Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Def wpierdole ci się w osobne forum-jak to nie pasuje to przenieś/zbanuj ;(
Żona chce kupić rolki. Wcześniej nie jeździła ale stawiam że jednorazowo będzie robić ok 8 km (dwa razy Błonia) dwa trzy razy w tygodniu.
Może ktoś jakieś polecić? Decsthlonowe mają sens?
Sam się zastanawiałem nad kupnem rolek, nie umiem jeździć i teraz pytanie czy trudno jest się nauczyć ?
Chyba nie, widzę że żona t szybko łapie. Niestety ja jeździć nie mogę i zamiast tego biegam po Błoniach. No ale co se dupeczek pooglądam to moje;)
(nie kupujcie z plastikowymi!)
Dlaczego? Ja mam plastiki i nie narzekam. nic nie pęka, są lekkie , a ważę ponad stówkę.
Taki mam shit:
![]()
Ps. najgorsze co można zrobic , to kupić za duże rolkiJa tak zrobiłem przez neta i do dziś się męczę....
Ps. 2. Można zrobić jednak coś gorszego: kupić za małe
Edit. Bardzo przydatny link - zamiana kół:
http://www.narolkach.pl/index2.php?option=com_content&task=emailform&id=80
Zalezy do czego są roli. Taki np Rollerblade Fusion X3, rolka za 800k PLN a płoza plastikowa (a dokładnie kompozytowa). Prawie każda rolka do streetu ma płozę na kompozycie/plastiku.
Tak dokładnie, do agrsywnej. Ale dokładnie tak samo jest np. z rolkami slalomowymi też spokojnie może być płoza kompozytowa. Generalnie dobry kompozy tej duzo lepszy niż średniej jakoś aluminium z decathlonowych Oxelo. Generalnie to do jazdy rekreacyjnej płoza nie robi za dużej różnicy, ważniejsze są koła i łozyska. Sama nazwa łozyska też może mylić bo np. decathlonowe ABEC7 toczą się gorzej niż ABEC5 z K2 czy Rollerblade.Ale pewnie mówisz o tych do jazdy agresywnej po rorkach i innych gównach. Brat sie bawił swego czasu i miał K2 (albo Roces )- nie pamietam. I tam płoza była kompozytowa, ale jeszzcze wzmocniona odpowiednio na środku, by ją za szybko szlag nie trafił. Potemmiał takie wyżłobione od poręczy i murków. Dobry był jebany w te klocki. Nie to co ja - kaleczniak ;)