Polityka

Hiszpania, Włochy i inne kraje południa Europy mają problem z młodymi ludźmi, którzy nie pracują, nie uczą się (nie tylko imigranci z Afryki), ale za to mają olbrzymie zyski z turystyki bo turyści wydają więcej pieniędzy niż zwykli mieszkańcy.
Teraz Hiszpanie wpadli na pomysł, że turystyka to zło:

Warto obserwować Hiszpanie bo ona staje się trochę tylko mniej lewacka niż UK, ale Hiszpania jest biedniejsza więc szybciej widać negatywne skutki.
Konserwatywny kraj zamieniony w lewicowy, oby Polska nie skończyła podobnie, ale polskie partie robią co mogą aby...

Dlatego właśnie (między innymi, bo jest tego więcej) mam problem z Konfederacją. Jedna dobra regulacja, która ograniczy sprowadzanie przez Ubera, Bolta i inne śmieciowe korporacje, ludzi na podrobionym prawku a już jest zesranko w obronie wielkiego kapitału, który nie płaci w PL żadnych podatków i wysysa nas jak pijawka. Co wspólnego z wolnym rynkiem ma fakt, że polski kierowca musi spełniać wymogi a zagraniczny mógłby dalej jeździć na prawku kupionym na uzbeckim/azerskim bazarze? Jeżeli tak wielką barierą miałoby dla nich być zrobienie polskiego prawka, to pozostaje pytanie - kim są zatem ci ludzie i w jaki sposób jeżdżą, że jest to taki problem?

Tak, wiem - różne skrzydła itp. Nie przekonuje mnie to zupełnie.

Dlatego właśnie (między innymi, bo jest tego więcej) mam problem z Konfederacją. Jedna dobra regulacja, która ograniczy sprowadzanie przez Ubera, Bolta i inne śmieciowe korporacje, ludzi na podrobionym prawku a już jest zesranko w obronie wielkiego kapitału, który nie płaci w PL żadnych podatków i wysysa nas jak pijawka. Co wspólnego z wolnym rynkiem ma fakt, że polski kierowca musi spełniać wymogi a zagraniczny mógłby dalej jeździć na prawku kupionym na uzbeckim/azerskim bazarze? Jeżeli tak wielką barierą miałoby dla nich być zrobienie polskiego prawka, to pozostaje pytanie - kim są zatem ci ludzie i w jaki sposób jeżdżą, że jest to taki problem?

Tak, wiem - różne skrzydła itp. Nie przekonuje mnie to zupełnie.

Niestety Konfederacja w wielu sprawach nie ma spójnych poglądów i nie ma pomysłu na Polskę od Bosaka przemilczającego trochę swoich poglądów do Mentzen, który czasami takim tekstem palnie, że nie wiem czy Balcerowicz czy Petru (tekst: po co państwowa inspekcja pracy skoro mamy rynek pracownika? Albo ,,panie a w Usa"...).
Mentzenowcy udają liberałów a są niemal libertanami/anarchistami (jak np. Berkowicz) a narodowcy mają swoją wizję gospodarki, która jest niemal jak teksty Pisu tylko z mniejszymi podatkami jak to powiedział o nich kiedyś Mentzen...
Plus obie grupy zdają się niedostrzegac plusów UE.
Ale mają szczęście, że mają antyfanów jak @Karateka@ Karokluki itp. Krytykujący Konfederację za drobnostki. Nawet w tych 100 ustawach Mentzen dużo złych pomysłów zostało przemilczany przez hejterów Konfederacji...
Nie mają pomysłu na Polskę
A Braunowcy to już w ogóle kosmos.

Smutne, będzie druga Hiszpania...

1723302235014.png

kobiety lewicy dumne że chłop pobił babe xDD

to chyba drugi taki przypadek w historii, pierwszym był Biedroń bijący matke

[...]
A Braunowcy to już w ogóle kosmos.

[...]

Akurat Braun na tle NN i RN to chyba najlepsze* połączenie wolnego rynku z dbaniem o narodową tożsamość i spoistość jeśli wziąć pod lupę ich poglądy na konkretne sprawy. Oczywiście jest jeszcze cały otaczający to folklor koroniarski, ale cóż, nie ma i nigdy nie będzie idealnego wyboru, ale oburzanie się na jakieś pierdoły i ponowne rzucanie w objęcia tych którzy rządzą od kilku dekad jest chyba jeszcze większą desperacją niż oddanie głosu na tych "wariatów".

*Mowa rzecz jasna o czystych i konkretnych postulatach, odartych z tej wszechobecnej teatralności, która towarzyszy Braunowi i jego środowisku.

Last edited:
Akurat Braun na tle NN i RN to chyba najlepsze* połączenie wolnego rynku z dbaniem o narodową tożsamość i spoistość jeśli wziąć pod lupę ich poglądy na konkretne sprawy. Oczywiście jest jeszcze cały otaczający to folklor koroniarski, ale cóż, nie ma i nigdy nie będzie idealnego wyboru, ale oburzanie się na jakieś pierdoły i ponowne rzucanie w objęcia tych którzy rządzą od kilku dekad jest chyba jeszcze większą desperacją niż oddanie głosu na tych "wariatów".

*Mowa rzecz jasna o czystych i konkretnych postulatach, odartych z tej wszechobecnej teatralności, która towarzyszy Braunowi i jego środowisku.
Raczej to byłby chaos gdyby rządzili. Nie wiem czy gorszy niż obecnie.
Niby przeciwko masowej imigracji, ale zaczną jechać po projektach zmniejszających wpływy aplikacji taksówkowych. A to tylko mały wycinek odnośnie polityki imigracyjnej gdzie sobie przeczą.
Przykro ale to niestety wygląda jakby gimnazjaliści zaczęli bawić się w państwo.
Nawet na energolach dla dzieci się wyrąbali bo już niektórzy zaczęli pisać że to komunizm..
Już nie mówię o Berkowiczu z jego bonem medycznym (takie momenty gdy mówi co myśli) który sprawiłby, że lekarze zarabialiby dosłownie miliony, a społeczeństwo by zubożało...
Najmocniej jednak rozwalił mnie ten projekt o wolności słowa w internecie: przecież to tak spowolniłoby sądy...
BTW Braun miał zdecydowaną opinię odnośnie RN nazywając Winickiego Mussolinistą, też odnośnie obrazy uczuć religijnych nie przeszkadza mu tekst ,,srać na Biblie" kamratów ale cieszył się gdy Nergala nękano.
Braun to bardziej liberał gospodarczy z elemtami protekcjonizmu wierzący w Polskę bez UE a RN to zwykli socjalisci. Czytałem ich program gospodarczy: to jest kosmos...

Trudno nie odnieść wrażenia, że są oni jak Farage: czasem ciekawi mówcy, ale na rządzenie nie maja pomysłu

Grzegorz Braun jako głos rozsądku w Konfederacji.

Plus obie grupy zdają się niedostrzegac plusów UE.
Ale mają szczęście, że mają antyfanów jak @Karateka@ Karokluki itp. Krytykujący Konfederację za drobnostki.

My za drobnostki, bo nam Mentzen płaci, a Ty standardowo według logiki "znam grube afery, ale nie powiem".

Grzegorz Braun jako głos rozsądku w Konfederacji.

My za drobnostki, bo nam Mentzen płaci, a Ty standardowo według logiki "znam grube afery, ale nie powiem".
Oj już wielokrotnie ciebie naprowadziłem na większe potknięcia Konfederacji i RN nawet w tych 100 ustawach Mentzena na które nie zwróciłeś uwagi jak np. Te zagrażające bezpieczeństwu wewnętrznemu a nie jakieś ,,zakazy rozwodów".
Ba nawet pisałem, że śmieszna jest obrona farm futerkowych w wykonaniu Konfederacji bo gdyby na poważnie traktować to co oni mówią to trochę by się ta branża zmniejszyła, bo przecież wiadomo kto tam pracuje. Tak samo obrona rolnictwa, hm tylko wątpię aby Konfederacja zagłosowała za ograniczaniem wielkich hodowli na ponad 20 tys świń jednego Duńczyka w Polsce czyli średnio są za drobnym rolnictwem...
Nie dziwi mnie to, że tego nie pamiętasz: sprawy światopoglądowe bardziej obchodzą ludzi...

Oj już wielokrotnie ciebie naprowadziłem na większe potknięcia Konfederacji i RN nawet w tych 100 ustawach Mentzena na które nie zwróciłeś uwagi jak np. Te zagrażające bezpieczeństwu wewnętrznemu a nie jakieś ,,zakazy rozwodów".
Ba nawet pisałem, że śmieszna jest obrona farm futerkowych w wykonaniu Konfederacji bo gdyby na poważnie traktować to co oni mówią to trochę by się ta branża zmniejszyła, bo przecież wiadomo kto tam pracuje. Tak samo obrona rolnictwa, hm tylko wątpię aby Konfederacja zagłosowała za ograniczaniem wielkich hodowli na ponad 20 tys świń jednego Duńczyka w Polsce czyli średnio są za drobnym rolnictwem...
Nie dziwi mnie to, że tego nie pamiętasz: sprawy światopoglądowe bardziej obchodzą ludzi...

Aborcja, eutanazja, religia to nic w porównaniu do zakrętek i robaków.

Back