Edson14
Oplot Challenge Featherweight
Witam, na wstępie chciałbym się przywitać. Obserwuję forum od jakiegoś czasu, ale dopiero założyłem konto. Chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych w sprawie treningu siłowego. Mam niestety teraz przymusową przerwę od treningów na czas wakacji (do września tylko siłownia plus worek i tarcze). Od września wracam do treningów na sekcji. Pięć dni w tygodniu będę na macie (o przetrenowanie się nie martwię) i zastanawiam się jak wpleść w to trening siłowy, który wiadomo, że też jest ważny. Nie chcę nastawiać się na dwa treningi dziennie żeby się nie zajechać, poza tym wiadomo nie samym treningiem człowiek żyje i nie ma tyle czasu. Wcześniej zajmowałem się trochę równolegle ze sportami walki kalisteniką do której chciałbym wrócić. Jak myślicie czy trening kalisteniczny po treningu na macie (w dni kiedy mam BJJ, ponieważ to godzinne treningi podczas których ćwiczymy technikę, więc za bardzo się tam nie da przemęczyć) to dobry pomysł? Czy taki trening siłowy "na dobicie" przyniesie odpowiednie rezultaty pamiętając o 8-9h snu i odpowiednim odżywianiu? Jeśli to kiepski pomysł prosiłbym o jakieś propozycje jak rozwiązać ten problem.
Pzdr
Pzdr