Polityka

Swoją drogą ciekawe to.
Skoro pisowcy tak jasno i głośno deklarują, nazwijmy to "możliwość", zmiany rządu wg amerykańskich upodobań to czy właśnie potwierdzają insajderskim info, te szurskie teorie spiskowe, że to agentury obcych państw ustawiają nam rządy a "demokratyczne wybory" to teatrzyk dla frajerów?
A ich poprzednia kadencja to była robota CIA?

No bo skoro tak na pewniaka o tym mówią to chyba coś muszą o tym wiedzieć
:zakręcony:

Antybiotyk na zakażenie, który mógłby nie powstać gdyby lewicy nie odpierdoliło.
W Niemczech naprawdę dobrze się żyło i bezpiecznie. Ale nie, trzeba było to popsuć w imię manifestów socjalistycznych i marksizmu.

Polska powinna wspierać leczenie sąsiada tym antybiotykiem?

Taaaaaak, bo Trump wcale nie jest znany z dziecinnego zachowania :jarolaugh: . Wcale np. w lutym 2022 nie mówił, że COVID to nic ważnego by już w marcu 2022 mówić, że on uważał to za pandemię dużo wcześniej niż WHO :mamed:. Wcale remedium na COVID wg. niego nie było wstrzykiwanie wybielacza :mamed: .

Takie przykłady można mnożyć, ale naprawdę mi się nie chce.

Zgodzę się. Chyba nie sądzisz, że będę tutaj bronił zmysłu politycznego PO :mamedwhat:.
Tylko jaki sens jest to nagłaśniać? Jaki interes ma w tym Polska, że "najwięksi patrioci" robią o tym szum w nadziei, że Polska za to oberwie?

Nie jestem POwcem, nie jestem PiSowcem, nie jestem Konfederatą ani (boże broń) sprzedajną... znaczy PSLowcem - jestem Polakiem i interes tego kraju mnie najbardziej interesuje - i widzę, że większości ludzi po prostu ciężko zrozumieć, że można ganić zachowania każdej strony. Jak na Wykopie skrytykuję PO to mi zaraz wyskakują "a bo PiS", jak tutaj skrytykuję PiS to mi zaraz wyskakują "a bo PO" - i jak tu ma być lepiej?
Nie jestem za nagłaśnianiem, ale sądzę, że to by i tak bardzo szybko wypłynęło, szybciej niż myślisz.

Polska powinna wspierać leczenie sąsiada tym antybiotykiem?
A dlaczego ja mam za Niemców decydować, Scholz już się zesrał i zabrał zabawki, oni dobrze wiedzą, że przegrali na własne życzenie.
A czy zasłużyli na ten antybiotyk? Tak, bezwzględnie.

Edit: w ogóle to wpierdalanie się obcych w politykę innego kraju to skrajna bezczelność to takie niemieckie zagrywki, nie zniżajmy się do poziomu tych Scholzów, von der gejnów i innych podludzi, nadętych bufonów, którzy myślą, że we wszystko muszą wepchać swoje paluchy.

Last edited:
ale nagłaśnianie tego i robienie wokół tego szumu
Ma na celu wytknięcie tym kurwom jakimi są kurwami. Choć wy i tak powiecie, że to deszcz pada :roberteyeblinking:

@Roshi pa, ta kurwa Ci święte grzyby poniewiera:
Gb2GuR8WMAAlzJ1.png

I gdyby tylko była ta chichota yaris na tronie ...

O. Widzę, że oglądasz Wojciecha Szewko, skoro używasz pseudonimu wymyślonego przez niego. Czy zatem zgadzasz się z jego tezami z 2 ostatnich odcinków w których twierdzi, że Trump to bardzo kiepski wybór dla nas i jego polityka może spowodować, że w bliskim czasie usługi firmy którą reklamuje, oferującą przeprowadzki do Hiszpanii, może w Polsce stać się bardzo popularna? I to bynajmniej nie w pozytywnym wydźwięku :mamed: .

Ma na celu wytknięcie tym kurwom jakimi są kurwami. Choć wy i tak powiecie, że to deszcz pada :roberteyeblinking:

No widzisz - i dalej masz podejście "ważne żeby lewaków bolała dupa". Gdybyś natomiast był takim patriotą za jakiego się uważasz to może byś raczej pomyślał "co Polska zyskuje przez takie zachowanie, a co może stracić". Jak rozumiem bieganie KO do polityków europejskich ze skargami na rząd poprzedniej kadencji pewnie krytykowałeś :mamed:?

Nie jestem POwcem, nie jestem PiSowcem, nie jestem Konfederatą ani (boże broń) sprzedajną... znaczy PSLowcem - jestem Polakiem i interes tego kraju mnie najbardziej interesuje - i widzę, że większości ludzi po prostu ciężko zrozumieć, że można ganić zachowania każdej strony. Jak na Wykopie skrytykuję PO to mi zaraz wyskakują "a bo PiS", jak tutaj skrytykuję PiS to mi zaraz wyskakują "a bo PO" - i jak tu ma być lepiej?
Patrząc na to, że twoja aktywność w tym temacie jest ściśle powiązane z wyborami i konkretną stroną to:
200w.gif

Patrząc na to, że twoja aktywność w tym temacie jest ściśle powiązane z wyborami i konkretną stroną to:
200w.gif

Czyli średnio czytasz moje posty :beczka: . Bo gdybyś czytał to byś wiedział, że przed wyborami w USA to głównie jechałem po PO za ich robienie laski deweloperom i dalej będę to robił :mamed:. Po prostu uważam, że Trump jest z naszej perspektywy gorszym wyborem. I nic nie wskazuje na to, żeby było inaczej.

O. Widzę, że oglądasz Wojciecha Szewko, skoro używasz pseudonimu wymyślonego przez niego. Czy zatem zgadzasz się z jego tezami z 2 ostatnich odcinków w których twierdzi, że Trump to bardzo kiepski wybór dla nas i jego polityka może spowodować, że w bliskim czasie usługi firmy którą reklamuje, oferującą przeprowadzki do Hiszpanii, może w Polsce stać się bardzo popularna? I to bynajmniej nie w pozytywnym wydźwięku :mamed: .

No widzisz - i dalej masz podejście "ważne żeby lewaków bolała dupa". Gdybyś natomiast był takim patriotą za jakiego się uważasz to może byś raczej pomyślał "co Polska zyskuje przez takie zachowanie, a co może stracić". Jak rozumiem bieganie KO do polityków europejskich ze skargami na rząd poprzedniej kadencji pewnie krytykowałeś :mamed:?
Jedno i drugie donoszenie jest kurestwem. Co nie zmienia faktu, że na swoim podwórku trzeba z tymi fałszywymi platfusami jechać do spodu

Gdybyś natomiast był takim patriotą za jakiego się uważasz to może byś raczej pomyślał "co Polska zyskuje przez takie zachowanie, a co może stracić".
O, to teraz taki jest warunek bycia patriotą?
Ciekawe.
No i powiedz mi, patrioto, co takiego osiągnąłeś tym "pomyśleniem"?
Jaki konkretnie wpływ miało to Twoje "pomyślenie" na wybór Amerykanów w ich wyborach?
Co takie dobrego przyniosło Polsce to Twoje "pomyślenie"?

Bardzo jestem ciekawy.

No cóż, prawdziwi patrioci którzy zrobią wszystko żeby się współpraca rządu z prezydentem USA nie układała. Kiedyś już pisałem, że prawica w Polsce nie jest pro-polska tylko pro-prawicowa.

Gorsza przyszłość Polski? A co nas to obchodzi? Ważne, żeby tym których nie lubimy szło gorzej, a jeżeli Polska na tym straci? Wpisane w koszty.

Chyba nigdy w Polsce nie będziemy mieli partii, której głównym interesem byłby rozwój kraju, a nie wkładanie kija w szprychy przeciwnikom.
Tusk nazwał Trumpa ruskim Agentem, Sikorski między słowami też (a na rauty latał XD) no i żona zdradka nazywająca Trumpa Hitlerem ku uciesze ćwierć inteligentnej lewicolubnej gawiedzi.

Matematykę zostawiam Tobie.

:beczka:

Ciekawe.
Jaki konkretnie wpływ miało to Twoje "pomyślenie" na wybór Amerykanów w ich wyborach?

Bardzo jestem ciekawy.
A mnie bardziej interesuje na kogo i dlaczego zagłosował nasz patriota w parlamentarnych i komu da głos przy wyborze naszego prezydenta

Ciekawe.

Bardzo jestem ciekawy.

Ja? Ja to nic :beczka: . Ja nie jestem politykiem, a gdybym nim był to bym na pewno nie latał po "salonach" skarżąc na swój kraj z nadzieją, że "im dojebią". A już na pewno nie cieszę się na perspektywę tego, że będzie nam "dojebane" dlatego, że rządzą ci których nie lubię.

A jeżeli pytasz o patriotyzm? Płacę podatki, mimo że nie musiałbym tego robić. Wielu moich znajomych ma flagę na profilowym, a VAT traktują jak drugą wypłatę, kupując koszty od firm-słupów. Mam konto w polskim banku. IKE i IKZE w polskim funduszu. Telefon i internet w polskiej sieci. Wypełniając swój koszyk w sklepie również zwracam uwagę na pochodzenie produktów. Mógłbym napisać coś więcej też chociażby o tym jak wspieram polskie browarnictwo, ale to temat na dłuuuuuugi wykład :mamed:.

Ile z tych punktów mogą spełnić ludzie, którzy mienią się większym patriotą ode mnie? Bo jakoś mBank czy Orange dobrze stoi :mamed: . Co taki żuczek jak ja może robić - już robię.

A mnie bardziej interesuje na kogo i dlaczego zagłosował nasz patriota w parlamentarnych i komu da głos przy wyborze naszego prezydenta

Rozmawialiśmy już na ten temat. Odkąd odbiłem się od środowiska JKM (jakąś dekadę temu), kiedy zaczął zwąchiwać się ze wszelkiego rodzaju odpałami, to na każdych wyborach oddaję głos na komitet, który nie ma szans wejść do sejmu :fjedzia:. Nie ma na chwilę obecną partii z którą mógłbym się identyfikować.

Ja? Ja to nic
Tak myślałem
A jeżeli pytasz o patriotyzm?
Nie, nie pytam o patriotyzm. Bardzo precyzyjnie określiłeś czym jest patriotyzm
"Pomyśleniem", że coś tam coś tam.

Czekam aż w końcu dorosłe chłopy posklejają taśmą pęknięte dupy i uświadomią sobie, że to były wybory w usa a nie w Polsce i żaden Polak, ani prawak ani lewak, nie miał NFZ to wpływu i nie ma wpływu na to co będzie.
Co zrobi Trump albo czego nie zrobi.

Będzie co będzie a opinie spanovów, blazinich i karateków są gówno warte, nikogo nie interesują i nikt się ich nie będzie o zdanie pytał tak samo jak i mnie.

:matt:

Będzie co będzie a opinie spanovów, blazinich i karateków są gówno warte, nikogo nie interesują i nikt się ich nie będzie o zdanie pytał tak samo jak i mnie.

Tego przecież nikt nie neguje :mamed: .

No ale czy nazwiesz patriotyzmem cieszenie się jednej strony, że UE nam zaszkodzi przez głupotę PiS albo cieszenie się, że USA może nam zaszkodzić przez głupotę PO? Bo jak dla mnie to tak średnio. A mamy 2 obozy, z których każdy uważa, że akurat jego "donoszenie" jest dobre.

Czekam aż w końcu dorosłe chłopy posklejają taśmą pęknięte dupy i uświadomią sobie, że to były wybory w usa a nie w Polsce i żaden Polak, ani prawak ani lewak, nie miał NFZ to wpływu i nie ma wpływu na to co będzie.

I tutaj się trochę nie zgodzę, bo te wybory akurat pokazały, że siła TV, celebrytów itp słabnie a rośnie siła internetu. I akurat każdy kto "spamował internet dla Korw... Trumpa" miał wpływ na wynik wyborów, bez względu na kraj pochodzenia.

Ponownie powtórzę, że ja się zgadzam tutaj z Wojczalem w zupełności.

1731074322853.png

Last edited:
Back