Ktoś się orientuje jakie organizacje są obecnie na rynku ? i jaki jest ich status na obecną chwilę? co wspólnego ma TFL z FA i PROMMAC (Kita przeszedł ? i dlaczego ?) ?? Xcage - ? MMA Fighters Club - ? Fighters Arena - ? Thunderstrike Fight League - ? PROMMAC - ? MMAA - ? Najważniejsze pytanie : czy PLMMA będzie drugą siłą na polskim rynku w 2014 (Mirek kazał się spytać) i ile według was może istnieć organizacji w Polsce, ile powinny robić gal w roku żeby przeżyć dłużej niż jeden sezon.
obstawiam że drugą siłą może być PROMMAC jesli MMA Attack nie wróci. Chodź nie zrobili jeszcze żadnej gali więc to tylko takie gdybanie.
Pozdrów Mirka! :) W skrócie KSW- 4 gale rocznie, duża widownia, pasy w poszczególnych kategoriach wagowych, kontrakt na wyłączność, oparta praktycznie tylko na Polakach (Błachowicz, Khalidov, Bedorf, Materla).Współpraca z Polsatem, jako inne persony Pudzian, Różal i Nastula PROMMAC- jeszcze nie zadebiutowali, karta ma być mocna, możliwa współpraca z Onetem (czyli i TVNem, ale pewnie TVNem Turbo), zawodnicy z Polski (Drwal, Kita, Klinger, Kondraciuk) MMA Attack- prawdopodobnie gala jeszcze w tym roku, współpraca z Polsatem, 2 odwołane gale, sporo zawodników odeszło do UFC, jeden do M-1, jeden do PROMMAC więc bardzo osłabiona, ale nadal mają freaków (Burneika, Ozdoba, a i pewnie Trybsonowi najbliżej właśnie do nich) Fighters Arena- głośne zapowiedzi, odwołana gala, plus główna gwiazda w postaci Kity w innej federacji. Nic już z nich nie będzie Thunderstrike- ciekawie zadebiutowali, potem walka Kity, powtórka gali była na Fightklub, więc może będzie jakaś współpraca, ale swoich wielkich gwiazd nie mają Jak dla mnie na ten moment 1-KSW 2-PLMMA -bo regularnie robi gale, robi ich dużo, ma już jakieś pasy, plus wpółpracuje z OS 3-MMA Attack, PROMMAC (jeśli PROMMAC znajdzie jakiegoś sensownego freaka, np tego Trybsona to spokojnie 2 miejsce mają). Reszta odstaje
W skrócie - jeżeli PROMMAC zrobi galę z dobrą rozpiską (a wydaje mi się, że ta pierwsza przynajmniej taka będzie) i pokusi się o kolejną, to IMO przejmie pałeczkę drugorzędnej organizacji od PLMMA. :-) No to może czas się o jakiś wywiad z organizatorem postarać? Co by choć trochę rozwiać jakieś wątpliwości.
Benoit - Kity na 3 części nie da się podzielić :) - obecnie jest w PROMMAC (chyba) PLMMA robi dużo gal, nie wiem czy jakaś organizacją co zrobi 2 gale w roku może być tą "drugą".
Gdyby KSW nie miało tak silnych rozpisek w porównianiu do reszty to przy ich 4 galach w roku myślę że PLMMA mogłoby być nr 1.
Powstrzymajcie się z tym PROMMAC , jeszcze nawet karty nie mają a wy już stawiacie na 2 miejscu :-) Owszem wygląda ciekawie, ale jak wiemy może być dobra rozpiska a organizacja gali do dupy. (nie mam na myśli MMAA, bo nie o to mi chodzi). Wstrzymajcie się jeszcze trochę. Nie jedna organizacja próbowała wejść z buta w pokój zwany MMA.
rzuciłem taką na szybko klasyfikacje jak ja bym to widział, bo ktoś pytał. Kita jest w PROMMAC, przez co inne federacje które chciały zrobić z niego swoją główną postać tracą. MMA Attack straciło Drwala, Grabowskiego, Hallmanna, Jotke, więc kluczowe postacie. PROMMAC robi zamieszanie samą promocją, wystarczy spojrzeć na taki facebook i ile mają lajków w porównaniu do takiej Fighters Areny funkcjonującej od dłuższego czasu. PLMMA ma pecha, bo gdy już jakieś wydarzenie może im zrobić dobry wynik oglądalności (planowana walka Grabowskiego) to zazwyczaj ktoś wypada z rozpiski
Na dzień dzisiejszy PLMMA, co by nie mówić, jest zdecydowanym numerem dwa. Reszta w rozsypce (MMA Attack, Fighters Arena) lub w powijakach (PROMMAC, Arena Bersekerów, Soul FC).
A propo Facebooka, nie jest to jakiś wyznacznik, ale o czymś tam mówi (popularność na dzień 4.01.2013): KSW - 206 000 MMA Attack - 120 000 (To pokazuje jaki potencjał jest tu marnowany!) PLMMA - 4 560 Gladiator Arena - 1 200 Soul FC - 1 142 PROMMAC - 870 Fighters Arena - 703 Thunderstrike FL - 534 MMA Challengers - 465
KSW wybiło się na popularności Pudziana, MMA Attack na Burneice, pytanie czy PROMMAC postawi na jakiegoś freaka na czasie. No i czy Darek znowu postawi na koksa, bo wtopa z poprzednią galą pokazała mu już wyraźnie że bez celebryty, przyciągnąć fanów i przede wszystkim sponsorów jest bardzo ciężko
a ktoś ma jakieś info o Xcage? btw byłem na 2 galach w zeszłym roku Xcage (Toruń) i MMA Fighters Club (Inowrocław) Xcage <<<< MMA FC Szkoda że tak mało gal się odbywa w Kuj-Pom a jest Łuczniczka w Bydg i nowo budowana hala w Tor.
Jeśli TVN chce wejść w MMA to myślę że zaspał jakieś 5 lat :D i już raczej nie będzie się liczył w tym wyscigu z Polsatem i OS.