1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Pogotowie informatyczne

Discussion in 'Cohones' started by slowik_1991, Jul 17, 2014.

  1. marcinos

    marcinos KSW
    Middleweight

    Dołączył:
    Dec 30, 2016
    Komentarze:
    5,512
    Zdobyte Lajki:
    5,699
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    przelecialem szybko google, podczas naprawy byla wymieniana karta? podczas naprawy jest tez opcja, ze mogla zostac uszkodzona.
     
  2. andrzej_t.

    andrzej_t. UFC
    Welterweight

    Dołączył:
    Mar 6, 2016
    Komentarze:
    9,672
    Zdobyte Lajki:
    19,578
    Punkty:
    490
    Płeć:
    Male
    Cała płyta główna była i z nią już chyba jest zintegrowana ta karta, mówił mi gościu ale nie bardzo pamiętam bo to było chwilę temu. Pewnie podejdę tam i zapytam.
     
  3. lugasek

    lugasek UFC
    Light Heavyweight

    Dołączył:
    Dec 11, 2010
    Komentarze:
    14,641
    Zdobyte Lajki:
    16,486
    Punkty:
    1,790
    to sterowniki nowe wgraj
     
    andrzej_t. likes this.
  4. marcinos

    marcinos KSW
    Middleweight

    Dołączył:
    Dec 30, 2016
    Komentarze:
    5,512
    Zdobyte Lajki:
    5,699
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    hah na jednym forum typek mial podobny problem, rozkminiali tam wszystko :D
    oto konkluzja:
    "
    Witam.
    Rozwiązanie jest tylko jedne.
    Wywalić kartę brodcom-a i zastąpić np. dedykowanym atherosem.
    Generalnie obydwie te karty głowy nie urywają ale atheros przynajmniej działa bezproblemowo. U mnie ta sytuacja wystąpiła w lenovo g510 ale czytając różne fora problem z tą kartą (sterownikami?) mają także inne marki laptopów.
    Pzdr

    P.S.
    W międzyczasie spróbowałem wszystkiego. Ustawień karty, routera, różnych sterowników, przełożenia przewodów od anteny i nic."

    nie jest to moja rada tak ci tylko wklejam ;)
     
    andrzej_t. likes this.
  5. andrzej_t.

    andrzej_t. UFC
    Welterweight

    Dołączył:
    Mar 6, 2016
    Komentarze:
    9,672
    Zdobyte Lajki:
    19,578
    Punkty:
    490
    Płeć:
    Male
    :pudziaonicbyniedao:

    Tak trza będzie pewnie zrobić. . .
     
  6. majkelo89

    majkelo89 UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Feb 22, 2014
    Komentarze:
    10,356
    Zdobyte Lajki:
    27,146
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Korzystasz z antyvirusa? Niektóre mają takie pojebane ustawienia jak ochrona internetu i czasami przez to wpierdala takie wąskie gardło na neta.
     
  7. andrzej_t.

    andrzej_t. UFC
    Welterweight

    Dołączył:
    Mar 6, 2016
    Komentarze:
    9,672
    Zdobyte Lajki:
    19,578
    Punkty:
    490
    Płeć:
    Male
    Eset, taki sam mam na PC na tej samej licencji i nie ma takich akcji. Sprawdzałem teraz, nie widać w ustawieniach takich rzeczy.
     
  8. majkelo89

    majkelo89 UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Feb 22, 2014
    Komentarze:
    10,356
    Zdobyte Lajki:
    27,146
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Pod kabel podłączałeś żeby sprawdzić jak chodzi po ethernet? Resetowałeś kartę sieciową? Pingowałeś jakiś serwer? Bo może gubi pakiety i jest jakiś fakap u dostawcy internetu.
     
    andrzej_t. likes this.
  9. andrzej_t.

    andrzej_t. UFC
    Welterweight

    Dołączył:
    Mar 6, 2016
    Komentarze:
    9,672
    Zdobyte Lajki:
    19,578
    Punkty:
    490
    Płeć:
    Male
    :wow:

    ciekawe, spróbuję ale pomału bo zadałeś mi roboty na cały weekend :beczka:

    dopiero wymieniłem deskę sedesową :lesnarhappy:
     
    majkelo89 likes this.
  10. majkelo89

    majkelo89 UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Feb 22, 2014
    Komentarze:
    10,356
    Zdobyte Lajki:
    27,146
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    W weekend są dni bohatera domu w Liroy Merlin. Widzę, że się wybierasz.
     
    andrzej_t. likes this.
  11. andrzej_t.

    andrzej_t. UFC
    Welterweight

    Dołączył:
    Mar 6, 2016
    Komentarze:
    9,672
    Zdobyte Lajki:
    19,578
    Punkty:
    490
    Płeć:
    Male
    Ni mo w Sanoku tego sklepu :fjedzia:

    ale jestem bohaterem, że gnój, normalnie tak się wzionem za roboty, że ho ho
     
    majkelo89 likes this.
  12. Dzihados

    Dzihados UFC
    Middleweight
    Cohones MMARocks

    Dołączył:
    Oct 7, 2007
    Komentarze:
    13,146
    Zdobyte Lajki:
    13,829
    Punkty:
    2,790
    Płeć:
    Male
    Occupation:
    https://www.youtube.com/watch?v=ANPsHKpti48
    Miasto:
    Września to stolica, reszta okolica!
    Home Page:
    Kurde mol, jakieś dziwne objawy mam na klawiaturze zewnętrznej usb, nigdy wcześniej takiego czegoś nie było. Nie wiem czy to stery, czy jakiś chip wariuje.

    Okresowo przestaje działać, ale:
    - jest podświetlona
    - klawisze niestandardowe działają (głośność, play/pause, inne też)
    - przy naciskaniu klawiszy num lock/caps lock z komputera diody statusowe na klawiaturze sie zmieniaja (komunikacja jest, jakieś chipy jednak działają)
    - pomaga tylko wypiecie i ponowne wpiecie klawiatury
    - nie zalezy to od portu usb (czy bezposrednio, czy poprzez huba)
    - klawiatura ma porty usb, urzadzenia w nie wpiete dzialaja bez zarzutu

    Stery najnowsze, apka od producenta klawiatury też.

    Nie moge wyszkiełkować podobnych objawów, co to do k. nędzy może być?

    Klawiatura SteelSeriers Apex.
     
  13. Baasteek

    Baasteek UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Jul 16, 2013
    Komentarze:
    13,804
    Zdobyte Lajki:
    10,226
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    czasem mi dziala swiatlo w laptopie, a czasem nie, chodzi o ekran (przedtem byl na full podjasniony a dzialal jakby bylo na 30% heh, a teraz wlaczylem go znow i juz jest ok)

    co tam moze sie pierdzielic w srodku ?
     

Share This Page