Bardzo fajna realizacja, pomysł na podcast - zero prowadzącego wywiad.
Mi polecił @JB_ , polecam i ja
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Dokładnie. Takie męczybuły. Kiedyś słuchałem Weinsteina z Dawkinsem i (w kwestii modelowania matematycznego w biologii bodaj) ten pierwszy niemal wieszczył koniec nauki, bo algorytmy nie tłumaczą pewnych zagadnień wystarczająco dobrze... na co Dawkins, że wystarczą lepsze modele matematyczne - które się pojawiają i w końcu wytłumaczą wystarczająco dobrze. Kwestia spojrzenia na dane zagadnienie, a takie straszenie się klika i jest go ostatnio dużo za dużo.Nie wiem czy to ciągłe straszenie wojną domową to odpowiedzialne rozwiązanie.
Mnie to zaskoczyły dziwne cięcia w podcaście, nie słucham dużo Toma, więc nie wiem czy on ma jąkąś inną platformę na ktorej jest full a na yt część tylko, czy to coś u mnie cięło (a latąłem po budowie ze słuchawkami na uszach nie patrzylem na telefon który gdzieś se leżał), ale w kilku miejscach "krytycznych" (np przy tematach rasowych, jakby cos wycielo).Dokładnie. Takie męczybuły. Kiedyś słuchałem Weinsteina z Dawkinsem i (w kwestii modelowania matematycznego w biologii bodaj) ten pierwszy niemal wieszczył koniec nauki, bo algorytmy nie tłumaczą pewnych zagadnień wystarczająco dobrze... na co Dawkins, że wystarczą lepsze modele matematyczne - które się pojawiają i w końcu wytłumaczą wystarczająco dobrze. Kwestia spojrzenia na dane zagadnienie, a takie straszenie się klika i jest go ostatnio dużo za dużo.
Co do meczenia buly: to taki troche dekantentyzm, nie wiem jak to nazwac, ale jednak barometr nastrojow. Osobiscie prawie w ogole nie trafiam - poza jednozdaniowcami - na omawianie amerykanskiej wojny domowej np, natomiast doomerskie gadki o ekonomii to i owszem. To byl pierwszy podcast gdzie o tym mowiono tak otwarcie.
Trump to gość którego naprawdę można posłuchać z przyjemnością. Warto tą rozmowę porównać to wywiadu w kanale zero z Dudeńką. Widać pewną różnicę w podejściu maluczkiego urzędniczyny, który dostał stołek z nadania partyjnego a człowieka który na urząd dostał się będąc spełnionym biznesmenem.
Ciekawe czy Biden gdyby dać mu taka możliwość nieskrępowanego gadania przez godzinę dałby radę, czy u niego już tylko wyuczone formuły i czytanie z promptera, albo powtarzanie po suflerze.
Możliwe, widziałem tylko ten jeden.Ile słyszałeś podcastów z Trumpem? Połowę czasu powtarza wyuczone formuły.
Masz tutaj drugi.
Świetna sprawa i nie mówię tu tylko o tym podcaście czy kanale Lex'a ale o podcastach ogólnie. Jakby sposób w jaki to się wszystko rozwinęło i kierunek w jakim poszło, rzeczywiście sprawia, że dzisiaj mamy wspaniałą alternatywę dla niedojebanej telewizji.
Dla porównania polecam wywiad (pierwszy i jedyny do tej pory) Kamali Harris z CNN, rzecz jasna odpowiednio pocięty i wrzucony w trzech częściach. Nawet jeśli Trump "połowę czasu powtarza wyuczone formuły" po obejrzeniu rozmowy z nim nie odczuwam utraty szarych komórek jak w przypadku tej pizdy. Sam jej sztuczny, wyuczony uśmiech przyprawia mnie o mdłości. A jej przydupas to w ogóle hit:
I kto tu ma "wyuczone odpowiedzi"?