Matt Hamill zakończył karierę po gali UFC 133

norolim

Brutaal
Lightweight
385px-Matt_Hamill_cropped.jpg

Po nieudanym występie na gali UFC 133, w wieku 34 lat, karierę zakończył Matt Hamill.

"To dla mnie smutny dzień" - pisał zawodnik na swojej oficjalnej stronie internetowej. "Po 13 sześciu latach i 13 walkach w UFC, czas zawiesić rękawice na kołku i pożegnać się z tym wspaniałym sportem".

W swojej ostatniej walce, podczas sobotniej gali UFC 133, Hamill został pokonany przez Alexandera Gustafssona. Jak przyznał Hamill, decyzji o udziale w tym pojedynku podjął sam.

"Chciałem już podjąć tą decyzję po UFC 130, ale po rozmowach z przyjaciółmi, rodziną, a przede wszystkim córką postanowiłem dać sobie jeszcze jedną szansę", pisał Hamill. "Od czasu występu w cyklu 'The Ultimate Fighter' musiałem zmagać się z wieloma kontuzjami, które utrudniały mi trening. Nie przypominam sobie nawet jednego obozu, podczas którego nie byłbym ograniczony kontuzją. Nie byłem łaskawy dla swojego organizmu i po 28 latach uczestniczenia jest już u kresu wytrzymałości. Czas dać mu odpocząć."

Źródło mmafighting.com. Całość artykułu można przeczytać TU

Seven25

Bellator
Welterweight
Lucifer z fana Fedora, stał sie jego antyfanem, popadasz w skrajności chłopie:-).

Lucifer oO

EFC Africa
Lightweight
Seven25 - Nie stałem się jego antyfanem i nie popadam w skrajność, po prostu jestem zniesmaczony jego decyzją... (Zniesmaczony to nagrzeczniejsze co przyszło mi do głowy, więc proszę się nie czepiać :P)

Tar-Ellendil

Vale Tudo
Championship
Wiadomo ,że móglby dalej walczyc w UFC tylko sie rozmarzyłem ;p

Edit:Wy z tym KSW na poważnie ?;p

Przemek

PRIDE FC
Heavyweight
Chyba musze sie przywyczaic z tym wątkiem KSW.Kto wypada z UFC to od razu do KSWv:-).No ale juz jak zawodnik konczy kariere i widze''szkoda móglby zawalczyc na ksw'' to LoL^2 :P.Hamill móglby byc solidnym gatekeeperem i dostawac ładne $$-ale mozna go zrozumiec-w ostatniej walce od niechcenia próbował obalać

Hightower

Legacy FC
Bantamweight
Już wiadomo dlaczego w ostatniej walce wyglądał tak a nie inaczej, myślami był już na emeryturze. Nigdy Hamilla specjalnie nie lubiłem (począwszy od TUF-a), więc tęsknił nie będę, ale szacunek za podjęcie właściwej decyzji.

Miedziak

BAMMA
Welterweight
W ostatniej walce wyglądał na bardzo wypalonego, więc raczej słuszna decyzja. Powodzenia w dalszym życiu. Start miał bardzo ciężki, ale udało mu sie osiągnąć dużo pomimo przeciwności.

HubiSSJ3

UFC
Light Heavyweight
Brawo , wie kiedy odejść , a napewno każdy będzie pamiętał go jako tego , który zrezygnował w dobrym momencie.

kiler113

Maximum FC
Bantamweight
ja pierdziu ale szkoda....

udowodnil ze to ze jest gluchoniemy nie stoi na przeszkodzie zeby sie pruć z najlepszymi fighterami na swiecie i wygrywac z nimi

Panowie to byl ktos wiecej niz fighter...

az musialem sobie zalaczyc ten filmik

stasinek34

KSW
Heavyweight
Przy okazji - z innej beczki

http://mmajunkie.com/news/24736/ufcs-jorge-rivera-decides-against-retirement.mma

Yaas

WSOF
Heavyweight
szkoda typa, mógł jeszcze trochę powalczyć...

no, ale skoro on sam uznał, że już czas, to trzeba to uszanować...

Anonymous

NoLife FC
Naprawde sport był jego pasją - to było widać. Dobry zapaśnik - startował w zawodach zapaśniczych dla bardzo słabo słyszących. Szkoda. Walk może nie dawał efektownych, ale robił swoje.

I tak zostanie zapamiętany jako pierwszy, który pokonał Jonesa...

i jedyny...:-)

norolim

Brutaal
Lightweight
Po [strike]13[/strike] sześciu latach i 13 walkach...

decyzji o udziale w tym pojedynku nie podjął sam

Koszmarne błędy! Kto to pisał?

Poprawiłbym, ale się nie da.

procell

Oplot Challenge
Lightweight
Chłop ma serducho, potencjał i jest symbolem determinacji. Czuję, że po dłuzszej przerwie, Hamill poczuje jeszcze zew walki

Rad bylbym, gdybym mógl go jeszcze zobaczyć.

DesL

M-1 Global
Middleweight
Raczej dobra decyzja, z Gustafsonem według mnie nic nie pokazał (z Rampage też, ale to można mu wybaczyć).

DAff

Oplot Challenge
Lightweight
udowodnil ze to ze jest gluchoniemy nie stoi na przeszkodzie zeby sie pruć z najlepszymi fighterami na swiecie i wygrywac z nimi

mi sie zawsze wydawalo, ze mówić to on potrafi... ale moze sobie to tylko wyobrazalem ;)

Dzygitek

Jungle Fight
Welterweight
Szkoda, Lubiłem straszbnie Hamila, nie sąedziłem, że zejdzie po tej walce myślałem ze jeszcze z raz, dwa go ujrze w klatce :(