1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kulinaria

Discussion in 'Suplementacja i Odżywianie' started by Tsubasa, Apr 4, 2014.

  1. Betonowy Krzychu

    Betonowy Krzychu KSW
    Welterweight

    Dołączył:
    Oct 29, 2013
    Komentarze:
    5,347
    Zdobyte Lajki:
    18,016
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Miałem takie samo podejście jak Ty gdy w grudniu niespodziewanie dostaliśmy to w prezencie. Na początku byłem wkurwiony, że będzie tylko zagracał moją i tak niewielką kuchnię ale szybko się do niego przekonałem i teraz jestem mega zadowolony. Przede wszystkim wygoda - jest dużo rzeczy które możesz zrobić na zasadzie wrzuć składniki, ustaw program, odpal, za 15 minut dorzuć kolejne składniki, odpal kolejny program i gotowe. Przy dzieciaku bardzo wygodne - nie musisz przy tym nic stać, żarcie prawie samo się robi. Do tego spora baza wbudowanych przepisów (na zasadzie, że na ekranie wyświetla Ci się tylko co masz wrzucić do środka, nawet samo waży a następnie samo ustawia odpowiedni program itd.) która do tego systematycznie jest uzupełniana. No i muszę przyznać, że sporo rzeczy fajnie z tego wychodzi - robiłem już różne dania obiadowe, ciasta na wypieki i bułki, sosy, zupy, nawet lody i większość z tych rzeczy wychodzi bardzo fajnie. Byłem np. bardzo zszokowany jak fajnie wyszła w tym urządzeniu poldwiczka wieprzowa na parze. Oczywiście przy wielu przepisach coś musisz podsmażyć na patelni albo upiec w piekarniku ale jest sporo takich które zrobisz korzystając wyłącznie z tego urządzenia. Jak już kupisz to będę mógł Ci polecić parę przepisów które warto wypróbować. Mi np. właśnie rośnie ciasto na pitę które za pół godziny idzie do pieca a które przygotowałem w tym wariacie z Lidla.
     
    respect likes this.
  2. respect

    respect Vale Tudo
    Open

    Dołączył:
    Apr 22, 2012
    Komentarze:
    21,115
    Zdobyte Lajki:
    50,071
    Punkty:
    3,790
    No dokładnie tak to widzę. Wątpię żebym robił w tym mięso itd bo po prostu sprawia mi przyjemność tradycyjne smażenie, duszenie i pieczenie. Ale do tych pozostałych rzeczy jak ugniatanie ciasta, zupki i inne pierdolety to wydaje się być idealna opcja. I tak jak mówisz, w lecie domowe, naturalne lody można robić dzień w dzień. Myślę, że cena jest bardzo rozsądna i wezmę to na dniach.
     
  3. respect

    respect Vale Tudo
    Open

    Dołączył:
    Apr 22, 2012
    Komentarze:
    21,115
    Zdobyte Lajki:
    50,071
    Punkty:
    3,790
    @Jebuch zrobiłem tą lasagne. Z bakłażanem i zamiast beszamelu utarłem ricotte z żółtkami, pieprzem, solą, gałką i startym parmezanem. zapomnilem zrobić zdjęcie jak wyjąłem z pieca, wyglądało genialnie. Ogólnie w smaku petarda, każdemu smakowało i było zaskoczenie bo się nie spodziewali tego „beszamelu” i bakłażanów. Tu zdjęcie z talerza, ale sobie przypomniałem w połowie żarcia
    :korwinlaugh:
    [​IMG]
     
    szplin, bombel147, panpan and 5 others like this.
  4. Betonowy Krzychu

    Betonowy Krzychu KSW
    Welterweight

    Dołączył:
    Oct 29, 2013
    Komentarze:
    5,347
    Zdobyte Lajki:
    18,016
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    To jest w trakcie żarcia, czy po sraniu?
    Żartuje, wpierdalałbym jak wściekły.
     
    Twarzowiec likes this.
  5. respect

    respect Vale Tudo
    Open

    Dołączył:
    Apr 22, 2012
    Komentarze:
    21,115
    Zdobyte Lajki:
    50,071
    Punkty:
    3,790
    A jedno wyklucza drugie?
    :lesnarhappy:
     
  6. Rycho

    Rycho Heavy Weight

    Dołączył:
    Oct 16, 2011
    Komentarze:
    3,096
    Zdobyte Lajki:
    3,536
    Punkty:
    1,790
    Dej linka bo nie widzialem przepisa?
     
  7. andrzej_t.

    andrzej_t. UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Mar 6, 2016
    Komentarze:
    12,884
    Zdobyte Lajki:
    27,289
    Punkty:
    790
    Płeć:
    Male
    Podrzuć no ten przepis
     
  8. MMAkłowicz

    MMAkłowicz Bellator
    Welterweight

    Dołączył:
    Jun 11, 2015
    Komentarze:
    4,407
    Zdobyte Lajki:
    24,392
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Kraków
    Przecież @Jebuch wrzucał do HP
     
    szplin, torpedo and andrzej_t. like this.
  9. andrzej_t.

    andrzej_t. UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Mar 6, 2016
    Komentarze:
    12,884
    Zdobyte Lajki:
    27,289
    Punkty:
    790
    Płeć:
    Male
    no właśnie ja go tutaj szukałem. dzięki
     
    zoom likes this.
  10. MMAkłowicz

    MMAkłowicz Bellator
    Welterweight

    Dołączył:
    Jun 11, 2015
    Komentarze:
    4,407
    Zdobyte Lajki:
    24,392
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Kraków
    Spoko, nie ma problemu. @Jebuch wrzucał go w weekend, to pewnie byłeś jeszcze cyknięty i przeoczyłeś. Tylko rodziny szkoda...
    :roberteyeblinking:
     
    Jebuch, Martin, respect and 4 others like this.
  11. Rycho

    Rycho Heavy Weight

    Dołączył:
    Oct 16, 2011
    Komentarze:
    3,096
    Zdobyte Lajki:
    3,536
    Punkty:
    1,790
    :ożeszty:
     
  12. panpan

    panpan KSW
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    5,934
    Zdobyte Lajki:
    13,696
    Punkty:
    2,790
  13. Jebuch

    Jebuch Shark Fights
    Light Heavyweight

    Dołączył:
    Feb 25, 2015
    Komentarze:
    1,322
    Zdobyte Lajki:
    2,923
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    jelenia góra
    torpedo likes this.
  14. Pat Bateman

    Pat Bateman UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Aug 29, 2010
    Komentarze:
    12,422
    Zdobyte Lajki:
    13,890
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Home Page:
  15. torpedo

    torpedo UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Apr 25, 2010
    Komentarze:
    10,559
    Zdobyte Lajki:
    25,480
    Punkty:
    2,790
    Pokurwiło ich z tymi cenami.
     
    Betonowy Krzychu likes this.
  16. Baton17

    Baton17 UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Dec 14, 2013
    Komentarze:
    10,180
    Zdobyte Lajki:
    16,064
    Punkty:
    1,190
    @Jebuch i inni znawcy tematu. Podpowiedzcie przepis na dobry ramen. Nie chce takiego jak te gownorameny z blogow kulinarnych kur domowych, ktore pisza ugotuj rosol wpierdol jajko, makaron udon i troche szynki i chuj gotowe. Chce prawdziwy ramen. Jadlem w knajpie jednej i mi mocno smakowal, nie wiem co mial w bulionie ale byl metny i kremowy moze z dodatkiem mleka kokosowego. No nic czekam na propozycje. Dodam ze oczekuje kuriera ktory mi przyniesie wolnowar. Wiem ze ramen sie robi dlugo wiec moze to urzadzenie pomoze.
     
  17. Jebuch

    Jebuch Shark Fights
    Light Heavyweight

    Dołączył:
    Feb 25, 2015
    Komentarze:
    1,322
    Zdobyte Lajki:
    2,923
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    jelenia góra
    Wyślę ci coś,ale musisz mi dać maila,bo mógłbym mieć problemy gdybym to publicznie udostępniał.
     
  18. Betonowy Krzychu

    Betonowy Krzychu KSW
    Welterweight

    Dołączył:
    Oct 29, 2013
    Komentarze:
    5,347
    Zdobyte Lajki:
    18,016
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    To od razu ja się podłączę pod ramenik: kjkow0788@gmail.com
     
    Jebuch likes this.
  19. Jebuch

    Jebuch Shark Fights
    Light Heavyweight

    Dołączył:
    Feb 25, 2015
    Komentarze:
    1,322
    Zdobyte Lajki:
    2,923
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    jelenia góra
    Poszło. Daj znać,czy dotarło
     
  20. Betonowy Krzychu

    Betonowy Krzychu KSW
    Welterweight

    Dołączył:
    Oct 29, 2013
    Komentarze:
    5,347
    Zdobyte Lajki:
    18,016
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Dzieki! Nie wiem kiedy znajdę czas, żeby to zrobić ale kiedyś na pewno zrobię.
     

Share This Page