Tykersky
Legacy FC Bantamweight
Jako ze KSW wreszcie ma dwóch mistrzow ktorzy zdobyli pasy w strasznych bojach - jakby nie mowiac nie zdobyli ich z ogorkami czy po lekkiej i przyjemnej potyczce, a stracili przy tym duzo zdrowia wiec smiem twierdzic ze paski KSW nabieraja wartosci, a jak wiadomo paski (mistrzowie) to jakis wiekszy prestiż KSW.
Wiec tak temat pasow byl walkowany tysiace razy, ja wiem i mozecie mnie bic ale mozemy sobie pogdybac i poanalizowac, po cos jest cohones nie tylko od hyde parku i skóry.
Po gali KSW 19 lezalem sobie na lozku ale spac mi sie nie chcialo, emocje emocje i jeszcze raz wybity duszkiem energy drink. Analizowalem zestawienia zawodnikow o szanse innych o pasy wagi lekkiej, polsredniej i ciezkiej. I wymyslilem tak:
Walka o pas wagi lekkiej sie skomplikowala po przegranej Kornika z Warburtonem wiec moja propozycja jest taka (jesli Puhatka juz nigdy nie zobaczymy na KSW)
- 1 walka eliminacyjna do pasa - Warburton vs Irokez - obaj sie mierza po wygranych pojedynkach w KSW
- 2 walka eliminacyjna do pasa - Kornik vs Amasinger (pamietajmy ma kontrakt na 4 walki, trzeba go pozestawiac) - obaj po przegranych pojedynkach ale posiadaja tez wygrane w KSW
Z tego eliminatora rysuje sie nam walka o pas bez chcianego przez nas Puhakke. Podaje takie zestawienie z w miare pewnych, zakontraktowanych zawodników przez KSW
Walka o pas wagi półsredniej jest bardziej klarowna ale po jednej stronie, po drugiej juz nie za bardzo. Ta pierwsza strona to Aslan - w moim odczuciu i wielu innych jest pierwszym pretendentem do walki o pas juz bez kombinacji w eliminatory itp. Jego przeciwnikami mogą byc (mowa o zakontraktowanych):
- Borys Mańkowski
- Rafał Moks
- Ruben Crowford
- Marcin Naruszczka
..i tutaj zrobil bym maly eliminator do walki z Aslanem o pas.
-Crowford vs Mankowski
-Moks vs Naruszczka
Zwyciescy obu pojedynkow spotykaja sie ze soba, wygrywa jeden ktory stoczy walke o pas z Aslanem - chyba najsprawiedliwiej.
No i nasza dziwna waga cięzka, a dlaczego dziwna ? Bo nie ma zawodników w tej wadze w KSW. Ze wzgledu na to ze Bedorf pokonal Olivie w walce nie o pas, Olivia odpada. Zostaje Bedorf ktorego trzeba zestawic z kims, mozna by bylo z Overeemem ( ma jeszcze jedna walke w kontrakcie), lub sciagnac specjalnie kogos zza granicy bo pod kontraktem jest chyba Waluś, wspomniany Overeem i nikt.
Jest jeszcze ciemna strona walki o pas wagi ciezkiej, lekko freakowa... jakby nie mowiac Pudzian juz ma 4 walki w KSW wygrane. Mozna by bylo zestawic go z Overeemem ewentualnie z Thompsonem juz o pas wagi ciezkiej lub ( na co bardzo licze, zweryfikowalo by to totalnie Pudziana) walka z Timem Sylvia.
Wiec tak wersja niefreakowa walki o pas wagi ciezkiej:
-Bedorf vs Overeem (lub ktos zza granicy)
Wersja lekko freakowa:
-Pudzian vs Overeem/Thompson/Sylvia
Nie wiem jak K&L maja sie do wagi ciezkiej u siebie, czy dla nich to dla jaj kategoria czy planuja ją rozwijac. Mozna tez zaszalec i stworzyc kategorie open w ktorej np Pudzilla zostal by mistrzem (lub nie), wiele organizacji ma taką kategorie. A normalnie w kat -120 kg zrobic walke o pas Bedorf vs -ktoś-
To tyle moich wypocin. Nie uwzgledniam wagi piórkowej bo to jeszcze troche minie. Tu by pasowalo nasciagac zza granicy paru wojakow i z naszego podwórka, urządzic turniej i by sie wszystko wyklarowalo.
Z checia przeczytam wasze opinie i dobór zawodników (w granicach rozsądku) :D