Karateka@
UFC Middleweight
Widzisz: wychodzi, że to przywracanie praworządności to zwykły korwinizm
I jak tam Panie Matczak? Będzie stołek w TK za misje w Tvn czy nie?
Matczak byłby dobrym sędzią TK.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Widzisz: wychodzi, że to przywracanie praworządności to zwykły korwinizm
I jak tam Panie Matczak? Będzie stołek w TK za misje w Tvn czy nie?
Daj spokój: temat weksli PSLu przeszedł bez większego szumu -to jest wyznacznik tego ile są warci ci wielcy obrońcy praworządności.Matczak byłby dobrym sędzią TK.
Jak to się pięknie układa w całość. Polska uratowała kraj przed pislamizacją i z miejsca wróciła praworządność. Rudy chuj szybciutko zostaje bohaterem i zdobywa pierwsze 5 miliardów z KPO czyli takiej pożyczki do spłacenia przez Polaków. 4,5 miliarda pójdzie na energetykę odnawialną. Tüsk nastawia wiatraków. Kto dostarczy turbiny? Nikt inny jak Siemens. Ten Siemens co wierną służbą pewnemu akwareliście stał się potężną firmą. Ten sam siemens, który przez głupich amerykańców, Polaczków i resztę, która wspomogła ukrainę, która miała trzech dni nie wytrzymać w lutym 2022, i inne nordstrimy, kryzysy energetyczne i przerwane łańcuchy dostaw nabawił się kłopotów finansowych, i ma, zupełnym zbiegiem okoliczności, długów na 4,8 miliarda ojro w swojej energetycznej działce.
No to Polaczki, dzięki niewidzialnej ręceskurwiałego rudego folkksdojczapraworządności w tym kraju spłacicie długi szwabskiego molocha. Jak się z tym czujecie?
Polska w końcu doczekała się na miliardy z KPO. Najwięcej zyska energetyka
Ponad 5 mld euro zaliczki dla Polski z KPO przyśpieszy realizację projektów energetycznych, w tym rozwój sieci przesyłowych, inteligentnych sieci energetycznych, OZE, czy morskich farm wiatrowych - mówi europosłanka Andżelika Możdżanowska (www.wnp.pl
View attachment 85229
Nie oni mają do spłaty tylko my im to spłacimy.Ale to trzeba być niezłym kretynem żeby postawić wiatraki Siemensa, które okazały się najbardziej wadliwymi wiatrakami w historii. Jak na prawdę będą je stawiać w Polsce to tylko pokaże dokąd ten kraj zmierza.
Tak tylko przypomnę, że oprócz tej straty mają jeszcze do spłacenia pożyczkę 7.5mld euro.
Ja ja, płaćcie polnische Schweine na Pana swego.Nie oni mają do spłaty tylko my im to spłacimy.
i in vitro pamietaj in vitro a no i je padałowe piątkiJa ja, płaćcie polnische Schweine na Pana swego.
Kurwa zaczynają lepiej niż pis xD ale co to tam kogo chuja obchodzi
ABORCJA PEDAŁY
Jak to się pięknie układa w całość. Polska uratowała kraj przed pislamizacją i z miejsca wróciła praworządność. Rudy chuj szybciutko zostaje bohaterem i zdobywa pierwsze 5 miliardów z KPO czyli takiej pożyczki do spłacenia przez Polaków. 4,5 miliarda pójdzie na energetykę odnawialną. Tüsk nastawia wiatraków. Kto dostarczy turbiny? Nikt inny jak Siemens. Ten Siemens co wierną służbą pewnemu akwareliście stał się potężną firmą. Ten sam siemens, który przez głupich amerykańców, Polaczków i resztę, która wspomogła ukrainę, która miała trzech dni nie wytrzymać w lutym 2022, i inne nordstrimy, kryzysy energetyczne i przerwane łańcuchy dostaw nabawił się kłopotów finansowych, i ma, zupełnym zbiegiem okoliczności, długów na 4,8 miliarda ojro w swojej energetycznej działce.
No to Polaczki, dzięki niewidzialnej ręceskurwiałego rudego folkksdojczapraworządności w tym kraju spłacicie długi szwabskiego molocha. Jak się z tym czujecie?
Polska w końcu doczekała się na miliardy z KPO. Najwięcej zyska energetyka
Ponad 5 mld euro zaliczki dla Polski z KPO przyśpieszy realizację projektów energetycznych, w tym rozwój sieci przesyłowych, inteligentnych sieci energetycznych, OZE, czy morskich farm wiatrowych - mówi europosłanka Andżelika Możdżanowska (www.wnp.pl
View attachment 85229
@szplin @ketraab tutaj dobry wątek o Siemensie, wrzutka sprzed jakiegoś czasuAle to trzeba być niezłym kretynem żeby postawić wiatraki Siemensa, które okazały się najbardziej wadliwymi wiatrakami w historii. Jak na prawdę będą je stawiać w Polsce to tylko pokaże dokąd ten kraj zmierza.
Tak tylko przypomnę, że oprócz tej straty mają jeszcze do spłacenia pożyczkę 7.5mld euro.
Pamiętam nasze stocznie
Jak ślinę przełknęła
-Oficerom SB za trud i zaangażowanie w bicie, poniewieranie i mordowanie Polaków należą się godne emerytury i my te emerytury przywrócimy.
View attachment 85179
Kurna, miałem dogrywkę rozmowy "o mysliwych".
W sumie to zrobilo mi sie glupio.
Nie o mysliwych chodzilo - ona "wstydzi sie za gatunek ludzki". Ja tam swoje dyrdymały a tu widze autentyczny problem, te mięsa, polowania, podatko-regulacje to cień czegoś większego: to wstyd być człowiekiem. Niby się to podskórnie czuło, ale jak to zostało zwerbalizowane przez nią samą, to jakoś dziwnie.
Na początku z tego drwiłem, ale to jest autentyczne cierpienie niektórych ludzi, dla nich realne, dla nich racjonalne, dla nich prawdziwe. Nie są i nie będą to pojedyncze przypadki.
Poza "winter is coming" to nie wiem co o tym wiecej myslec, musi się strawić.
Wiem jak wielu fanów ma PZ :) ale całkiem dobry odcinek
Warto posłuchać - o naszej "emeryturze"
XD
XD
:(
Ciekawa dyskusja. Czy Ameryka podda hegemonię? Czy tracącą na znaczeniu Europą w ogole trzeba się przejmować? Czy istnieje potrzeba amerykańskiego balansowania Europy, jeśli wygląda na to, że żadna siła kontynentu nie zdominuje?
@szplin @ketraab tutaj dobry wątek o Siemensie, wrzutka sprzed jakiegoś czasu
Nie doceniamy wpływu wojny na Ukrainie, na gospodarkę Niemiec. Oni od kilkudziesięciu lat stali na tanim gazie, budowali przewagę ekonomiczną na niższych kosztach produkcji. W tym samym czasie inni musieli być daleko bardziej innowacyjni. Teraz konkurencja będzie dużo już trudniejsza. Na jakiś czas wystarczy im rezerw i będą dotować gospodarkę jak wspomnianego Siemensa (łamiąc przy tym unijne prawo), ale odbije im się to czkawką. Myślę, że w dłuższej perspektywie sobie poradzą, ale będzie bolało.
Doceniasz wpływ tuska na gospodarkę niemiec?Nie doceniamy wpływu wojny na Ukrainie, na gospodarkę Niemiec. Oni od kilkudziesięciu lat stali na tanim gazie, budowali przewagę ekonomiczną na niższych kosztach produkcji. W tym samym czasie inni musieli być daleko bardziej innowacyjni. Teraz konkurencja będzie dużo już trudniejsza. Na jakiś czas wystarczy im rezerw i będą dotować gospodarkę jak wspomnianego Siemensa (łamiąc przy tym unijne prawo), ale odbije im się to czkawką. Myślę, że w dłuższej perspektywie sobie poradzą, ale będzie bolało.
Wiem, że mnie prowokujesz.Doceniasz wpływ tuska na gospodarkę niemiec?
Wiatraki, siemens, niemcy, tusk, kpo - to się łączy w całość i o tym porozmawiajmy.Wiem, że mnie prowokujesz.
Uważaj, bo obserwuję u Ciebie pewne symptomy obsesji, to może być coś podobnego jak u posła Kowalskiego.
Powiedziałem coś o gospodarce Niemiec, o tym porozmawiajmy.
24 grudnia - wolne dla chrześcijanPS: Ogólnie uważam, że 24 grudnia powinien być dniem wolnym od pracy w zamian za jakieś inne święto np. za 11 listopada, który spokojnie mógłby byc dniem, w którym się pracuje.
24 grudnia - wolne dla chrześcijan
11 listopada oddziela Polaków od wrogów ojczyzny. Właśnie się zadeklarowałeś
Prawdziwy chrześcijanin by nie szkalował 11listopadaChrześcijanin wróg ojczyzny? Nie obrażaj chrześcijan.
Odzyskanie niepodległości ma nie być świętem narodowym wolnym od pracy, nieźle...Bardzo dobra zmiana została przegłosowana. 10 i 17 grudnia niedziele handlowe, a 24 grudnia słusznie dniem wolnym od handlu.
PS: Ogólnie uważam, że 24 grudnia powinien być dniem wolnym od pracy w zamian za jakieś inne święto np. za 11 listopada, który spokojnie mógłby byc dniem, w którym się pracuje.
Bo rudy kazał to anulować i celebrować 15 październikaOdzyskanie niepodległości ma nie być świętem narodowym wolnym od pracy, nieźle...
@Karateka@ poseł Konfederacji jest zwolennikiem leczenia przez polykanie przedmiotów i promuje zaczarowane kamienie
Czy to jest poważna partia?
Jak powinien zareagować Mentzen?
Chuj z tym jaki dzień ma być zamiast.No to inny dzień. Może 1 maja powinien być dniem w którym się pracuje, a 24 grudnia wolny od pracy. Taka zamiana już spoko? @szplin
Wiem, że mnie prowokujesz.
Uważaj, bo obserwuję u Ciebie pewne symptomy obsesji, to może być coś podobnego jak u posła Kowalskiego.
Powiedziałem coś o gospodarce Niemiec, o tym porozmawiajmy.
Chuj z tym jaki dzień ma być zamiast.
Bardziej zastanawia mnie dlaczego według Ciebie chrześcijańskie celebracje mają być wolne dla wszystkich a chyba najważniejsze święto państwowe wszystkich Polaków ma być olane moczem?
Ja to widzę tak, że kraj roszczący sobie prawo do władzy nad resztą kontynentu (szczegolnie po proponowanych "większościowych" zmianach w traktatach) wielokrotnie podejmował w przeszłości błędne decyzje (zła ocena sił graczy, ryzykowne inwestycje, moralnie zbankrutowarzy "partnerzy" i strategie, wandel durch handel, polityka imigracyjna, polityka wobec krajów południa EU, polityka energetyczna, klimatyczna, you name it), i nadal bez rozliczenia z tych błednych decyzji chce wszystkim przewodzić. W prywatnej firmie manager który wtopił albo leci, albo jest degradowany. A więc zły lider, brak pomysłu, brak siły i sprawczości. No chyba że za "realną siłę" uznamy dostęp do magicznego przycisku EUR-Brrr (a tym jest KPO).Nie doceniamy wpływu wojny na Ukrainie, na gospodarkę Niemiec. Oni od kilkudziesięciu lat stali na tanim gazie, budowali przewagę ekonomiczną na niższych kosztach produkcji. W tym samym czasie inni musieli być daleko bardziej innowacyjni. Teraz konkurencja będzie dużo już trudniejsza. Na jakiś czas wystarczy im rezerw i będą dotować gospodarkę jak wspomnianego Siemensa (łamiąc przy tym unijne prawo), ale odbije im się to czkawką. Myślę, że w dłuższej perspektywie sobie poradzą, ale będzie bolało.
Z definicji jestem przeciwny transferowi pięniedzy obywatela do prywatnych spółek. Polskich, niemieckich, jakichkolwiek. To się nazywa prywatyzacją zysków, a uspołecznieniem strat. Ewentualnie uwłaszczeniem nomenklatury, bo przez brrr-łapówki w takich tworach zawsze się gdzieś zaczepią.No i widzisz jak pięknie rząd niemiecki (ten w niemczech i ten w Polsce) ratuje siemensa? Cieszysz się?