Treningi są po to, zeby tam się przygotowywać, nie będzie wstydu, jak pójdziesz pierwszy raz i nie bedziesz znał podstaw, siły czy wytrzymałośc. Każdy musiał od czegoś zacząć. Idź już teraz, wszystkiego nabierzesz z czasem!
Od siebie mogę polecić Crossfit, kilka/kilkanaście stacji, tam wzmocnisz swoją wytrzymałość. Ja mam crossfit raz w tygodniu, w ramach treningów mma właśnie.
Pytanie trochę inne - przyjmowałeś już kiedyś strzały? Uczestniczyłeś w bijatykach itp? Czy jesteś raczej spokojny, unikasz czegoś takiego, a chcesz ćwiczyć jedynie dla samego siebie? Jeżeli pasuje do Ciebie druga opcja, to możesz mieć (jak ja miałem, po części przeszło) pewne opory, bać się otrzymać ciosu. Ale już teraz mówię, tym nie ma się co przejmować, też Ci się to wyrobi. U mnie cały miesiąc treningów 3 razy w tygodniu (tylko jeden dzień odpuściłem), w tym czasie ściągnałem soczewki i widzę sporą różnicę.
I teraz pytanie - w okresie wakacji w Twoim mieście, klub ma zajęcia? U mnie chyba jest tak, że w wakacje nie ma treningów, chyba, ze grupka jakoś sama się zgada i wynajmie salkę. Jak już, to od września normalne treningi. Zachecam Cie, do treningów już od tego poniedziałku, nie ma co tego dokładać, jeśli nie masz czegoś innego :)