Polityka

No właśnie...
Trump VS. kobiety (Clinton, Harris) 2:0
Trump VS. mężczyzna (Biden, 78 lat) 0:1

Joe Biden, zamiast się wycofać po pierwszej kadencji (co zapowiadał wcześniej, że jest tylko na 1 kadencję, wiek itd.) i zrobić prawdziwe prawybory i wybrać kandydata... to pewnie nawet Kamala by ich nie wygrała... a tak szampany pewnie otwierają się w Moskwie, Budapeszcie czy na Nowogrodzkiej...
Myśleli, że Ameryka jest już na tyle "urobiona" ideologicznie, że wystarczy czarnoskóra, silna kobieta. Bez błysku, bez inteligencji, z przyklejonym sztucznym uśmiechem i zerową charyzmą. Okazało się, że nie. Mogli spróbować innych kandydatów, ale woleli postawić na kogoś, kim najłatwiej będzie sterować i kto będzie robił tylko za marionetkę. Tulsi-Gabbard, dopóki jeszcze chciała startować z ramienia demokratów, wyglądała na dobrą kandydaturę, ale pani porucznik nie byłaby tak skłonna do aportowania i spełniania rozkazów, co za tym idzie była dobra dla Amerykanów, ale już niekoniecznie, dla tych którzy rządzą.

Kwota roszczeń żydowskich względem PL to w 2020 roku było 230 mld zł, a myślę że geszefciarski charakter zmusił już do naliczenia odsetek :beczka: . A ja jednak nie jestem gotowy na to żeby to bulić, żeby tylko mieć satysfakcję, że nie rządzi "lewicowy" kandydat :mamed:.

Podziwiam Waszą wiarę Panowie w rozwiązanie takich kwestii, ale liczba imigrantów za Trumpa nie różni się za bardzo względem administracji Obamy a wcześniej Busha. Dopiero administracja Bidena odpięła wrotki totalnie, przez co zaburzył się poprzedni obraz. Dla przykładu - w czasie 8letniej kadencji Obamy do USA przybyło 8mln imigrantów, a w czasie 4letniej kadencji Trumpa przybyło ich 3mln, z czego ostatni rok kadencji kraj był zamknięty przez COVID. A jeżeli wejdziemy w większe szczegóły to ilość nielegalnych imigrantów na rok, była za czasów Trumpa nawet większa niż za Obamy. Po prostu Trump ograniczył imigrację na wizach pracowniczych.

Myślę, że będzie wiele słów, wiele pokazówek, ale prawdziwych działań już nie.
Kwota roszczeń Pl względem Niemiec to 1,3 bln€
Jednak, że tusk dba o interesy wszystkich tylko nie Polski to jest jak jest

Myślę, że wolą twardą gotówkę :beczka: .

No dziadzio odpiął wrotki totalnie. Nie mieli w Białym Domu tylu części zamiennych, żeby zmusić go do działania :mamed:.

W rząd którym potrafią trząść deweloperzy mieszkaniowi, górnicy czy myśliwi? No jakoś brak :beczka:.

Sam 2022. Zresztą wystarczy przejść się po Warszawie, żeby wiedzieć jak zmienił się "koloryt" od 2015 :mamed: . I to tylko pracownicze - nie chce mi się szukać wiz "studenckich" na fejkowych uczelniach, czy innych rodzajów wiz. A jakby doliczyć do tego jeszcze Indie itp., to już w ogóle kosmos.

View attachment 113121
Szysko zalezy jaki sie zrobi wykres. Procenty sobie sami policzcie…ten wykres tez jakis delikatnie mowiac tendencyjny.
IMG_5178.jpeg
IMG_5177.jpeg

Niech płaczą i niech dupa piecze. Bardzo cieszę się z obecnego obrotu spraw. Wszyscy już mamy dosyć lewackich wybryków. Nie trzeba być mega spostrzegawczym żeby dojrzeć fakt, iż ludzie chodzący w koszulkach Harris lub posiadający jej naklejki na autach są delikatnie mówiąc dziwni. Jacys powykręcani, homosie lub emerytowani hipisi. Ha tfu! W końcu gospodarka odżyje i będzie można tankować taniej niż 3,60$
Ale Ukraina!!! Putin!!! Kacapy!!!

soyjak-crying.png

Ciekawostka. Liczba hrabstw, w których Harris osiągnęła lepszy wynik od Bidena wynosi ZERO (słownie: zero). Średnio na każdy stan przypada 62 hrabstw :lol:

Szysko zalezy jaki sie zrobi wykres. Procenty sobie sami policzcie…ten wykres tez jakis delikatnie mowiac tendencyjny.

Czyli imigracja z krajów muzułmańskich idąca w setki tysięcy przestała Ci przeszkadzać, bo tak się złożyło że w wyniku wojny wjechało mnóstwo Ukraińców :mamedwhat: ? Czyli gdyby wojny nie było, a przy tym imigracji z Ukrainy też nie było a zostałaby ta muzułmańska (i wtedy tworzyłaby większy procent całości) to by Ci przeszkadzała :mamedwhat:?

A to ustawa 447 już nie jest szurską teorią spiskową konfiarzy?

Z dnia na dzień stała się realnym zagrożeniem i argumentem przeciw Trumpowi?

:juanlaugh:

A była taka w ogóle poza jakimiś filosemickimi odklejeńcami?

Przecież nawet na Wyborczej, którą chyba o antysemityzm trudno podejrzewać :mamed:, było mówione że jest to dla nas zagrożenie, a jedyną naszą "tarczą" jest zapłata tych 40 milionów dolarów w 1968. Tylko Amerykanie uważają, że to zaspokaja roszczenia obywateli amerykańskich, a obywateli nie-amerykańskich już nie. Więc Izrael jak najbardziej może od nas żądać hajsu a USA jest zobowiązane mu w tym pomóc. Mike Pompeo był nawet w lutym 2019 w Polsce dokładnie w tej sprawie. Wideo poniżej:

Lewy, a dobrze podsumował:

"Mówiąc bardziej serio, wynik był przewidywalny. Oczywiście nie w takim sensie, w jakim każdy mędrek może powiedzieć po fakcie, że on wiedział, że tak będzie. W takim, w jaki przytomni ludzie potrafią rozpoznać trendy. A trendy są takie, że pomijając nieliczne wyjątki, wynikające głównie ze zużycia się władzy czy z jakichś realnych lub dętych afer, dzisiaj wiatr jest w żaglach „prawicowych populistów” lub „populistów” w ogóle.

Ludzie coraz bardziej masowo odrzucają zarówno liberalnych globalistów, nowoczesne elity, jak i zblatowaną z nimi liberalną lewicę i woke-gestapo. Mają ich już k…a dość i mają w tym świętą rację. Przegranym nie pomagają już zazwyczaj ani gigantyczne pieniądze, ani ogromna siła rażenia mediów, ani policja myśli na ich usługach, ani wielkie korporacje udające społeczeństwo obywatelskie, czyli globalne NGO’sy robiące za opinię publiczną, ani poparcie celebrytów i rozmaitych „ikon”, ani coraz bardziej groteskowe sojusze spod znaku sklejania „mniejszości” (mniejszościowy front rozciąga się dziś od miliarderów, przez imigrantów, po woke-odlot i rozmaity margines społeczny). Są coraz powszechniej odrzucani. I coraz mniej na to pomaga. Nie widzi tego tylko dureń."

Kolo kamali tim też się wykręcił od wyjazdu do Iraku.
No i wypada dodać, że Pan Waltz dosyć często podróżował do Chin (ok. 30 razy), a w stanie Minnesota, w którym rządzi pozwolił na aborcję przez cały okres trwania ciąży. Wspaniały człowiek.

I jeśli ktoś chciałby to poddać w wątpliwość, sama ustawa mówi:

“every individual who becomes pregnant has a fundamental right to continue the pregnancy and give birth, or obtain an abortion, and to make autonomous decisions about how to exercise this fundamental right.”

Co nie określa danego miesiąca, do którego dziecko można poddać aborcji, ale też nie zakazuje w żaden sposób takiego procederu jeśli matka jest powiedzmy w 9 miesiącu ciąży, co zostawia furtkę kompletnie otwartą. Ustawa jest specjalnie skonstruowana w taki sposób.

Strona https://www.abortionfinder.org/abortion-guides-by-state/abortion-in-minnesota mówi wyraźnie:

"Abortion is legal throughout pregnancy in Minnesota – there is no ban or limit on abortion in Minnesota based on how far along in pregnancy you are."

Więc jeszcze dekadę temu ludzie zastanawiali się kiedy "płód" można uznać za człowieka i do którego tygodnia w ogóle powinno się dopuszczać usunięcie dziecka a teraz w największym mocarstwie świata dopuszcza się jawne mordowanie dzieci w łonach matek tuż przed narodzinami.

Polityka polityką. Poglądy to jedno, ale ci ludzie są zwyczajnie kurwa ŹLI

Już nie mówiąc o tym, że to zwykli kłamcy i często oprócz tego, że nie mają kręgosłupa moralnego brzmią, też jakby nie mieli mózgu:

Kilka tygodni nachalnej propagandy lewackich pseudo wolnych mediów w kraju nad Wisłą, jak to rzekomo oświecona Kamilka zostawia w tyle rzekomego faszystę Trumpa, a tu końcowo dupa blada, medialna ręka w nocniku. Teraz będą przez 4 lata clickbaitować newsami grozy z Trumpem w tle, by zastraszyć Fajnopolacki motłoch, który będzie nabijał im kabzę, klikając we wszystko, co budzi w nim strach. Medialna pandemia strachu część druga, tylko tym razem Trump zamiast Covida. Oczami wyobraźni widzę na stronach głównych lewackich portali, newsy z tytułami na krwisto czerwono, że Trump to czy tamto. Chuj tam, niech wyją. Słychać wycie, znakomicie :)

Ciekawostka. Liczba hrabstw, w których Harris osiągnęła lepszy wynik od Bidena wynosi ZERO (słownie: zero). Średnio na każdy stan przypada 62 hrabstw :lol:

To jest bardzo ważne, że lewi neoliberałowie nie tylko przegrali, ale po prostu zostali rozbici.
Tylko całkowita klęska może w ogóle rozpocząć dyskusję o zmianie kursu politycznego wśród ludzi całkowicie owładniętych ideologią progresywizmu.
Nie mówię o nawet zmianie kursu, po prostu o dopuszczeniu jakiejkolwiek refleksji.
Ideologia progresywizmu przybrała formę wyznania wiary, fanatyzmu religijnego.
"Jeśli moja ideologia nie zgadza się z rzeczywistością, to tym gorzej dla rzeczywistości."

Czyli imigracja z krajów muzułmańskich idąca w setki tysięcy przestała Ci przeszkadzać, bo tak się złożyło że w wyniku wojny wjechało mnóstwo Ukraińców :mamedwhat: ? Czyli gdyby wojny nie było, a przy tym imigracji z Ukrainy też nie było a zostałaby ta muzułmańska (i wtedy tworzyłaby większy procent całości) to by Ci przeszkadzała :mamedwhat:?
Przeszkadza mi jak ktos pisze zw PIS rozdawal wizy Koranofilom.
Gdyby babcia miala wasy to bysmy wtedy rozmawiali o babci z wasami.
To sa pozwolenia na prace w oparciu o wizy. Calkiem mozliwe ze wystarczy wiza szengen i moze zeby odmowic pozwolenia trzeba sie napocić bo kandytat spelnia wszelkie warunki. Oczywiscie ze wolalbym zeby imigracji nie bylo ale jesli ma byc to niech bedzie legalna i monitorowana. Oraz w znaczacej wiekszosci z krajow bliskich nam kulturowo. Tak tez bylo.

Pisanie PIS nasciagal muzulmanow ma sie tak do prawdy jak Księża nie płacą podatków

No i wypada dodać, że Pan Waltz dosyć często podróżował do Chin (ok. 30 razy), a w stanie Minnesota, w którym rządzi pozwolił na aborcję przez cały okres trwania ciąży. Wspaniały człowiek.

I jeśli ktoś chciałby to poddać w wątpliwość, sama ustawa mówi:

“every individual who becomes pregnant has a fundamental right to continue the pregnancy and give birth, or obtain an abortion, and to make autonomous decisions about how to exercise this fundamental right.”

Co nie określa danego miesiąca, do którego dziecko można poddać aborcji, ale też nie zakazuje w żaden sposób takiego procederu jeśli matka jest powiedzmy w 9 miesiącu ciąży, co zostawia furtkę kompletnie otwartą. Ustawa jest specjalnie skonstruowana w taki sposób.

Strona https://www.abortionfinder.org/abortion-guides-by-state/abortion-in-minnesota mówi wyraźnie:

"Abortion is legal throughout pregnancy in Minnesota – there is no ban or limit on abortion in Minnesota based on how far along in pregnancy you are."

Więc jeszcze dekadę temu ludzie zastanawiali się kiedy "płód" można uznać za człowieka i do którego tygodnia w ogóle powinno się dopuszczać usunięcie dziecka a teraz w największym mocarstwie świata dopuszcza się jawne mordowanie dzieci w łonach matek tuż przed narodzinami.

Polityka polityką. Poglądy to jedno, ale ci ludzie są zwyczajnie kurwa ŹLI

Już nie mówiąc o tym, że to zwykli kłamcy i często oprócz tego, że nie mają kręgosłupa moralnego brzmią, też jakby nie mieli mózgu:

Pełna zgoda. Jak pisałem wyżej, jestem teraz ciekawy co zrobią z ziemią kupioną przez chiny. Bo odbieranie ziemi, było jednym z punktów programu.

Przeszkadza mi jak ktos pisze zw PIS rozdawal wizy Koranofilom.
Gdyby babcia miala wasy to bysmy wtedy rozmawiali o babci z wasami.
To sa pozwolenia na prace w oparciu o wizy. Calkiem mozliwe ze wystarczy wiza szengen i moze zeby odmowic pozwolenia trzeba sie napocić bo kandytat spelnia wszelkie warunki. Oczywiscie ze wolalbym zeby imigracji nie bylo ale jesli ma byc to niech bedzie legalna i monitorowana. Oraz w znaczacej wiekszosci z krajow bliskich nam kulturowo. Tak tez bylo.

Pisanie PIS nasciagal muzulmanow ma sie tak do prawdy jak Księża nie płacą podatków

Wybacz, ale piszesz nieprawdę. Jestem zdecydowanie przeciwny niekontrolowanej imigracji, więc śledzę temat.

W latach 2018-2023 wydaliśmy 6 milionów wiz. Z czego z krajów muzułmańskich i Afryki liczba wiz wynosi 366 551. Mało? Dla mnie dużo. Na tyle dużo żeby zmienić dość potężnie skład etniczny dużych miast. To jest 1% naszej populacji.

A to wszystko działo się już raczej po szaleństwie COVIDowym, czyli zaledwie 2 lata!

Ponad połowę wszystkich wiz, tj. 55,5% (3 420 578) uzyskali obywatele Ukrainy, a ponad jedną czwartą, tj. 26,6% (1 641 521) obywatele Białorusi. Na trzecim miejscu znaleźli się obywatele Rosji – 5,8% (357 418 wiz), na czwartym Turcji – 1,7% (104 405), a następnie Indii i Chin – po 1,4% (odpowiednio 87 775 i 83 642 wizy). W kontrolowanym okresie obywatelom 76 państw muzułmańskich i Afryki wydano 366 551 wiz (5,9% wiz ogółem), z czego w 173 568 w okresie od dnia 1 stycznia 2021 r. do dnia 30 czerwca 2023 r.

Czyli dodaj sobie wizy "muzułmańskie" i "niemuzułmańskie", ale z 3 świata.

Polska wśród państw UE udzieliła najwięcej wiz na pierwszy pobyt ogółem zarówno w 2021 r. – 967 345 z 2 952 336, tj. blisko 33% wszystkich wiz w EU, jak i w 2022 r. – 700 264 z 3 454 684, tj. 20% wszystkich wiz w UE. Szczególnie widoczny był dominujący udział naszego kraju w liczbie udzielonych wiz pracowniczych w latach 2018-2022. W poszczególnych latach wyglądało to następująco:

• w 2018 r. RP wydała 533 646, tj. prawie 49% wszystkich wiz pracowniczych w UE, ponad dziewięciokrotnie więcej niż druga w kolejności Hiszpania (58 433);
  • w 2019 r. RP wydała 625 128, tj. 52% wszystkich wiz pracowniczych w UE, ponad dziewięciokrotnie więcej niż drugie w kolejności Niemcy (65 717);
  • w 2020 r. RP wydała 582 342, tj. 59% wszystkich wiz pracowniczych UE, ponad siedmiokrotnie więcej niż druga w kolejności Hiszpania (81 158);
  • w 2021 r. RP wydała 790 070, tj. blisko 60% wszystkich wiz pracowniczych UE, ponad dziewięciokrotnie więcej niż druga w kolejności Hiszpania (88 119);
  • w 2022 r. RP wydała 447 225, tj. 36% wszystkich wiz pracowniczych w UE, ponad trzykrotnie więcej niż druga w kolejności w 2022 r. Hiszpania (140 034).

Zwróć uwagę, że w tych latach wydawaliśmy więcej wiz niż cała UE razem wzięta!
A teraz zadam Ci zagadkę - gdzie są ci ludzie? Bo niby tak dużo wiz pracowniczych a liczba zatrudnionych wcale tak bardzo nie wzrosła :beczka:.

Last edited:
Myśleli, że Ameryka jest już na tyle "urobiona" ideologicznie, że wystarczy czarnoskóra, silna kobieta. Bez błysku, bez inteligencji, z przyklejonym sztucznym uśmiechem i zerową charyzmą. Okazało się, że nie. Mogli spróbować innych kandydatów, ale woleli postawić na kogoś, kim najłatwiej będzie sterować i kto będzie robił tylko za marionetkę. Tulsi-Gabbard, dopóki jeszcze chciała startować z ramienia demokratów, wyglądała na dobrą kandydaturę, ale pani porucznik nie byłaby tak skłonna do aportowania i spełniania rozkazów, co za tym idzie była dobra dla Amerykanów, ale już niekoniecznie, dla tych którzy rządzą.
Przyklejony uśmiech...
https: //x.com/SumREALAss/status/1852795232208957881?t=0SkDfwQrpfJkLVxam4IL3w&s=19
chyba jednak nie :wink: :lol:
Pewnie już było za późno na kogoś całkowicie nowego po tym jak Biden wycofał się dopiero po tej debacie, ale też nie od razu, a tak byłby przynajmniej rok dla nowego kandydata, a teraz Demokraci obudzili się z ręką w nocniku...

:gdzie:
A teraz poważnie. :)
Jak sklep sprzedaje w owoce :57 kg i jeszcze 3kg cebuli to mówimy ze idziemy do „cebulowego” po jablka?

Ech... No fajnie, że zaburzyłeś tak bardzo proporcje. Gdyby nie wojna to wyglądałyby zupełnie inaczej. Czyli ponownie - nie przeszkadza Ci, że wydano tak dużą liczbę wiz krajom muzułmańskim, tylko dlatego że w wyniku wojny wydano ich tak dużo Ukraińcom? Nie przeszkadza Ci, że liczba wiz z tych krajów odpowiada 1% naszej populacji?

To chyba najdziwniejsza linia obrony rządów PiS jaką do tej pory widziałem :beczka: .

Widywałem już ludzi z politycznymi klapkami na oczach, ale bez przesady :mamed: . Z takim nastawieniem masz szansę zostać "Karateką" drugiej strony :mamed:.

A skoro o proporcjach mowa to pod tym linkiem:

Możesz sobie pobrać plik XLS z drugiej połowy 2022 (czyli już trwającej wojny) - jeżeli masz na tyle excelowych umiejętności, żeby napisać sobie formułę sumy, to szybko Ci wyjdzie, że imigracja "poza ukraińsko-białoruska" w tym okresie wynosiła około 1/3 całości. Trochę inaczej niż 57/3, co? Możesz sobie powykluczać kraje takie jak UK czy Serbia, ale bardzo obrazu to nie zmieni. Mi się już nie chciało :) .

Na tej stronie znajdziesz sobie pewnie więcej takich plików, z różnych okresów - pewnie w okresie kiedy wojna już "okrzepła" to proporcje były jeszcze bardziej niekorzystne. Masz też raport NIK, który wrzuciłem wyżej.

Więcej mi się nie chce :fjedzia:. Więc albo zmieniłeś zdanie już teraz, albo szkoda mojego czasu.

Back