1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kulinaria

Discussion in 'Suplementacja i Odżywianie' started by Tsubasa, Apr 4, 2014.

  1. Przemek

    Przemek UFC
    Lightweight

    Dołączył:
    Mar 30, 2009
    Komentarze:
    9,088
    Zdobyte Lajki:
    7,156
    Punkty:
    2,890
    brothers from another mother :gabi_much_love:
     
    Drzewo and respect like this.
  2. Gienek

    Gienek UFC
    Welterweight

    Dołączył:
    Jul 20, 2011
    Komentarze:
    9,523
    Zdobyte Lajki:
    11,700
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Warszawa
    Home Page:
    W chłodnym miejscu rozumiem.
     
  3. respect

    respect UFC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 22, 2012
    Komentarze:
    18,868
    Zdobyte Lajki:
    41,234
    Punkty:
    3,790
    Tak, w lodówce.
     
    Gienek likes this.
  4. Dzihados

    Dzihados UFC
    Middleweight
    Cohones MMARocks

    Dołączył:
    Oct 7, 2007
    Komentarze:
    13,181
    Zdobyte Lajki:
    13,652
    Punkty:
    2,790
    Płeć:
    Male
    Occupation:
    https://www.youtube.com/watch?v=ANPsHKpti48
    Miasto:
    Września to stolica, reszta okolica!
    Home Page:
    Przepis na czarnego kurczaka
    [​IMG]
    ;)
     
  5. Masta

    Masta Vale Tudo
    Open
    Czerwona kartka Żółta Kartka

    Dołączył:
    Jul 31, 2013
    Komentarze:
    21,488
    Zdobyte Lajki:
    36,055
    Punkty:
    3,190
    Zajebista seria, polecam fanom pizzy
     
    torpedo and respect like this.
  6. Masta

    Masta Vale Tudo
    Open
    Czerwona kartka Żółta Kartka

    Dołączył:
    Jul 31, 2013
    Komentarze:
    21,488
    Zdobyte Lajki:
    36,055
    Punkty:
    3,190

    Kolejna mega zajebista seria dla fanów pizzdeczek
     
    torpedo and panpan like this.
  7. panpan

    panpan KSW
    Lightweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    5,203
    Zdobyte Lajki:
    11,528
    Punkty:
    1,790
  8. Drzewo

    Drzewo UFC
    Strawweight
    Żółta Kartka

    Dołączył:
    Jul 19, 2017
    Komentarze:
    7,591
    Zdobyte Lajki:
    7,202
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    @Baasteek @Hefaner :mjsmile:
     
  9. Dzihados

    Dzihados UFC
    Middleweight
    Cohones MMARocks

    Dołączył:
    Oct 7, 2007
    Komentarze:
    13,181
    Zdobyte Lajki:
    13,652
    Punkty:
    2,790
    Płeć:
    Male
    Occupation:
    https://www.youtube.com/watch?v=ANPsHKpti48
    Miasto:
    Września to stolica, reszta okolica!
    Home Page:
    Uuuu spece, pomóżcie, troszkę przesadziłem :) #miszczpatelki

    Robię piersi z kurczaka i mnie podkusiło żeby wrzucić ostrych pociętych papryczek - tak na test i spróbwanie. Mnie smakuje, ale przyznam że pali i obawiam się że dzieciaki nie zjedzą (sosu, bo mięcho to jasne).

    Da się coś zrobić, czy od razu założyć coś innego do "smarowania pyrów"?
     
  10. panpan

    panpan KSW
    Lightweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    5,203
    Zdobyte Lajki:
    11,528
    Punkty:
    1,790
    Mówi się trudno, lepiej wykombinować coś innego niż ten sos rozcieńczać np przecierem (czy tam co jest bazą sosu?!). Zostaw go dla siebie :rutekajak:
     
    Dzihados likes this.
  11. panpan

    panpan KSW
    Lightweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    5,203
    Zdobyte Lajki:
    11,528
    Punkty:
    1,790
    Jak się chce koniecznie codnzntym zrobić to może coś z tego pomoże

    http://m.regiodom.pl/portal/porady-...uratowac-kilka-sposobow-na-zmniejszenie-ostro

    Bądź bohaterem w swoim domu

    :antonio:
     
    Dzihados likes this.
  12. Dzihados

    Dzihados UFC
    Middleweight
    Cohones MMARocks

    Dołączył:
    Oct 7, 2007
    Komentarze:
    13,181
    Zdobyte Lajki:
    13,652
    Punkty:
    2,790
    Płeć:
    Male
    Occupation:
    https://www.youtube.com/watch?v=ANPsHKpti48
    Miasto:
    Września to stolica, reszta okolica!
    Home Page:
    @panpan
    Bazą jest masełko, sos własny, no i może troszkę wody (resztki z obmywania). Przyprawy, ząbek czochu, no i te papryczki :)

    Wpadłem na następujący pomysł: sam skonsumuje 3/4 sosu (już jem - zaaaajeeefajny), a im dodam masła. Hue hue hue ;)
     
    panpan likes this.
  13. panpan

    panpan KSW
    Lightweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    5,203
    Zdobyte Lajki:
    11,528
    Punkty:
    1,790
    No szkoda rozcieńczać to płynami bo tylko straci smak. Masło zawsze spoko, ale może śmietaną 30% może lepiej się sprawdzić w tym przypadku
     
    Dzihados likes this.
  14. HubiSSJ3

    HubiSSJ3 UFC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Feb 20, 2010
    Komentarze:
    18,878
    Zdobyte Lajki:
    15,308
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Jakieś protipy na dobry gulasz węgierski ? Czym marynujecie mięso? Akurat bym na noc zostawił w odpowiedniej marynacie. Obsmażacie je wcześniej delikatnie i dopiero do gara, żeby się gotowało na małym ogniu, czy od razu do garnka?
    Jutro mam zamiar zrobić taki standardowy, wychodził dobry, ale to jeszcze nie to. Coś specjalnego dodajecie?
    Zaznaczę od razu, że nie lubię zbytnio pikantnego jedzenia.
     
  15. panpan

    panpan KSW
    Lightweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    5,203
    Zdobyte Lajki:
    11,528
    Punkty:
    1,790
    Jak bez ostrości przesadzonej to wystarczy papryka słodka i wędzona słodka/ostra żeby jednak nadać lekkiego charakteru. Lubię dodać jeszcze kminek, czosnek niedźwiedzi lub normalny wiadomo sól pieprz. Są i takie wariancje że dodają imbir i skórkę z cytryny #karolokrasa. Z warzyw cebula, papryka, marchewka. Można zamarynować pokrojone już mięcho na noc w mixie przypraw lub przyprawy podsmażyć z cebulą na smalcu wiadomo i dopiero dodać do tego mięso i przesmażyć mocno żeby się zarumienilo. Później bulion lekko lub woda podlać i podgotowac do miękkości
     
  16. HubiSSJ3

    HubiSSJ3 UFC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Feb 20, 2010
    Komentarze:
    18,878
    Zdobyte Lajki:
    15,308
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Na już trochę za późno ale następnym razem wykorzystam, bo dzisiaj wiem, że ten gulasz mi nie wyjdzie, bo gotuje się już prawie drugą godzinę, a nadal nie nabrał odpowiedniej gęstości.
    Dzięki za opinię.
    Wiem, że jesteś wrogiem (to chyba Ty), ale ja dałem pieczarki, bo kiedyś do placka węgierskiego fajnie mi wchodziły :)
     
  17. panpan

    panpan KSW
    Lightweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    5,203
    Zdobyte Lajki:
    11,528
    Punkty:
    1,790
    Pieczarki jedna miłość :OK:

    Dodałeś za dużo płynu?
    1# podkręcić grzanie mocno, zdjąć pokrywkę i odparować mieszając żeby nie przypalic. Ryzyko rozgotowania mięcha i warzyw. Niefajnie

    2# możesz dodać kilka ziemniaków pokrojonych w kostkę (bez płukania ich w wodzie) skrobia lekko zagęści

    3# zagęścić mąka ziemniaczana bezpośrednio. Jaglana też się sprawdzi

    4# odlać nadmiar
     
  18. HubiSSJ3

    HubiSSJ3 UFC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Feb 20, 2010
    Komentarze:
    18,878
    Zdobyte Lajki:
    15,308
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Tak dałem za dużo płynu, bo początkowo spanikowałem, że ledwie mi "bulion" przykrywa składniki i wyjdzie gęste w pizdu i dolałem jeszcze 250ml wody. Zapomniałem, że cebula, papryka puszczą trochę soków i to koniec końców będzie bardziej rzadkie. Ale nie jest takie złe, właśnie przystępuję do konsumpcji. Czerwone wino na koniec uratowało smak, czuję zdecydowaną różnicę pomiędzy próbami przed dodaniem wina, a 10 minut po.
     
  19. Pat Bateman

    Pat Bateman UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Aug 29, 2010
    Komentarze:
    11,465
    Zdobyte Lajki:
    11,601
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Home Page:
  20. Pat Bateman

    Pat Bateman UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Aug 29, 2010
    Komentarze:
    11,465
    Zdobyte Lajki:
    11,601
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Home Page:

Share This Page