Polityka

Mam takiego typa w robocie. Wcześniej wydawał się normalny, sporo robót razem zrobiliśmy i niejedną kawę się wypiło. Podczas tych jebanych lockdownów śmieszkowaliśmy sobie. Takie tam drobne docinki, można powiedzieć, że jak starzy kumple. Ostatecznie on się zaszczepił, ja nie. Przed wyborami do sejmu i senatu coś mu siadło na bani. Wypiera wszystko co jest przeciwko kmiotom z ko. Najważniejsze, że pis nie rządzi, no i Korwin powiedział... :facepalm: Znudziło mi się już punktowanie go na każdym kroku. Ostatnio pokazał jak bardzo ma zryty beret. Zajebał z hasłem, że dla niego prąd może być i po 5zł/KWh bo on ma fotowoltaikę :juanlaugh:Wszyscy jebnęli wtedy śmiechem. Krótko mówiąc SEKTA!
Nawet zacząłem odpuszczać współpracę z nim, pomimo, że można nieźle zarobić. No nic, trzeba się szanować :fjedzia:
Ja powiem tak, że przez te kurwy systemowe byłem w sądzie o to, że chodziłem bez maski. Na każdym kroku boksowałem się z gestapo milicją gdy chodziłem jak chciałem, gdzie chciałem i kiedy chciałem. Do tego jeszcze przy okazji tej mojej sprawy w sądzie to też znowu wiele osób się ode mnie odwróciło, ale powiedziałem nie popuszczę. Sprawę wygrałem ze zwrotem kosztów. Jebać tych fajnopolaków debili co łykną wszystko co im zaserwują marionetki na usługach prawdziwych artystów zła..

Dużo ostatnio takich informacji, ciekawe czy są jakieś systemowe przyczyny?
Toshiba jest w pupie od dluzszego czasu. W zeszlym roku wladze przejela nowa grupa inwestorska, ktora juz wtedy zapowiedziala globalne reformy i restrukturyzacje.

Ciekawe czy zlikwiduje sie troche stanowisk i co niektórym sie zmienia wymagana co do finansów
i za konkretnym wynagrodzeniem bedo szły jakies umiejętności

kazdy by chcial lekkiej roboty kupe kasy a pojecia zero
Najbardziej boje sie o pokolenie Z.

Zderzenie z rzeczywistoscia ich chyba zaboli najbardziej.

Toshiba jest w pupie od dluzszego czasu. W zeszlym roku wladze przejela nowa grupa inwestorska, ktora juz wtedy zapowiedziala globalne reformy i restrukturyzacje.

Ja akurat trochę dla nich robiłem, pewnie się dowiem od kogoś z wewnątrz. Ale problem nie dotyczy tylko Toshiby.
huj z nimi
jak pisałem pis rozpoczął a donek dojebie do końca
Już chu.. w to, kto zaczął, bo temat jest bardziej złożony, atomu też nie potrafiliśmy ogarnąć przez 30lat, do tego ciągły szantaż związków zawodowych górników i teraz wychodzą takie klopsy.
Najgorsze jest to, że wszystkie istotne sprawy dla gospodarki, podatki itp., są od lat przykrywane wzajemną nienawiścią, i to wystarczy żeby kontrolować społeczeństwo. A w rzeczywistości nasi politycy są zbyt słabi merytorycznie żeby ogarnąć coś więcej niż aborcję, ściąganie krzyży i listę lektur szkolnych.

Daliście się porobić jak dzieci.

Szkoda że zapłacą wszyscy.
:roberteyeblinking:
Ja wiem, że Ty się nie dałeś. Nawet Ci trochę zazdroszczę, że wiesz co i jak. :brainoverload:

Wskaż mi w końcu na kogo mam głosować żeby to zmienić? :hi:

Znalazłem ciekawy komentarz na stronie bankier.pl :
sajetan
"Badanie techniczne NIE JEST ZA TANIE !!! Ale ZA DUŻO jest STACJI KONTROLI POJAZDÓW ! A cwane misie chcą WYMUSIĆ na kierowcach płacenie im "za bycie w gotowości" !!! TO próba wymuszania HARACZU !

W roku 2008 w Polsce było 3500 stacji kontroli pojazdów i 20 mln pojazdów podlegających kontroli (dane z raport NIK z 2009 roku) czyli 5714 pojazdów na SPK, czyli 20 pojazdów do zbadania na dzień.

W roku 2019 w Polsce było 5342 SKP które wykonały łącznie18,6 mln badan, czyli 3481 pojazdów na SKP czyli 12 pojazdów do zbadania na dzień !

W roku 2022 w Polsce było 5500 stacji kontroli pojazdów, które wykonały łącznie 19,5 mln badań w 2022 czyli 11 samochodów na stację na dzień !

A to oznacza, że średnio każda stacja pracuje na MNIEJ niż 30% swojej przepustowości (na jedną stację przypada średnio 2,5 diagnosty) ! Czyli diagnosta ma do zbadania dziennie 5 samochodów ! toż to jest niecałe 2 godziny pracy na 8 godzinnej zmianie !

Wystarczy ZLIKWIDOWAĆ POŁOWĘ ! A i tak pozostałe stacje będą obciążone tylko na 60%! a będą mieć 2x więcej klientów i 2x większy przychód przy praktycznie tych samych kosztach!
Tym samym cenę badania będzie można nawet OBNIŻYĆ !

A najlepiej UWOLNIĆ stawki i PEŁNA KONKURENCJA !"

ps. nie weryfikowałem tego :)

449111063_8544173365610648_5298174104705157593_n.jpg

Znalazłem ciekawy komentarz na stronie bankier.pl :
sajetan
"Badanie techniczne NIE JEST ZA TANIE !!! Ale ZA DUŻO jest STACJI KONTROLI POJAZDÓW ! A cwane misie chcą WYMUSIĆ na kierowcach płacenie im "za bycie w gotowości" !!! TO próba wymuszania HARACZU !

W roku 2008 w Polsce było 3500 stacji kontroli pojazdów i 20 mln pojazdów podlegających kontroli (dane z raport NIK z 2009 roku) czyli 5714 pojazdów na SPK, czyli 20 pojazdów do zbadania na dzień.

W roku 2019 w Polsce było 5342 SKP które wykonały łącznie18,6 mln badan, czyli 3481 pojazdów na SKP czyli 12 pojazdów do zbadania na dzień !

W roku 2022 w Polsce było 5500 stacji kontroli pojazdów, które wykonały łącznie 19,5 mln badań w 2022 czyli 11 samochodów na stację na dzień !

A to oznacza, że średnio każda stacja pracuje na MNIEJ niż 30% swojej przepustowości (na jedną stację przypada średnio 2,5 diagnosty) ! Czyli diagnosta ma do zbadania dziennie 5 samochodów ! toż to jest niecałe 2 godziny pracy na 8 godzinnej zmianie !

Wystarczy ZLIKWIDOWAĆ POŁOWĘ ! A i tak pozostałe stacje będą obciążone tylko na 60%! a będą mieć 2x więcej klientów i 2x większy przychód przy praktycznie tych samych kosztach!
Tym samym cenę badania będzie można nawet OBNIŻYĆ !

A najlepiej UWOLNIĆ stawki i PEŁNA KONKURENCJA !"

ps. nie weryfikowałem tego :)
Na zachodzie stawki są niższe niż to co zaproponowano u nas

Ja akurat trochę dla nich robiłem, pewnie się dowiem od kogoś z wewnątrz. Ale problem nie dotyczy tylko Toshiby.

Już chu.. w to, kto zaczął, bo temat jest bardziej złożony, atomu też nie potrafiliśmy ogarnąć przez 30lat, do tego ciągły szantaż związków zawodowych górników i teraz wychodzą takie klopsy.
Najgorsze jest to, że wszystkie istotne sprawy dla gospodarki, podatki itp., są od lat przykrywane wzajemną nienawiścią, i to wystarczy żeby kontrolować społeczeństwo. A w rzeczywistości nasi politycy są zbyt słabi merytorycznie żeby ogarnąć coś więcej niż aborcję, ściąganie krzyży i listę lektur szkolnych.

Ja wiem, że Ty się nie dałeś. Nawet Ci trochę zazdroszczę, że wiesz co i jak. :brainoverload:

Wskaż mi w końcu na kogo mam głosować żeby to zmienić? :hi:
Tu już nie głosować a strzelać trzeba :beczka:

Back