rankingi na fightmatrix.com

PAN EM

Brutaal
Bantamweight
Witam,

zastanawia mnie jedna kwestia - dlaczego w rankingu fightmatrixa bez podziału na kategorie wagowe na pierwszym miejscu jest Benavidez ?! Postaram się doprecyzować - jakimi przesłankami kierują się twórcy rankingu zestawiając go wyżej od choćby Silvy czy GSP? Długość okresu bez porażki odpada. Streak odpada. Ilość wygranych w ujęciu całościowym - odpada. Stosunek wygranych do przegranych - odpada. Jakie zatem kryteria o których ja nie pomyślałem kierowały twórcami tego kuriozalnego zestawienia? Venom, TJ, wiecie coś na ten temat?

GLF

KSW
Light Heavyweight
Fightmatrix nie jest rankingiem uznaniowym. Pozycje wyznaczane są algorytmami.

Więcej dowiesz się tutaj: http://www.fightmatrix.com/faq/

Zelber

Oplot Challenge
Middleweight
Wpływa na to to, że Benavidez jest "bardziej" lepszy od Johnsona/McCala niż Silva od Sonnena.

malin

Brutaal
Heavyweight
przejżałem sobie kryteria i okazało się, że jest tam dużo więcej haczyków i kryteriów, ale nie chce mi się tłumaczyć, opisóją to mniej więcej w swoim dziale faq

PAN EM

Brutaal
Bantamweight
@ Zelber - racja, racja - teraz dopiero doczytałem co i jak i faktycznie ten ranking nie jest tożsamy z klasycznym p4p, a po prostu punktowo określa dominację danego zawodnika w swojej dywizji. Wszystko jasne. Szkoda, że zamiast doczytać ruszyłem na forum, żeby się dowiedzieć, ale jak mówią - kto pyta nie błądzi.

P

Paweł Kowalik

Guest
Zakłamanie fightmatrixa dobrze oddaje sytuacja w wadze ciężkiej. Kostia Głuhow był wysoko przed walką z Van Rooy'em. Po tym zwycięstwie Holender znalazł się w top 50 HW z rekordem 1-0. Później Van Rooy przegrał z Kostinem i dziś efekt jest taki, że Van Rooy jest na 85. miejscu, mając rekord 3-1, a Kostin z rekordem 2-0 jest 75.