Podcasty różne

Co proponujecie jako alternatywę do zamkniętego Google Podcast?
Zmigrowalem ostatnio do YT Music, ale to jest jakieś padło...

EDIT:
o fuck, zdjeli to. Ku pamieci: "My Chat with Tommy Robinson on His Show SILENCED (THE SAAD TRUTH _1705)"

Last edited:
Nie wiem czy to ciągłe straszenie wojną domową to odpowiedzialne rozwiązanie.
Dokładnie. Takie męczybuły. Kiedyś słuchałem Weinsteina z Dawkinsem i (w kwestii modelowania matematycznego w biologii bodaj) ten pierwszy niemal wieszczył koniec nauki, bo algorytmy nie tłumaczą pewnych zagadnień wystarczająco dobrze... na co Dawkins, że wystarczą lepsze modele matematyczne - które się pojawiają i w końcu wytłumaczą wystarczająco dobrze. Kwestia spojrzenia na dane zagadnienie, a takie straszenie się klika i jest go ostatnio dużo za dużo.

Dokładnie. Takie męczybuły. Kiedyś słuchałem Weinsteina z Dawkinsem i (w kwestii modelowania matematycznego w biologii bodaj) ten pierwszy niemal wieszczył koniec nauki, bo algorytmy nie tłumaczą pewnych zagadnień wystarczająco dobrze... na co Dawkins, że wystarczą lepsze modele matematyczne - które się pojawiają i w końcu wytłumaczą wystarczająco dobrze. Kwestia spojrzenia na dane zagadnienie, a takie straszenie się klika i jest go ostatnio dużo za dużo.
Mnie to zaskoczyły dziwne cięcia w podcaście, nie słucham dużo Toma, więc nie wiem czy on ma jąkąś inną platformę na ktorej jest full a na yt część tylko, czy to coś u mnie cięło (a latąłem po budowie ze słuchawkami na uszach nie patrzylem na telefon który gdzieś se leżał), ale w kilku miejscach "krytycznych" (np przy tematach rasowych, jakby cos wycielo).

Co do lepszych modeli, to np Einstein mial lepszy model od Newtona, potem kwanty, potem pewnie cos jeszcze. To prawda. Jestem ciekawe jakie konsekwencje - nie tylko naukowe - bedzie miala wspomniana przez ciebie "nowa lepsza teoria ewolucji".

Co do meczenia buly: to taki troche dekantentyzm, nie wiem jak to nazwac, ale jednak barometr nastrojow. Osobiscie prawie w ogole nie trafiam - poza jednozdaniowcami - na omawianie amerykanskiej wojny domowej np, natomiast doomerskie gadki o ekonomii to i owszem. To byl pierwszy podcast gdzie o tym mowiono tak otwarcie.

Co do meczenia buly: to taki troche dekantentyzm, nie wiem jak to nazwac, ale jednak barometr nastrojow. Osobiscie prawie w ogole nie trafiam - poza jednozdaniowcami - na omawianie amerykanskiej wojny domowej np, natomiast doomerskie gadki o ekonomii to i owszem. To byl pierwszy podcast gdzie o tym mowiono tak otwarcie.

W Ameryce mają bzika na punkcie czasów ostatecznych i wieszczenia zagłady (pozdrawiamy Mormonów i Jehowych), a część społeczeństwa dalej z nostalgią ubolewa wynik wojny secesyjnej. Te ich nastroje przelewają się do reszty świata zachodniego, ale są mocno przejaskrawione i odrealnione.

O kurde Tarczyński tutaj? XD

EDIT:
Ale patetoza... Tarczyński pokłóciłby się z Warzechą, o to czy rzeczywiście Polacy aż tak są za wolnością, i czy są w stanie o nią walczyć...

Last edited:

Trump to gość którego naprawdę można posłuchać z przyjemnością. Warto tą rozmowę porównać to wywiadu w kanale zero z Dudeńką. Widać pewną różnicę w podejściu maluczkiego urzędniczyny, który dostał stołek z nadania partyjnego a człowieka który na urząd dostał się będąc spełnionym biznesmenem.
Ciekawe czy Biden gdyby dać mu taka możliwość nieskrępowanego gadania przez godzinę dałby radę, czy u niego już tylko wyuczone formuły i czytanie z promptera, albo powtarzanie po suflerze.

Trump to gość którego naprawdę można posłuchać z przyjemnością. Warto tą rozmowę porównać to wywiadu w kanale zero z Dudeńką. Widać pewną różnicę w podejściu maluczkiego urzędniczyny, który dostał stołek z nadania partyjnego a człowieka który na urząd dostał się będąc spełnionym biznesmenem.
Ciekawe czy Biden gdyby dać mu taka możliwość nieskrępowanego gadania przez godzinę dałby radę, czy u niego już tylko wyuczone formuły i czytanie z promptera, albo powtarzanie po suflerze.

Ile słyszałeś podcastów z Trumpem? Połowę czasu powtarza wyuczone formuły.

O prosze, Axel jest, to posłucham, jego Uliczny Ekonomista powinna być obowiązkową lekturą w szkole średniej

Masz tutaj drugi.

:conorsalute:

Świetna sprawa i nie mówię tu tylko o tym podcaście czy kanale Lex'a ale o podcastach ogólnie. Jakby sposób w jaki to się wszystko rozwinęło i kierunek w jakim poszło, rzeczywiście sprawia, że dzisiaj mamy wspaniałą alternatywę dla niedojebanej telewizji.

Dla porównania polecam wywiad (pierwszy i jedyny do tej pory) Kamali Harris z CNN, rzecz jasna odpowiednio pocięty i wrzucony w trzech częściach. Nawet jeśli Trump "połowę czasu powtarza wyuczone formuły" po obejrzeniu rozmowy z nim nie odczuwam utraty szarych komórek jak w przypadku tej pizdy. Sam jej sztuczny, wyuczony uśmiech przyprawia mnie o mdłości. A jej przydupas to w ogóle hit:

I kto tu ma "wyuczone odpowiedzi"? :korwinlaugh:

Świetna sprawa i nie mówię tu tylko o tym podcaście czy kanale Lex'a ale o podcastach ogólnie. Jakby sposób w jaki to się wszystko rozwinęło i kierunek w jakim poszło, rzeczywiście sprawia, że dzisiaj mamy wspaniałą alternatywę dla niedojebanej telewizji.

Dla porównania polecam wywiad (pierwszy i jedyny do tej pory) Kamali Harris z CNN, rzecz jasna odpowiednio pocięty i wrzucony w trzech częściach. Nawet jeśli Trump "połowę czasu powtarza wyuczone formuły" po obejrzeniu rozmowy z nim nie odczuwam utraty szarych komórek jak w przypadku tej pizdy. Sam jej sztuczny, wyuczony uśmiech przyprawia mnie o mdłości. A jej przydupas to w ogóle hit:

I kto tu ma "wyuczone odpowiedzi"? :korwinlaugh:

Kamala jest fatalna przed kamerami, dlatego się nigdzie nie pojawia na podcastach. Trump wypada na jej tle lepiej, ale wciąż słabo, widać już zmęczenie materiału.

Vivek ich obu niszczy na mikrofonie, ale w jego przypadku jest problem braku wiarygodności i zbyt jawny oportunizm.

Elon promuje z automatu odcinki Fuckera, nawet nie wie co w nich jest. Taka ciekawostka Martyr Made od paru lat współprowadzi podcast z Jocko.

:no no:

Back