Witam wszystkich forumowiczów :) Sytuacja wygląda tak, aktualnie ważę 105kg przy wzroście 192cm. Najbardziej zależy mi na zrzuceniu brzucha, a w dalszej kolejności zbudowaniu całkiem fajnej masy mięśniowej, dodatkowe kilogramy wzięły się głównie z zamiłowania do chipsów i hektolitrów coli, które wypiłem. Jako, że moja wiedza na temat redukcji jest żadna, zwracam się do Was z prośbą żebyście podpowiedzieli jak ćwiczyć i jak mniej więcej się odżywiać. Dodam, że 2 razy w tygodniu chodzę na siłownię, i póki co nie dam rady częściej.
Kolego pomyliłeś portale idź na jakiś kulturystyczny albo na FB do Karmowskiego. Temat zaraz pójdzie do śmieci
Zdrowie, odżywianie, trening - myślę, że mój post mieści się w tym temacie. Jeśli offtop to oczywiście przepraszam, chodzi mi również o utrzymanie dobrej kondycji.
Idź na SFD. Jak nigdy nie cwiczyłeś i jesteś zalany to w sumie żadna redukcja, tylko rób trening na zwiększenie masy mięśniowej + jakieś cardio. Odłóż junkfood i w sumie nic wiecej póki co nie potrzeba.
No właśnie przede wszystkim rusz dupę, samo się nic nie zrobi. Aktywność fizyczna + zdrowe odżywianie, potem możesz dołożyć liczenie kalorii, a o suplach z góry mówię że nie potrzebne.
no chłopie, zapisz się na jakieś sporty walki, zacznij biegać, chodzić na basen, graj w piłkę, siłka, masz mnóstwo opcji. Rusz głową. Czego ty oczekujesz, po prostu coś zacznij robić. Nie wiesz jak ćwiczyć na siłce? Na yt masz mnóstwo instruktazy z techniką dla początkujących, masz fora specjalistyczne typu sfd, kfd, zajrzyj do tematu trening, dieta i suplementacja na cohones, tam też są różne informacje. Masz jeszcze atlas ćwiczeń: KLIK
Wchodzisz na SFD i bierzesz jakiś gotowy podwieszony plan FBW (Full Body Workout) i heja. Jak nie masz czasu na siłownie, to biegaj, nie możesz biegać to pływaj, nie umiesz pływać to idź na sporty walki, boisz się dostać w czupryne to graj w noge lub wróć do siatkówki.
Niestety w moim mieście nie ma żadnych sekcji sportów walki, a skończyłem z siatkówką, bo drużyna się rozpadła, dzięki za linki
Ty to Janusz jestes kurwa madry. <3 Sky, wpadnij do tematu 'Silownia', tam baardzo duzo pisalismy o tym, moze cos wyciagniesz dla siebie po przejrzeniu paru stron.