20 Grudnia w Brazylii na gali Shooto Brasil 45 ma dojść do pierwszej oficjalnej walki mężczyzny z kobietą. http://forums.sherdog.com/forums/f61/shotoo-brasil-will-feature-first-ever-woman-vs-man-fight-mma-2630733/ co o takie walce sądzicie?
Niedoszła rywalka Karoliny, Jasminka Cive, walczyła z mężczyzną na gali amatorskiej, więc mógłbyś dopisać że pierwszej profesjonalnej (chbya że też jest to amatorska)
Walki kobiet też tak zaczynały, najpierw szokujący news, a teraz Ju Ef Si. UFC 190 - Barao vs Rousey . Champion vs Champion. :-) Recha, jeśli więc nie jest profesjonalna to na pewno nie jest pierwsza w historii, bo takie amatorskie starcia już się odbywały.
A Fallon Fox - zapomnieliście? Kobiety potrafią pokonać mężczyzn, co udowodniła Ashlee Evans-Smith na CFA 12, gdzie wygrała z liskiem. :)
Nawet nie myślałem, że ktoś może wymyśleć walkę facet-kobieta na zawodowej gali, a to już się dzieje. Zdecydowane NIE!
Ja z szalonych pomysłów, inspirując się tekkenem proponowałbym 2 vs 2, tj. gdy 1 nie może juz walczyć to wchodzi 2 i dalej ma szansę pokonać 2 pozostałych :d Nie wiem czy w Rosji już czegoś podobnego nie wymyślili bo jakos tak mi się kojarzy :)