No z tym że Ko Shoguna w drugiej walce z Machidą był dobry to się zgodze :)
A ogólnie to szkoda że Pettis tym kopnięciem już słynnym nie znokautował Hendersona bo to był by naprawde piękny Nokaut :)
co w nokaucie Shoguna na Lyoto było takiego wybitnego niby?
zwykły lucky punch, nawet nie był na tyle czysty żeby wyłączyć światło Machidy. Lucky punch + dobicie na ziemi - takich KO można szukać na co drugiej gali UFC.
moim zdaniem bardziej knockout roku to Condit - Hardy lub Daley - Smith
Szogun cwiczy na tarczach te uderzenia przypuscmy z 10 lat, a ty mowisz ze to lucky punch, no prosze cie !
Lucky punch to byl w walce IceMana z Franklinem. A jesli kojarzysz walke IceMana własnie z Szogunem to wydaje mi sie, ze wlasnie tym samym ciosem powalil on dziadka, co Moczide.
A czy ktoś tam Ci napisał że uważa to za KO roku ? Nie poprostu wyrażnie było napisane że uważa się również za jeden z tych dobrych KO.
I tak jak już napisał Shoocker powiem że prędzej Lucky punch był w walce IceMana z Franklinem niż akurat w walce Shoguna z Machidą.
A do tego był też gdzieś artykuł (ale nie jestem pewny czy akurat tutaj go widziałem czy na innej stronie) na temat World MMA Awards i tam właśnie jako KO roku został wybrany właśnie Nokaut Shoguna na Lyoto także samo to też już o czymś świadczy a przynajmniej o tym ze nie był to jakiś pierwszy lepszy Lucky punch co można wnioskować z Twojej wypowiedzi.
W 2010 miało miejsce wiele brutalnych KO. Dla mnie akcje poster boyów Zuffa i SF nie są tak spektakularne jak to co robił Sandro, Takaya, Blanco czy Mamoru.
By o czymś pisać, że jest najlepsze w danej kategorii, potrzeba materiału porównawczego, którego w 2010 jest pod dostatkiem.
Dyrma oczywiśćie zgadzam się z tym co napisałeś że to o niczym nie świadczy, ale ja nie sugeruje że to że tam trafił to odrazu świadczy o tym że rzeczywiście był najlepszy w danym roku, tylko że przynajmniej świadczy o tym że jednak był to dobry KO a nie jakiś zwykły pierwszy lepszy Lucky punch a to jest róznica :)
PS. I Ja nigdzie nie napisałem że uważam ten Nokaut za Nokaut roku, tylko napisałem poprostu że zgadzam się z tym że był to dobry Nokaut
Wiadomo że było dużo innych równie efektownych i ładnych nokautów ale za tym przemawia cały przebieg tej walki. Kto z Was oglądając tą walkę widział już Robbiego na deskach ? Manhoef prawie oderwał mu nogę lowkickami ;)Nie mogłem uwierzyć że tak się to skończyło.
Dawno już przestałem czytać komentujących na takich stronkach jak WP ale czasami jednak nie mogę się powstrzymać... i żałujeee :D
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.