Polityka

Ja akurat trochę dla nich robiłem, pewnie się dowiem od kogoś z wewnątrz. Ale problem nie dotyczy tylko Toshiby.

Już chu.. w to, kto zaczął, bo temat jest bardziej złożony, atomu też nie potrafiliśmy ogarnąć przez 30lat, do tego ciągły szantaż związków zawodowych górników i teraz wychodzą takie klopsy.
Najgorsze jest to, że wszystkie istotne sprawy dla gospodarki, podatki itp., są od lat przykrywane wzajemną nienawiścią, i to wystarczy żeby kontrolować społeczeństwo. A w rzeczywistości nasi politycy są zbyt słabi merytorycznie żeby ogarnąć coś więcej niż aborcję, ściąganie krzyży i listę lektur szkolnych.

Ja wiem, że Ty się nie dałeś. Nawet Ci trochę zazdroszczę, że wiesz co i jak. :brainoverload:

Wskaż mi w końcu na kogo mam głosować żeby to zmienić? :hi:
Która partia od roku jak nie lepiej trąbi że ziony ład to samobójstwo dla Polski?

Kurwa dorośli ludzie. Teraz sobie racjonalizuj, że znowu zostaliście wyruchani nie robiąc nic żeby coś zmienić.
:siara:

Jagto nie wiecie na kogo głosować!?
IMG_2894.jpeg

A propos CPK, będzie megalopolis kurła! Łaaaa!!!!!!

Będzie megalopolis, będzie nowoczesny Modlin, Okęcie i Baranów. Pan Premier Donald Tusk przebił wszystkich, mąż stanu.

Będzie megalopolis, będzie nowoczesny Modlin, Okęcie i Baranów. Pan Premier Donald Tusk przebił wszystkich, mąż stanu.

No wiesz, najlepsze koleje w Polsce zbudowali Niemcy jeszcze za kajzera. Tusk idzie w grube tony z rozwojem sieci kolejowej. Wyjdzie jak zwykle, czyli remont na odcinku 5 km trwający dwa lata :lol: Ale drugiego filmu z kładką już nie mógł rzucić, polskie społeczeństwo jednak nie jest tak głupie, żeby nie zauważyć kiedy oficjalnie robi się ich w wała.

@QŃ. A ktoś spodziewał się czegoś innego? Zobaczymy ile rzeczy Tusk jeszcze zajedzie, aż w końcu wypadnie z polityki razem z Kaczyńskim. Za 20 lat nawet na polskich pomidorach będą zarabiać Holendrzy i inni Duńczycy. Wszystko będzie sprzedane za psi chuj. A tych pomidorów nawet Polacy nie będą zbierać, tylko jakaś grupa z Konga czy innego Gabonu, bo niższe koszta pracy.

Pięknie upierdolą cały sens powstania cpk.

Szymona musiałem wyciszyć na twitterze bo chłop czasem odjeżdża w obronie pisu, przecież Wilk i reszta osób ciągle mówiła, że przede wszystkim Y trzeba budować, a reszta połączeń kolejowych może być później, więc nie rozumiem tego bólu dupy. Ruch komercyjny wciąż ma być przeniesiony z Okęcia, pozostają obawy co do inwestorów bo przypomina się sytuacja z Intelem, gdzie cały projekt został zastopowany.

Last edited:
Ja akurat trochę dla nich robiłem, pewnie się dowiem od kogoś z wewnątrz. Ale problem nie dotyczy tylko Toshiby.

Już chu.. w to, kto zaczął, bo temat jest bardziej złożony, atomu też nie potrafiliśmy ogarnąć przez 30lat, do tego ciągły szantaż związków zawodowych górników i teraz wychodzą takie klopsy.
Najgorsze jest to, że wszystkie istotne sprawy dla gospodarki, podatki itp., są od lat przykrywane wzajemną nienawiścią, i to wystarczy żeby kontrolować społeczeństwo. A w rzeczywistości nasi politycy są zbyt słabi merytorycznie żeby ogarnąć coś więcej niż aborcję, ściąganie krzyży i listę lektur szkolnych.

Ja wiem, że Ty się nie dałeś. Nawet Ci trochę zazdroszczę, że wiesz co i jak. :brainoverload:

Wskaż mi w końcu na kogo mam głosować żeby to zmienić? :hi:
Już ci tu 10 razy pisali na kogo głosować to chyba masz problem z głową, albo schizofrenie i ciągle pierdolisz to samo

Znalazłem ciekawy komentarz na stronie bankier.pl :
sajetan
"Badanie techniczne NIE JEST ZA TANIE !!! Ale ZA DUŻO jest STACJI KONTROLI POJAZDÓW ! A cwane misie chcą WYMUSIĆ na kierowcach płacenie im "za bycie w gotowości" !!! TO próba wymuszania HARACZU !

W roku 2008 w Polsce było 3500 stacji kontroli pojazdów i 20 mln pojazdów podlegających kontroli (dane z raport NIK z 2009 roku) czyli 5714 pojazdów na SPK, czyli 20 pojazdów do zbadania na dzień.

W roku 2019 w Polsce było 5342 SKP które wykonały łącznie18,6 mln badan, czyli 3481 pojazdów na SKP czyli 12 pojazdów do zbadania na dzień !

W roku 2022 w Polsce było 5500 stacji kontroli pojazdów, które wykonały łącznie 19,5 mln badań w 2022 czyli 11 samochodów na stację na dzień !

A to oznacza, że średnio każda stacja pracuje na MNIEJ niż 30% swojej przepustowości (na jedną stację przypada średnio 2,5 diagnosty) ! Czyli diagnosta ma do zbadania dziennie 5 samochodów ! toż to jest niecałe 2 godziny pracy na 8 godzinnej zmianie !

Wystarczy ZLIKWIDOWAĆ POŁOWĘ ! A i tak pozostałe stacje będą obciążone tylko na 60%! a będą mieć 2x więcej klientów i 2x większy przychód przy praktycznie tych samych kosztach!
Tym samym cenę badania będzie można nawet OBNIŻYĆ !

A najlepiej UWOLNIĆ stawki i PEŁNA KONKURENCJA !"

ps. nie weryfikowałem tego :)
Niby tak, nikt nie lubi podwyżek za usługi ale jest też druga strona medalu. Stacje diagnostyczne też muszą spełniać jakieś wymagania i normy, a ten sprzęt wcale nie jest tani.

Jakoś lekarzom za badania do prawa jazdy nie nakładają taryfy odgórnie tylko każdy ma swój cennik. Jeden droższy drugi tańszy. Tutaj też tak powinno być. Jedyne co Państwo powinno kontrolować to czy sprzęt do diagnostyki jest odpowiedni oraz czy nie robią wałków że złomom podbijają badania. A tak to niech ręka wolnego rynku ustali cenę. I będzie gdzieś taniej gdzieś drożej gdzieś szybciej a gdzieś wolniej

W takim razie ja obstawiam, powolujac sie dokladnie na te same badania co antyszczepy, ze to wina kosmitow.
Problem w tym, że Ci, których tak ochoczo nazywasz antyszczepami (zakładam, że masz informacje odnośnie tego, że są przeciwnikami szczepień przeciwko np. błonicy, krztuścowi, gruźlicy, itd? Czy tylko chodzi Ci o sceptyczną postawę wobec zachęt do stosowania preparatów mRNA przeciw cov?), - przynajmniej w tym tweetcie i artykule - nie stwierdzają, że wina leży tylko i wyłącznie po jakiejś tam stronie. Napisali jedynie, że czas podawania preparatów zbiega się z czasem wystąpienia patologii plemników i to jest prawda, która jak już pokazałeś jest Ci nie na rękę. Naukowe podejście polega na tym, by w odpowiednim stopniu prawdopodobieństwa stwierdzić, używając odpowiednich narzędzi badawczych i metodologii, jakie czynniki/czynnik - są przyczyną wystąpienia jakiegoś zjawiska.
Czytajac te same portale co antyszczepy ewidentnie widac, ze aktywnosc kosmitow w ostatnich latach jest wzmozona, a to pewnie nie jest obojetne dla jakosci meskiej spermy.
Twój sarkazm jest całkowicie nieuzasadniony i nietrafiony, bo istnieją naukowe przesłanki (zwróciłem Twoją uwagę na kolejną), świadczące o tym, że prawdopodobieństwo wpływu preparatów na obniżenie płodności jest możliwe w stopniu dalece wykraczającym ponad jakieś zmyślone ad hoc przyczyny typu kosmici. Mogłeś się zapoznać już z dwiema korelacjami w tym kontekście - pierwsza to badania, na które wskazują osoby, które szufladkujesz, druga to praca naukowa którą wykonali Ci naukowcy:

w tej pracy:

o której w skrócie masz napisane tutaj:

Back