Suplementacja i odżywianie przeciętnego człowieka

Kupiłem sobie ostatnio coś takiego z ciekawości.
@Siwy25_1 bo Ty się w cenach orietnujesz, to jest fest przepłacone za 850g dobrej wołowiny?

Teraz otworzyłem i spróbowałem i w smaku zajebiście dobre, zaraz będę podgrzewał i mmmm :antonio:
Aż bym spróbował jak mówisz, że smaczne. Pytanie dokładnie co tam jest za mięsiwo w środku.

Generalnie ceny wołowiny się wahają mocno w zależności skąd bierzesz i o jaki kawał mięsa chodzi. Te 60 za puszkę nie wygląda jakoś strasznie źle.

Jak przy puszkach jesteśmy to mogę śmiało polecić konserwe https://edred.pl/products/mielonka-najdrozsza?variant=48625666097467 Bardzo dobry skład i smaczna w chuj więc czego chcieć więcej. Po takie wyroby sięga się chyba rzadziej niż częściej (przynajmniej u mnie) więc warto dołożyć pln i kupić coś lepszego od krakusa. Kiedyś nawet latał jakis kod rabatowy -20%. W wolnej chwili czy jeszcze coś jest i czy działa

Screenshot_2024-08-26-18-13-54-559_com.android.chrome-edit.jpgScreenshot_2024-08-26-18-14-09-105_com.android.chrome-edit.jpg

I przy okazji bo po to tu wszedłem w sumie żeby wrzucić (pokażcie partnerkom :roberteyeblinking: )

Kurde, tylko ja tak mam, że mój mózg traktuje warzywa jako zdrowe i ogólnie liczy ich spożycie jak są świeże i surowe? Jak poddam obróbce termicznej to dla mnie to już stricte walory smakowe, a nie zdrowotne.. Mam tak z każdym sposobem, tak samo z mrożonkami. Jakoś nie mogę się przekonać, że to są normalne warzywa, a nie jakieś sztuczne gówno :confused: Ktoś kiedyś podrzucał badania, ze mrożone warzywa są tak samo dobre jak świeże, ma ktoś jeszcze te badanie i czy warto mu wierzyć?

Kurde, tylko ja tak mam, że mój mózg traktuje warzywa jako zdrowe i ogólnie liczy ich spożycie jak są świeże i surowe? Jak poddam obróbce termicznej to dla mnie to już stricte walory smakowe, a nie zdrowotne.. Mam tak z każdym sposobem, tak samo z mrożonkami. Jakoś nie mogę się przekonać, że to są normalne warzywa, a nie jakieś sztuczne gówno :confused: Ktoś kiedyś podrzucał badania, ze mrożone warzywa są tak samo dobre jak świeże, ma ktoś jeszcze te badanie i czy warto mu wierzyć?
A wiąże się to u ciebie z jakimiś objawami? Wymioty, wstręt przed jedzeniem warzyw po obróbce, masz jakieś wyrzuty sumienia jak nie zjesz świeżych warzyw? Bo brzmi trochę jak zaburzenia odżywiania. Raczej powinieneś przyjąć, że coś tam z tych składników odżywczych ucieka tylko jednocześnie warto pamiętać, że warzywa i owoce to nie tylko mikroelementy, ale też np. błonnik (chyba Damian Parol wspominał o tym w kontekście psychozy na punkcie niełączenia ogórka z pomidorem).

Ktoś kiedyś podrzucał badania, ze mrożone warzywa są tak samo dobre jak świeże, ma ktoś jeszcze te badanie i czy warto mu wierzyć?

Ogólnie to jak poszperać w necie to sa badania które dowodzą ze mrożonki sa zdrowsze niż te "świeże" ze wzgledu na to wlasnie ze sa mrożone w ich świetności i maja najwiecej składników, plus mrożenie może tez zwiększyć niektóre te składniki.

Mrożone warzywa nie są złe, wręcz przeciwnie.

Na co ci jakieś naukowe badania amerykańskich naukowców jak masz nas?! Mam rozwiązanie problemu: Traktuj je od dzisiaj na równi ze sobą :suchykarol: pierwsza porada żywieniowa gratis

A wiąże się to u ciebie z jakimiś objawami? Wymioty, wstręt przed jedzeniem warzyw po obróbce, masz jakieś wyrzuty sumienia jak nie zjesz świeżych warzyw? Bo brzmi trochę jak zaburzenia odżywiania. Raczej powinieneś przyjąć, że coś tam z tych składników odżywczych ucieka tylko jednocześnie warto pamiętać, że warzywa i owoce to nie tylko mikroelementy, ale też np. błonnik (chyba Damian Parol wspominał o tym w kontekście psychozy na punkcie niełączenia ogórka z pomidorem).

Nie po prostu w bani mam takie, że nie zaliczam tego jako zdrowego pokarmu dla moich flaków, a nie że mnie coś wstrzymuje przed zjedzeniem xD Akurat z tym problemów nie mam

raktuj je od dzisiaj na równi ze sobą

Ze niby co, jakiś brokuł czy inna kalarepa jest mi równa ?!?!?!

Nie po prostu w bani mam takie, że nie zaliczam tego jako zdrowego pokarmu dla moich flaków

Dieta podstawa wiadomo, ale polecam zalutować jeszcze Maślan sodu (kwas masłowy) dla wsparcia pracy bebechów :OK: NAC+MAŚLAN i silnik chodzi jak na vpowerze :irish:

Polecam, ale generalnie po 3 tygodniach przyjmowania kończy się "magiczny strzał".

Nie wiem czy to organizm się przyzwyczaja czy po prostu zanika ten efekt WOW.

Zrobiłem sobie od tego bardzo długą przerwę i teraz jak zaczynam nową robotę planuje sobie wrzucić i za jakiś czas dam znać czy jest taki sam kop jak za pierwszym przyjmowaniem.

Polecam, ale generalnie po 3 tygodniach przyjmowania kończy się "magiczny strzał".

Zrobiłem sobie od tego bardzo długą przerwę i teraz jak zaczynam nową robotę planuje sobie wrzucić i za jakiś czas dam znać czy jest taki sam kop jak za pierwszym przyjmowaniem.
Myślałem, że chodzi o odmawianie różańca przy kawie.
:beczka:
Taka wersja zadziała lepiej niż suplementy.

Jakie dawki i kiedy przyjmowałes? Na czczo/po posiłku czy jak?

Czyli efekt placebo przestaje działać po 3 tygodniach... :awesome:

Back