RESPECTONES 20: MARTIAL ARTS SHOW

Dijaz

KSW
Lightweight
20250310_230039.jpg

1741685384103.png

1741685574680.png

Witam na jubileuszowej gali Respectones 20! Podczas tego wyjątkowego zdarzenia odbędzie się 15 walk w formułach takich jak MMA, K1, muay thai, czy grappling. Walki zostały zestawione przez forumowiczów, a w wydarzeniu wezmą udział czołowi zawodnicy ze świata i Polski. Gale zwieńczy starcie mistrzowskie o zwakowany pas kategorii do 66kg pomiędzy Lopesem, a Volkanovskim.

Mimo, że walki odbywają się w różnych dyscyplinach, wszystkie podlegają wspólnym regułom:
- walki odbywają się w oktagonie
- każda runda trwa 5 minut
- dystans walk to 3 lub 5 rund (szczegóły w karcie walk)

Oto karta walk:

1741689666174.png

1741689705093.png

1741689745046.png

Zapraszam do wzięcia udziału w najbardziej gangsterskiej gali w historii sztuk mieszanych i niemieszanych sztuk walki!

Głosujemy pod poniższym linkiem:

Gala kończy się w czwartek o godz. 12:00

1741690762240.png

Jak obstawiacie Buakaw vs. Gaethej? ja stawiam na Taja. Wiele razy widziałem jego walki i myślę, że spokojnie wybroni obalenia Justina. W muay thai też są obalenia choć innego rodzaju, ale w tym aspekcie Buakaw jest rewelacyjny. A w stójce wiadomo.

Jak obstawiacie Buakaw vs. Gaethej? ja stawiam na Taja. Wiele razy widziałem jego walki i myślę, że spokojnie wybroni obalenia Justina. W muay thai też są obalenia choć innego rodzaju, ale w tym aspekcie Buakaw jest rewelacyjny. A w stójce wiadomo.
Gaethje win. Scenariusz podobny jak ostatnio z Fiziewem.

Zajebisty format! Zrobione!

IMO Buakaw znokautowałby Justina, który na sto procent nie korzystałby z obaleń, tylko poszedł na wymiany.

Gaethje win. Scenariusz podobny jak ostatnio z Fiziewem.

Nie ma co porównywać Fizieva z Buakawem, mimo wszystko nie ta liga. Fiziev radził sobie w klinczu zajebiście (poza tym hakiem oczywiście), myślę że Buakaw podcinkami i kolanami w klinczu by zdemolował Justina.

EDIT : Plus oczywiście POTĘŻNE fronty, z którymi Gaethje już miewał problemy a które skutecznie trzymały by dystans przed jego uderzeniami

Zajebisty format! Zrobione!

IMO Buakaw znokautowałby Justina, który na sto procent nie korzystałby z obaleń, tylko poszedł na wymiany.

Nie ma co porównywać Fizieva z Buakawem, mimo wszystko nie ta liga. Fiziev radził sobie w klinczu zajebiście (poza tym hakiem oczywiście), myślę że Buakaw podcinkami i kolanami w klinczu by zdemolował Justina.

EDIT : Plus oczywiście POTĘŻNE fronty, z którymi Gaethje już miewał problemy a które skutecznie trzymały by dystans przed jego uderzeniami
Też tak to widzę. Justin nawet gdyby chciał, nie obaliłby Buakawa z takim balansem. No i mordę też ma twardą. Skurwiel jest z granitu. Buakaw przez KO.

Jak widzicie starcie Ryan vs. Stevenson? Długo nad tym myślałem i postawiłem jednak na zapasy w konfrontacji z BJJ. IMO historia walk pokazuje, że klasyczne BJJ nie zdaje egzaminu w MMA, w przeciwieństwie do zapasów. No chyba, że Ryan potrafi coś czego nie widziałem.

Jak widzicie starcie Ryan vs. Stevenson? Długo nad tym myślałem i postawiłem jednak na zapasy w konfrontacji z BJJ. IMO historia walk pokazuje, że klasyczne BJJ nie zdaje egzaminu w MMA, w przeciwieństwie do zapasów. No chyba, że Ryan potrafi coś czego nie widziałem.
Ryan by SUB, Gabe korzystałby głównie z zapasów i nie wierzę, żeby się w coś nie wjebał

Oficjalnie zamykam galę Respectnes 20! Dużo się działo! Kilka walk okazało się naprawdę bliskich.

Michał przez KO/TKO
1741868132852.png

Rodtang przez KO/TKO
1741868205308.png

Kleber przez SUB
1741868244933.png

Liu Kang przez DEC
1741868276039.png

Marcinek przez DEC
1741868309483.png

Usman przez DEC
1741868334739.png