Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Juz po pierwszych zapowiedziach przejscia Iro do 77 wyrazalem watpliwosci, bo w lekkiej z "funfli" jest tylko Gamer a w polsredniej na samym szczycie Borys i Kulti. Irokez bedzie pewnie wystepowal poza glownym nurtem tej wagi, chociaz jego walke z Aslambekiem chetnie bym zobaczyl.Jakoś nie widzę Irokeza w welterweight KSW - ma się bić z Moksem albo Borysem?
Mamed może wrócić nawet w 2016, mi to lotto. ;)
no bez jaj, albo sie walczy, albo sie nie walczyIrokez bedzie pewnie wystepowal poza glownym nurtem tej wagi
Naprawde wierzysz, ze starcie Jewtuszko - Moks moze sie wydarzyc ?no bez jaj, albo sie walczy, albo sie nie walczy
chcialbym wierzycNaprawde wierzysz, ze starcie Jewtuszko - Moks moze sie wydarzyc ?
Nie no, w UFC też jest kilka zawodników, którzy by ze sobą nie walczyli. Rory nie podjąłby GSP (gdy ten był aktywny), a Cormier Caina. Jest jeszcze pewnie kilka innych przypadków braku zgody na walkę wśród zawodników ścisłego TOP-u.
Jakos nie chce mi sie szukac tego wywiadu, ale pamietam dokladnie jak Mamed zapytany o ewentualna walke z Michalem odpowiedzial pytaniem w stylu "a co powiedzial Materla ?" Tej walki nie chce przede wszystkim Cipek i chyba wszyscy doskonale zdajemy sobie sprawe dlaczego jej nie chce.tak nigdy nie zrozumiem Michała i Mameda
Tej walki nie chce przede wszystkim Cipek i chyba wszyscy doskonale zdajemy sobie sprawe dlaczego jej nie chce.
Ja dokladnie tak odebralem te ich deklaracje. Tym bardziej, ze jesli sie nie myle, ci podobno wielcy przyjaciele nie trenowali razem nawet wowczas gdy Michal przygotowywal sie do walk z bylymi rywalami Mameda.W gruncie rzeczy to obaj swego czasu chcieli bardzo za ocean i przegrana któregoś z nich w bezpośredniej konfrontacji zniweczyłaby te plany.
Mr. Cloud chyba zapomniałeś że DC zmienił po to kat. wagową bo nie chciał się bić z Cainem.
Z tego co pamiętam to mówił,że chce obudowac miesniami nogi, żeby tak często nie łapać kontuzji. Nie powinien za bardzo odstawać warunkami od reszty dywizjiJa jestem ciekaw jak Iro bedzie wygladal pod wzgledem silowym na tle innych WW.
Wygrywając decyzję pokazujesz rywalowi, że choć dałeś mu 15 minut czasu na jeden zryw, jeden skuteczny cios doprowadziłeś walkę do końca i wygrałeś. Tak swojego czasu Straus w Bellatorze walczył. Wygranie decyzją to większa dominacja niż nokaut/poddanie ;-) O ile decyzja nie bywa dyskusyjna. Cain vs JDS II pokazało więcej niż ich 1 walka. Wyszło w 2 walce, że 1 była raczej przypadkiem niż wyższością nad przegranym.Moj problem, jesli chodzi o Saidova polega nawet nie na tym, ze on nie konczy swoich walk przed czasem. Polega na tym, ze on nie probuje tego robic nawet wowczas gdy ma przewage tak wielka jak w walce z Kultim.
Jeśli ktoś dominuje i nie dąży do skończenia to jest to sadyzm i okazanie chęci upokorzenia przeciwnika. No chyba, że nie chce otrzymać przypadkowego nokautu i punktuje chroniąc jednocześnie swoje zdrowie, ale to kunktatorstwo co też mi się nie bardzo podoba.Wygranie decyzją to większa dominacja niż nokaut/poddanie ;-) O ile decyzja nie bywa dyskusyjna.