Shajs
UFC Middleweight
Nazwać to żałosnym to mało powiedziane. Szwaby już po rozpoczęciu wojny pozbierały swoich ssmanów...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
"Kredyt na start" do zmiany. Jest nowy projekt ustawy. Analizujemy szczegóły
W Rządowym Centrum Legislacji opublikowano nową paczkę dokumentów związanych z przygotowywanym Kredytem na start. Koszt dla sektora finansów publicznych szacowany jest na 19,358 mld zł w 10 lat.www.bankier.pl
Nie podwyższyli limitów za to:
Nowościami są m.in. wymóg maksymalnej wysokości wkładu własnego na poziomie 50 proc.
Czyli jak ktoś jest zaradny to całkiem go wykluczają.
I teraz zobaczcie to, dla singla dopłata jest do 200k. Singiel ten może zarabiać do 7k brutto inaczej utraci dopłatę. Jednak jakimś cudem przy takich zarobkach odłożył tą sumę to i tak chuj mu do dupy, bo nie kupi za tą kasę żadnego sensownego mieszkania w dużym mieście.
Ten program jest pojebany jak lato z radiem, nie wiem komu on ma służyć, bo nawet deweloperzy na tym zbytnio nie zarobią, bo nikt w tym kurwa nie może wziąć udziału xD No chyba, że JP Morgan i inne Blackrocki zainwestowały w ludzki chów klatkowy i mieszkania do 30m2 to będą tam się starali wszystkich upchnąć..
Zaorać każdy tego typu projekt, który napędza tylko stronę popytową a nie podażową ponieważ korzystają na tym jedynie deweloperzy i banki.zaorać ten projekt
Zaorać każdy tego typu projekt, który napędza tylko stronę popytową a nie podażową ponieważ korzystają na tym jedynie deweloperzy i banki.
Chyba takiej tezy nikt nie stawia. W sensie militarnym raczej o powolnym (lub deczko gwałtowniejszym XD, mam na mysli blokade Tajwanu) wypychaniu amerykanów poza łańcuchy wysp,, geografia jest bezlitosna i powoduje asymetrię wysiłku (w którym izolacjonistyczne trendy w USA nie pomagają). W sensie gospodarczym chyba podobne tezy, choc taki Zeihan mowi o czyms odwrotnym, szybkim kolapsie Chin. Jeśli chodzi o "wolumen" to już nikt nie twierdzi o zalaniu planety Chińczykami, bo demografia tam jest fatalna (i nie chodzi tylko o politykę jednego dziecka prowadzoną przez kilkadziesiąt lat, ale także, o dziwo, o kulturowe problemy międzypłciowe - coś adekwatnego do tego co toczy Zachód). Tutaj czesto wspominane są Indie, ale tam z kolei jest szereg innych problemow.I mimo wszystko to ma przeciwnik USA który zmiecie Amerykanów z planszy
O co chodzi z tym porywaniem chłopców? O tym nie słyszałem. W Indiach wiem ze sa porywane dziewczeta...USA ma oczywiście swoje zawirowania, większej liczbie osób pogorszył się stan życia, ale to nadal gigantyczna potęga, a często o jako dowód słabości tego kraju używane są zdjęcia bezdomnych i narkomanów: przecież USA ciągle mają tym z tym problem. Nawet zamieszki kiedyś były mocniejsze niż to BLM
Nadal USA jest gigantem gospodarczym, militarnym, technologicznym.
Rosja to przynajmniej ma ogromny arsenał nukleralny, a Chiny fałszują statystyki nawet ilości obywateli, mają masę wewnętrznych problemów od chorych skutków polityki jednego dziecka z której próbują się wycofać (np. Plaga porwań chłopców co skutkuje tym, że wiele chińskich szkół wydaje dzieci rodzicom w obecności policji, nawet kilkanaście radiowozów wokół podstawówek), środowiskowe przez tą chorą politykę Mao.
A co do ekspansji majątkowej Chińczyków: to raczej ich desperacja. W Chinach majątek jest niepewny, możesz być miliarderem i nagle w przeciągu dnia wszystko zabiorą. Dlatego np. W Toronto czy w New York Chińczycy masowo wykupują, dzieci nie tylko bogatych Chińczyków kończą studiując w Europie lub w USA. Chociaż po sankcjach na rosyjskie majątki może trochę to się zmieni, ale i tak ten zamrożony majątek to pewnie zwykłe okruszki
Też wojsko nie ma prestiżu społecznego
XD
Rak sugeruje że Orban to "niemiecki Tusk", tyle że konserwatywny. Przyznam że nie wiedziałem o jego bezpośrednich kontaktach z niemiecką elitą... Gdzieś tak około 25 minuty się pewnie zaczyna...
Podsumowanie tego co przez ostatnie tygodnie pojawiało się na TT, ładne wizualne podsumowanie stanu magazynów
Niech żyje biurokracja!
Jeden pocisk artyleryjski 10k EURo??? Poyebao! Przed konfliktem 1k EURo, i to tez sporo...
Chyba takiej tezy nikt nie stawia. W sensie militarnym raczej o powolnym (lub deczko gwałtowniejszym XD, mam na mysli blokade Tajwanu) wypychaniu amerykanów poza łańcuchy wysp,, geografia jest bezlitosna i powoduje asymetrię wysiłku (w którym izolacjonistyczne trendy w USA nie pomagają). W sensie gospodarczym chyba podobne tezy, choc taki Zeihan mowi o czyms odwrotnym, szybkim kolapsie Chin. Jeśli chodzi o "wolumen" to już nikt nie twierdzi o zalaniu planety Chińczykami, bo demografia tam jest fatalna (i nie chodzi tylko o politykę jednego dziecka prowadzoną przez kilkadziesiąt lat, ale także, o dziwo, o kulturowe problemy międzypłciowe - coś adekwatnego do tego co toczy Zachód). Tutaj czesto wspominane są Indie, ale tam z kolei jest szereg innych problemow.
O co chodzi z tym porywaniem chłopców? O tym nie słyszałem. W Indiach wiem ze sa porywane dziewczeta...
XD
To ten nowy
W sumie
Science!
XD
XD
Hahaha
Wut?
Moment, w którym nie jest się w stanie publicznie skrytykować swojej partii, to moment, w którym zatraciło się zdrowy rozsądek na rzecz partyjnej ideologii.Tak zwykle robią odpowiedzialni obywatele.
Głosują w wyborach a następnie obserwują i rozliczają swoich polityków żeby móc utrzymać kręgosłup moralny i nie dać się oszukać następnym razem... co Cię tak dziwi?
Może taśmy z podkarpackich burdeli odgrywają w tym przypadku dużą rolęNo to jest jedna z większych tragedii naszej polityki. Nie ma co ukrywać - ja jestem za wspieraniem zbrojnym Ukrainy, żeby jechali z kacapią od spodu i realizowali nasze interesy narodowe (po raz pierwszy, bez udziału naszych żołnierzy), ale to jak nasze rządy nie potrafią z tego wyciągnąć żadnej korzyści dla siebie to jest aż żal.
Zamiast wyjść z założenia - czołgi? Ok, ale najpierw zgoda na ekshumację. Rakiety? Dobra, ale te złoża to fajnie jakbyśmy na nie koncesję dostali. Jestem pewien, że wielu przypadkach negocjacje z DE i USA wyglądają tak właśnie.
Zamiast tego Polska zachowuje się jak typowy incel, który myśli że jak będzie przez długi czas, bardzo miły to jego wymarzona dziewczyna w końcu nagrodzi go seksem.
Japończycy sprawdzają, czy ich stare demony z mitologii to nie były tak naprawdę sylwetki jakichś żydów... Kurwa, jak tu nie kochać Japonii?
I jeszcze te kolory
Looool dalszy upadek pani Klary
Oho, za manosfere chca sie brac? No i konto na OF pod imieniem i nazwiskiem?
XD
Dafak?
XD
Wut?
Pierdololo konkretneantypolska
+ postnazistowska
+ chce wcielenia polowy Polski do Niemiec
Ruska onuca.
Ale cos wiecej poza tym co mowil Mentzen w video, ze Polacy sa przez nich tolerowani i dowodem na to jest zatrudnianie przez czlonkow ADF naszych rodakow do wykonywania prostych prac fizycznych w partii?Pierdololo konkretne
Mnie dziwi, że antypolskie wysrywy wylatujące z paszczy Lisa i jego podobnych, polskojęzycznych pseudobywateli narodu Polskiego nie zeszły na dalszy plan pod naporem murzynow i islamistów oraz szlanstwem zielonego ładu.A moze kogos dziwi, ze antypolskie wysrywy zeszly na daly plan pod naporem murzynow i islamistow oraz szalenstwem zielonego ladu?
Lis to jest odklejka na poziomie Max'a Kolonki. Całe szczęście za dużo czasu mu już nie zostało.Mnie dziwi, że antypolskie wysrywy wylatujące z paszczy Lisa i jego podobnych, polskojęzycznych pseudobywateli narodu Polskiego nie zeszły na dalszy plan pod naporem murzynow i islamistów oraz szlanstwem zielonego ładu.
Jak bardzo trzeba nienawidzić Polski i Polaków?
Ale cos wiecej poza tym co mowil Mentzen w video, ze Polacy sa przez nich tolerowani i dowodem na to jest zatrudnianie przez czlonkow ADF naszych rodakow do wykonywania prostych prac fizycznych w partii?
A moze kogos dziwi, ze antypolskie wysrywy zeszly na daly plan pod naporem murzynow i islamistow oraz szalenstwem zielonego ladu?
@murphyMc Polska flaga na stole rozwiewa wszystkie podejrzenia. Jakby byl agentem to pewnie by postawil ruska flage.
Sedzia Shmydt tez bardzo lubil obnosic sie z patriotyzmemty