Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Dlatego właśnie (między innymi, bo jest tego więcej) mam problem z Konfederacją. Jedna dobra regulacja, która ograniczy sprowadzanie przez Ubera, Bolta i inne śmieciowe korporacje, ludzi na podrobionym prawku a już jest zesranko w obronie wielkiego kapitału, który nie płaci w PL żadnych podatków i wysysa nas jak pijawka. Co wspólnego z wolnym rynkiem ma fakt, że polski kierowca musi spełniać wymogi a zagraniczny mógłby dalej jeździć na prawku kupionym na uzbeckim/azerskim bazarze? Jeżeli tak wielką barierą miałoby dla nich być zrobienie polskiego prawka, to pozostaje pytanie - kim są zatem ci ludzie i w jaki sposób jeżdżą, że jest to taki problem?
Tak, wiem - różne skrzydła itp. Nie przekonuje mnie to zupełnie.
Jakby oni jeszcze mieli teraz realny wpływ na losy kraju.Smutne, będzie druga Hiszpania...
Jakby oni jeszcze mieli teraz realny wpływ na losy kraju.
Peowce cofają kraj w rozwoju, ale to wszystko wina Korwina i narracja kremla.
Jakby media mówiły o pedofilskich zrywach ludzi z PedO to byśmy mogli o tym porozmawiać.Akurat Korwina winy jest od chuja, bo to dzięki niemu i jego macaniu dwunastolatek uśmiechnięte kurwy doszły do władzy.
[...]
A Braunowcy to już w ogóle kosmos.
[...]
Raczej to byłby chaos gdyby rządzili. Nie wiem czy gorszy niż obecnie.Akurat Braun na tle NN i RN to chyba najlepsze* połączenie wolnego rynku z dbaniem o narodową tożsamość i spoistość jeśli wziąć pod lupę ich poglądy na konkretne sprawy. Oczywiście jest jeszcze cały otaczający to folklor koroniarski, ale cóż, nie ma i nigdy nie będzie idealnego wyboru, ale oburzanie się na jakieś pierdoły i ponowne rzucanie w objęcia tych którzy rządzą od kilku dekad jest chyba jeszcze większą desperacją niż oddanie głosu na tych "wariatów".
*Mowa rzecz jasna o czystych i konkretnych postulatach, odartych z tej wszechobecnej teatralności, która towarzyszy Braunowi i jego środowisku.
Akurat Braun na tle NN i RN to chyba najlepsze* połączenie wolnego rynku z dbaniem o narodową tożsamość i spoistość jeśli wziąć pod lupę ich poglądy na konkretne sprawy. Oczywiście jest jeszcze cały otaczający to folklor koroniarski, ale cóż, nie ma i nigdy nie będzie idealnego wyboru, ale oburzanie się na jakieś pierdoły i ponowne rzucanie w objęcia tych którzy rządzą od kilku dekad jest chyba jeszcze większą desperacją niż oddanie głosu na tych "wariatów".
*Mowa rzecz jasna o czystych i konkretnych postulatach, odartych z tej wszechobecnej teatralności, która towarzyszy Braunowi i jego środowisku.
Plus obie grupy zdają się niedostrzegac plusów UE.
Ale mają szczęście, że mają antyfanów jak @Karateka@ Karokluki itp. Krytykujący Konfederację za drobnostki.
Oj już wielokrotnie ciebie naprowadziłem na większe potknięcia Konfederacji i RN nawet w tych 100 ustawach Mentzena na które nie zwróciłeś uwagi jak np. Te zagrażające bezpieczeństwu wewnętrznemu a nie jakieś ,,zakazy rozwodów".Grzegorz Braun jako głos rozsądku w Konfederacji.
My za drobnostki, bo nam Mentzen płaci, a Ty standardowo według logiki "znam grube afery, ale nie powiem".
Ale trzeba być pierdolniętym na głowę...
Te kurwy wstydu nie mają
Oj już wielokrotnie ciebie naprowadziłem na większe potknięcia Konfederacji i RN nawet w tych 100 ustawach Mentzena na które nie zwróciłeś uwagi jak np. Te zagrażające bezpieczeństwu wewnętrznemu a nie jakieś ,,zakazy rozwodów".
Ba nawet pisałem, że śmieszna jest obrona farm futerkowych w wykonaniu Konfederacji bo gdyby na poważnie traktować to co oni mówią to trochę by się ta branża zmniejszyła, bo przecież wiadomo kto tam pracuje. Tak samo obrona rolnictwa, hm tylko wątpię aby Konfederacja zagłosowała za ograniczaniem wielkich hodowli na ponad 20 tys świń jednego Duńczyka w Polsce czyli średnio są za drobnym rolnictwem...
Nie dziwi mnie to, że tego nie pamiętasz: sprawy światopoglądowe bardziej obchodzą ludzi...
Aborcja, eutanazja, religia to nic w porównaniu do zakrętek i robaków.