skoro hyl nokautowany 3 razy w karierze, ale przez koty takie jak Aldo, Fiziev, Zombie.

Ja tam próbuję. Po weryfikacji przez Poirera wcześniej BSD też nie zachwycał. Sporo zbiera na głowę a jednak walczył z gorszymi rywalami niż moicano. 5 rund faworyzuje Moicano. Niewiem czemu aż tyle osób upatruje tu tko na nim skoro hyl nokautowany 3 razy w karierze, ale przez koty takie jak Aldo, Fiziev, Zombie.
Upatrują, żę jest duża szansa, żę padnie ponieważ w niemal każdej walce Brazol pływa lub jest nokdaunowany, jednym słowem szczęka nie najlepsza. Zombie to mimo wszystko nie jest jakiś król nokautów. Moicano w odróżnieniu do ostatnich swoich przeciwników będzie miał problem ze skontrolowaniem BSD w parterze w pierwszej fazie pojedynku z racji jego siły fizycznej i ogólnym umiejętnościom parterowym. Poza tym Moicano nie ma w połowie nawet tak mocnego uderzenia jak Poirier więc nawet nie przywoływałbym tego starcia przy okazji tej walki. Podtrzymuje to co pisałem wyżej - jeśli Moicano przetrwa pierwsze 2 rundy to powinien wygrać, natomiast w moic oczach ta walka to klasyczny no bet.

Upatrują, żę jest duża szansa, żę padnie ponieważ w niemal każdej walce Brazol pływa lub jest nokdaunowany, jednym słowem szczęka nie najlepsza. Zombie to mimo wszystko nie jest jakiś król nokautów. Moicano w odróżnieniu do ostatnich swoich przeciwników będzie miał problem ze skontrolowaniem BSD w parterze w pierwszej fazie pojedynku z racji jego siły fizycznej i ogólnym umiejętnościom parterowym. Poza tym Moicano nie ma w połowie nawet tak mocnego uderzenia jak Poirier więc nawet nie przywoływałbym tego starcia przy okazji tej walki. Podtrzymuje to co pisałem wyżej - jeśli Moicano przetrwa pierwsze 2 rundy to powinien wygrać, natomiast w moic oczach ta walka to klasyczny no bet.
Ok, ale nokauty na Moisesu, Mirandzie i Frevoli też nie wskazuja, że BSD to król nokautu. Więcej skonczen ma przez poddania a tu raczej Moicano nie jest ulomkiem. Zgadzam się, że im dalej w łaś tym większa szansa Moicano bo to pokazał już Poirer, że jeśli przetrwasz pierwsze dwie to BSD traci swoje atuty. Ja kurs >3 uważam warty do spróbowania. Napewno rozsądniejszy niż gra 1.35 BSD

Allen mowil ze trzymali go I Moicano kilka godzin po wazeniach i kazali oddawac mocz i pobierali krew, tylko im dwóm podczas gdy reszta mogla sie rozejsc i zaczac regeneracje. Prawdopodobnie po to zeby maksymalnie ich oslabic. Moze warte rozwazenia dla tych, ktorzy graja kogos z tej dwojki.

Allen mowil ze trzymali go I Moicano kilka godzin po wazeniach i kazali oddawac mocz i pobierali krew, tylko im dwóm podczas gdy reszta mogla sie rozejsc i zaczac regeneracje. Prawdopodobnie po to zeby maksymalnie ich oslabic. Moze warte rozwazenia dla tych, ktorzy graja kogos z tej dwojki.
Gram Allena, bierze to dzisiaj.

Weźcie rzućcie jakąś taśmą z dobrym kursem (minimum żeby z 10 wyszlo) bo zostało mi 30zl do wykorzystania jeszcze, to już na zabawę.
Jak wejdzie, to podzielę się forty-forty.

Myślę że Ziam rozbije Frevole.

I nie zdziwi mnie jak ogrzyca dostanie wpierdol, ale walek bab to ja lepiej już nie typuje.

Ok, ale nokauty na Moisesu, Mirandzie i Frevoli też nie wskazuja, że BSD to król nokautu. Więcej skonczen ma przez poddania a tu raczej Moicano nie jest ulomkiem. Zgadzam się, że im dalej w łaś tym większa szansa Moicano bo to pokazał już Poirer, że jeśli przetrwasz pierwsze dwie to BSD traci swoje atuty. Ja kurs >3 uważam warty do spróbowania. Napewno rozsądniejszy niż gra 1.35 BSD
To prawda, że BSD nie nokautuje dużo mimo to jego agresja i ciągła presja sprawia, że ko/tko w jego starciach zawsze wisi w powietrzu. Dla mnie oba bety są mało rozsądne ale oczywiście pozostaje mi życzyć powodzonka.

Moicano pierwsze dwie rundy będzie odnotował by unikać fizycznego parteru bsd na początku walki gdy będzie w pełni sił i mógł ubić z góry. Jeśli Moicano przetrwa dwie rundy to powinien.... Poddać Francuza po sweepie spowodowanym brakiem sił francuza, jeśli jednak przyjmie kilka ciosów w początkowych rundach to może byc po ptokach.

Argumentem francuza jest potężna fizyczność która pożera mu mase energii, tylko tą fizycznością francuz może zagrozic Brazylijczykowi ponieważ całościowo Moicano jest lepszym zawodnikiem MMA, z lepszym skillem praktycznie w każdej płaszczyźnie, jednak jest słabszy fizycznie.
Moicano nie będzie wymieniał się z nim ciosami jak na początku porier, będzie latał dookoła klatki, przynajmniej sam bym tak zrobił...
Kursy powinny być bardziej wyrównane.
Ostatecznie stawiam na Moicano 52% szans.
Kwestia taka czy uda mu się go wyciągnąć na głęboką wodę, jak się uda to pójdzie z górki.

Najbardziej mnie zdziwi w tej walce skonczenie w wykonaniu Francuza w rundach 4-5, on już tam nie powinien mieć kompletnie siły według mojej "analizy".

Weźcie rzućcie jakąś taśmą z dobrym kursem (minimum żeby z 10 wyszlo) bo zostało mi 30zl do wykorzystania jeszcze, to już na zabawę.
Jak wejdzie, to podzielę się forty-forty.
Dawaj to:

BSD wygra przez ko/tko
Battle
Charriere przez ko/tko
Sy / Jung przed czasem
Klein
Lapilus przez decyzje

Back