Marcin-lubisz Kaliber 44? :) Chodziłem z nimi do liceum, kiedy to jeszcze raczkowali w świecie hip-hopu.
Śmiało mogę powiedzieć,że obserwowałem z bliska jak rośnie legenda Polskiego hip-hopu.
I pomyśleć,że ich nieco "tępiłem"wówczas by z czasem słuchać, podobnie jak Paktofiniki,z rosnącym uznaniem i szacunkiem...a obecnie wielkim sentymentem :)
jako nastolatek słuchałem Paktofoniki, Kalibra, Wzgórza - niesamowite bity, rymy, a przede wszytskim ogromna inteligencja, w niektórych kawałkach.
Nie wszyscy potrafią to wychwycić. Niestety oprócz paru wykonawców (np. Ostry) nikt nie jest w stanie zbliżyć się poziomem do tego, co było parę lat temu.
A pierdolicie z tym, że HH teraz kuleje. Drugi boom na hip hop, a teksty są wcale nie gorsze od tych lat 90'
Wiadomo, że Pakto i K44 to klasyka i jest nie do podrobienia i zastąpienia. Ale nie wmówicie mi, że np. płyta Onara,Małpy są cienkie. Kawałki Sokoła cały czas trzymają niziemski poziom. Single L.U.C, Hansa, W.E.N.Y czy PMM są konkretne.
A mi nawet Maryśka nie przeszkadza na tej płycie, można nawet powiedzieć, że daje taki klimacik tej płycie. Myślałem, że gorzej to wyjdzie w jej wykonaniu. A też Wojtek na pewno chciał ją trochę wypromować tym krążkiem, co by narzeczona podłapała trochę zleceń :-)
O tak, to był kocur, zresztą nadal jest. Jedna z najciekawszych scieżek dźwiękowych, do słabiutkiego niestety, filmu. Wcześniej wspominałeś,że Dólek Ci siadł - genialna muza, polecam całą dyskografię, nie ma słabych punktów.
A ja postanowiłem wrzucić po kawałku z moich ulubionych płyt (lista zawężona) i od razu chciałbym zaproponować żebyście pisali płyty jakie na was zrobiły największe wrażenie i jakiś kawałek z niej dorzucali do tytułu.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.