Przebiegłem sobie szybko po liście FightMatrixa i z tego co widzę jest jeszcze sporo ciekawych nazwisk które są w zasięgu KSW dla naszego asa na galę KSW 17: Osobiście chciałbym walkę z kimś takim jak Leites lub Lombard żeby Mamed przebił się do świadomości fanów MMA na świecie że jest na 1 miejscu wśród zawodników walczących poza UFC. Bałbym się chyba walki z kimś takim jak Harris lub Branch ze względu na zapasy i możliwość zatulenia na śmierć w ringu. Co myślicie ? Kto najbardziej by się nadawał na przeciwnika ?
lombard, leites, oraz bruno, Kazuo Misaki oby nie james zikic, lubie messengera ale jednak cipek go obil, wiec mysle ze mamedziak tez bylby faworytem
Myslałem, że to Kokos :D @Paweł Lombarda nie puści Bellator. Misaki ma kontrakt ze SF w wadze WW. Tak samo mam wątpliwości, czy Shlemenko mógłby zawalczyć na KSW. A z Zikic'em wygrał Cipao, więc po co zestawiać go dla Mameda?
he, ja wlasnie mialem zamiar zalozc temat, zgadujemy rywala dla Mameda. def mnie ubiegl... co do Bellatora - mozna sie z nim dogadac na rewanz w USA. taki ukladzik maly.
Najlepszy przeciwnik dla Khalidova to oczywiscie Lombard, licze ze KSW da rade go sprowadzic. Z tych nazwik wyzej wymienionych chcialbym rowniez go zobaczyc przeciwko Villasenorowi ewentualnie z Watsonem ktory jest obecnie niezle hypowany w Anglii i Misakim. "Lombarda nie puści Bellator." Czemu Bellator go nie pusci ? Z tego co wiem to Bellator nie ma kontraktow na wylacznosc.
ma. ale czasem pozwala wyskoczyć na inną galę. z KSW mają spięcia więc nie ma co liczyc na Lombarda, choć dla Mameda było by to najlepsze rozwiązanie. Jeśli nie Lombard to Leites albu Misaki z czego ten drugi ma kontrakt z Zuffa.
no Cote również :) KSW ma wybór, zobaczymy czy nas zaskoczą jakimś Lombardem,Cote'm czy skończy się na Sakuraiu:) Leites to dla mnie minimum jakie mogą nam zaoferować.
KSW 17 REVENGE - to niestety nie napawa optymizmem w kwesti wyboru rywala dla Mamedziaka, ale obym się mylił i ten tytuł dotyczył tylko walk Janka i Pudziana
imo nie ma szans na zawodnikow z bellatora na ksw. . . przynajmniej w bliskiej przyszlosci sakuraia tez bym niechcial jak i pewnie wiele osob, jak maja byc najlepsi to niech beda mozliwie najlepsi z dostepnych na rynku, a nie japonczyk
Ciekawych nazwisk jest dużo, pytanie tylko którzy są rzeczywiście w zasięgu KSW (np. nieblokowani przez Bellatora). Wydaje mi się, że Mamed już do końca kariery będzie bardzo mocno związany z KSW i nie zobaczymy go w żadnej z największych światowych organizacji. Dlatego też wolałbym go zobaczym nie tyle z zawodnikami o mocnych nazwiskach, ale o wysokich umiejętnościach sportowych i w dobrej formie: -Maiquel Falcao (ma chyba teraz kontrakt na wyłączność z brazylijską organizacją, ostatnio niespodziewanie przegrał), Gerald Harris, Dave Branch -Kogoś z doświadczonych i mocnych zawodników, np. Jake Rosholt, Thales Leites, Kazuo Misaki -Wcale bym się nie obraził gdyby postąpili w sposób sprzeczny ze zdrowym rozsądkiem i zorganizowali Mamedowi walkę z jakimś młodym, perspektywicznym zawodnikiem, który potraktuje to jako szansę od losu i zrobi wszystko żeby wygrać :D Mój typ - Yancy Medeiros.
Bruno Carvalho albo David Branch . Harris za dobry zapaśnik, a Lombarda i tak nie puszczą . Branch mimo wszystko odbiega zapaśniczo od Geralda .