Najlepszy półciężki w historii ?

Ramp4ge

Shark Fights
Heavyweight
Kto waszym zdaniem jest najlepszym zawodnikiem wagi Półciężkiej w historii ? Zawsze mnie to trapi i zastanawia, więc pytam was : )

sosa

Jungle Fight
Light Heavyweight
pytasz o umięjętnośći na dzień dzisiejszy czy chwilę panowania tego najlepszego ?

Ramp4ge

Shark Fights
Heavyweight
Chwilę panowania tego zawodnika . Przecież jak byk jest napisane " w historii " .

PS. Głosy podliczę w sobotę .

sosa

Jungle Fight
Light Heavyweight
Wybacz ale dla mnie to nie było jednoznaczne. W takim razie bez wątpienia postawie na Wanda bo dominował totalnie przez prawie 6(?) lat

sosa

Jungle Fight
Light Heavyweight
Kalogero, Ty się nie uśmiechaj bo jak zaczynałem się interesować mma to ta strona była wyrocznią a Rickosn bogiem ;)

Antek Emigrant

BAMMA
Flyweight
Wanderlei Silva.

Żeby uniknąć zamieszania lepiej było spytać o najlepszego zawodnika w kategorii 93 kg (205 lbs). W czasach PRIDE'a ta kategoria była nazywana średnią. Nie było półciężkiej. W UFC do 2001 podobnie było.

Matiatus

Brutaal
Bantamweight
Wanderlei wiadomo cuda na ringu robił, jest wielu dobrych półciężkich których można byłoby tu wymienić i to wcale nie gorszych. Skoro można tylko jednego to stawiam na Shoguna.

Puczi

Dobry człowiek
Jones niedługo nie będzie już półciężkim, więc nawet nie będzie miał okazji tego pokazać.

Do tematu - Wanderlei.

Tar-Ellendil

Vale Tudo
Championship
Trudno mi na to pytanie odpowiedziec ale stawiam na Shogun Rua.

Za pare lat byc może Jon Jones stanie się nie do pokonania.

Kalogero

Shark Fights
Welterweight
[email protected]

Ale ja mówiłem zupełnie poważnie.Swoją fascynację mma zaczynałem pierwszymi galami ufc,rodziną Gracie,tym co w octagonie wyprawiali doprowadzając swoich oponentów do zdumienia i dezorientacji.Wiem,że nieco koloryzował swoją legendę 400 wygranych pojedynków,ale ja naprawdę uważam go zdecydowania,za jednego z najlepszych fighterów i guru bjj.Po prostu mam sentyment do nazwisk z młodzieńczych lat. :)

sosa

Jungle Fight
Light Heavyweight
@Kalogero , ja również najpierw najbardziej zajarany byłem rodziną Gracie , tym jak wychodzą do walki trzymając się nawzajem, tym jakie honory czynili Rickonowi w Japoni. Tylko ja właśnie zacząłem od Japonii a UFC przyszło dopiero później :)

HeLLRaiseRR666

Bellator
Lightweight
Bones :-)

applause.gif