Tyson Fury nie zgadza się z werdyktem w rewanżu z Oleksandrem Usykiem. “Dali mu prezent…”

baju

NoLife FC
Cohones
MMARocks
tysonury12.jpg

Tyson Fury kolejny raz nie jest zadowolony z werdyktu po jego walce z Oleksandrem Usykiem. Tak jak po pierwszym starciu, Fury nie zgadza się z decyzją sędziów w rewanżu obu panów.

Tyson Fury w zeszły weekend drugi raz w karierze próbował pokonać w ringu niesamowitego Oleksandra Usyka. Gypsy King musiał jednak kolejny raz uznać wyższość Ukraińca, który wygrał z nim przez decyzję sędziowską. Po walce, Brytyjczyk nie ukrywał swojego niezadowolenia z pracy sędziów punktowych. Fury na konferencji prasowej po gali dał znać, że według niego to on powinien zwyciężyć w rewanżu w Riyadh.

Czuję tutaj świąteczny klimat. Myślę, że on otrzymał prezent od sędziów punktowych. Byłem pewny, że wygrałem. Kolejny raz byłem przekonany o swoim zwycięstwie. Myślę, że mam syndrom Larry'ego Holmesa. Naprawdę wierzę, że wygrałem dwie walki, ale mam teraz dwie porażki w swoim rekordzie więc niewiele mogę z tym zrobić. Dałem z siebie wszystko. Do końca swoich dni będę jednak wierzył, że to ja wygrałem dwie walki.

Dla 36-letniego Fury'ego (34-2-1 BOKS) była to druga porażka w karierze - tylko Oleksandr Usyk był w stanie go pokonać w ringu. Nie wiadomo czy w przyszłości zobaczymy trzeci pojedynek obu panów - Gypsy King nie wyklucza takiego scenariusza, ale obecnie skupia się na spędzeniu czasu ze swoją rodziną. W przeszłości Fury wygrywał z m.in. Deontayem Wilderem, Francisem Ngannou czy Wladimirem Klitschko. 24 z 34 zwycięstw w karierze zdobywał przez KO/TKO.

Wszystko wina Franka xD menago boxerskie to inny świat. Ponoć wcisnął Furiemu na emocjach po walce że prowadził 3x rundami :O

A nawet jak jego jeden podopieczny przegrał, to po walce dziwnym trafem Dubois był gotowy wskoczyć na ring z trash talkiem :cmgkeepgoing:

Tyson lubię Cię, ale…
View attachment 117124
Było ruszyć dupsko i nie zostawiać sprawy w rękach sędziów, bucu :fjedzia:
Wszystko wina Franka xD menago boxerskie to inny świat. Ponoć wcisnął Furiemu na emocjach po walce że prowadził 3x rundami :O

A nawet jak jego jeden podopieczny przegrał, to po walce dziwnym trafem Dubois był gotowy wskoczyć na ring z trash talkiem :cmgkeepgoing:
Na tej konferencji Tysona było jeszcze więcej takich kwiatków... :hi:
screeny z YT ringpolska...
1.jpg

7.jpg

Warren: o wypowiedzi Bob'a, 93 latka...
:juanlaugh:
6.jpg

4.jpg

2 Brytyjscy dziennikarze... :confused:
2.jpg

Warren...
Jab Tyson'a: 44/252 (17%)
szczególnie ŚWIETNY w rundach...
9. (1/18!!!) 5. (2/26!!) i 4. (3/23!!) odpowiednio 5,8,13% :confused::lol:
vs. jab Usyka (73/211) 34%!
No i rzadko dawał się CZYMŚ TRAFIAĆ... :confused:
50% power punches Usyka (106/212!)
8 z 12 r Usyk to było min. 50%! w tym 11. runda (61%)!
42% wszystkich celnych ciosów UKR do 28% Tyson'a...
9.jpg

10.jpg

Pewnie lepszy był Wilder, którego 2x znokautował, a w 2 ich walce wręcz zlał...
:roberteyeblinking::matt:
Podsumowując co ty Tyson i Frank gadaliście na tej konferencji po walce...
:facepalm::confused:

Back