Robert Whittaker,
wzrost 5'11'', zasięg 6'1'' przeszedł z półśredniej do średniej i większość opinii było typu, że dobre posunięcie, za dużo zrzucał i teraz będzie jechać na pełnej mocy.
Jorge Masvidal,
wzrost 5'11'', zasięg 6'2'' przeszedł z lekkiej do półśredniej, a opinie są raczej z nastawieniem, że w wyższej kategorii sobie nie poradzi bo przeciwnicy są za silni.
Masvidal postanowił zmienić wagę, bo sporo zrzucał i odbijało to się na jego dyspozycji. Kilka bliskich walk z wynikiem na jego niekorzyść przypieczętowało decyzję o przejściu wyżej. I co? W swoim debiucie dobrze się zaprezentował z Mutante (który to normalnie lata w średniej i jest sporo większy od Kima.) i zafundował mu ładne KO.
Moim skromnym zdaniem Jorge jest lepszym zawodnikiem od Kima i przewaga warunków tego drugiego nie powinna wpłynąć na wynik końcowy. Zdarza mu się jednak przespać walkę i w to tu bym raczej szukał powodu do obaw. Jednak złość po porażkach, które równie dobrze mogłyby być jego wygranymi daje mi nadzieje sądzić, że odrobił lekcje. Nikogo nie namawiam, sam jednak zaufałem Masvidal'owi, a czy dobrze postąpiłem dowiem się już za dwa tygodnie