Massimo86
Shark Fights Lightweight
Jak się masz?
- Jestem bardzo zawiedziony. To coś co ludzie mówią a ty myślisz o narkotykach i innych rzeczach. Moim największym problemem były jedynie leki (rohypnol)
Rodrigo Riscardo • menadżer który z Tobą pracował • powiedział, że miałeś zamiar iść po raz kolejny na odwyk
- Człowieku, to nie prawda. On jest szalony. Człowieku, ludzie wymyślili mnóstwo rzeczy, a ja niestety dałem im wiele powodów ku temu. On powiedział to tylko po to by wymigać się z kasy który jest mi dłużny.
Jak wyglądają wasze relacje?
-Dałem mu możliwość a on nie poradził sobie z tym. Wziął moje pieniądze i nie wiem co z nimi zrobił. Po prostu nie wiem gdzie moja kasa. Mam rachunki do zapłacenia, a ludzie obciążają mnie.
Czy pieniądze o których mówisz pochodzą z Twoich walk?
-Wziął mój portfel, wszystko. Myślę, że zrobił to, aby dzięki moim pieniądzom stanąć na nogi i pomóc sobie ze swoimi problemami.
Co z Twoją karierą? Czy wróciłeś już do treningu, czy może weźmiesz przerwę, aby trenować więcej?
- Wybieram emeryturę człowieku... Być może będę walczyć w listopadzie (w Polsce), ponieważ podpisałem już kontrakt, a po tym przejdę na emeryturę. Nie chcę już więcej walczyć.
Czy to będzie Twoja ostatnia walka w karierze? Nie uważasz, ze zwycięstwo nad Chalidowem powinno dać Ci zastrzyk motywacji do powrotu?
- Nie, nie... Jestem rozczarowany tym wszystkim, walczeniem za darmo... Nie chcę aby ludzie mnie pocieszali. Chcę po prostu to co jest moje. To już trzeci przypadek że walczę i nie dostaję za to zapłaty. Byłem zastraszany przez ludzi, którym jestem dłużny pieniądze tutaj w Niteroi.
Czy patrząc na przebieg swojej kariery uważasz, że osiągnąłeś wszystko co byłeś w stanie?
- Myślę, że zawsze broniłem Jui-Jitsu z całego serca. Zawsze byłem szczery, nigdy nie wybierałem przeciwników. Walczyłem w najgorszych warunkach, nigdy nie uciekałem. Nikt nigdy nie wygrał ze mną przed czasem. W tym momencie jest mi bardzo przykro. Jeśli zawalczę w listopadzie, mówię wprost, że będzie to ostatnia walka w mojej karierze.
Co zamierzasz robić po zakończeniu kariery?
- Nie myślę teraz o tym, ale wiem że nie chcę już walczyć. Miałem dobre i okropne momenty. Zrobiłem co mogłem, teraz to koniec. To co osiągnąłem jest dalekie od tego co mógłbym osiągnąć, ale jestem zadowolony. To koniec.
Źródło tatame.com