1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kulinaria

Discussion in 'Suplementacja i Odżywianie' started by Tsubasa, Apr 4, 2014.

  1. majkelo89

    majkelo89 UFC
    Featherweight

    Dołączył:
    Feb 22, 2014
    Komentarze:
    8,892
    Zdobyte Lajki:
    23,129
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Krążki cebulowe
    Piwo
    Szparagi
    Ziemniaki w mundurkach
     
    RaphTaba likes this.
  2. torpedo

    torpedo PRIDE FC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 25, 2010
    Komentarze:
    7,158
    Zdobyte Lajki:
    16,492
    Punkty:
    1,790
    Puree z ziemniaków i rukolą w oliwie i czosnku smażona, ewentualnie w śmietanie.

    Z batatami, z frytkami.
    Sam stek też jest wyjebany gryfnie.
     
  3. panpan

    panpan Bellator
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    4,872
    Zdobyte Lajki:
    10,345
    Punkty:
    1,790
    Najlepszy przepis to wychylić 2 drinki i dac ponieść się fantazji. Robiłem z 5-6 razy i za każdym razem jakoś musiałem inaczej kombinować. Dzisiaj baza przecier pomidorowy - koncentrat, musztarda francuska, worcestershire, ocet jablkowy, sól,. pieprz, papryka wędzona, cayenne, czosnek w prochu, oregano, natka, papryka słodka i pewnie o czymś zapomniałem. Pieczenie 6-7h 110-120*C pod przykryciem
     
    Tony Maniana and respect like this.
  4. respect

    respect UFC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 22, 2012
    Komentarze:
    18,308
    Zdobyte Lajki:
    38,972
    Punkty:
    3,790
    Ok dzięki, głównie chodziło mi o temperaturę, czas itd bo marynatę pewnie zrobię jakoś po swojemu. Jakie mięcho? Łopata czy karczycho?
     
    panpan likes this.
  5. panpan

    panpan Bellator
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    4,872
    Zdobyte Lajki:
    10,345
    Punkty:
    1,790
    Łopatka i karkówka 2:1
     
    Tony Maniana and respect like this.
  6. respect

    respect UFC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 22, 2012
    Komentarze:
    18,308
    Zdobyte Lajki:
    38,972
    Punkty:
    3,790
    Hahah właśnie kurwa dlatego nie mogłem rozkminić co tam masz bo patrzę łopatka, kawałek obok no chyba karkówka i zgłupiałem.
    Robiłeś już wcześniej jedno i drugie? Jeżeli tak to które lepsze?
     
  7. panpan

    panpan Bellator
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    4,872
    Zdobyte Lajki:
    10,345
    Punkty:
    1,790
    Karkowe pierwszy raz dołożyłem
     
    respect likes this.
  8. panpan

    panpan Bellator
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    4,872
    Zdobyte Lajki:
    10,345
    Punkty:
    1,790
    Do pieczenia fajnie wrzucić czosnek zabki, pomidory koktaljowe. Czosnek jak masło można posmarować bułkę a pomidory blend z sosem jako dodstek
     
  9. respect

    respect UFC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 22, 2012
    Komentarze:
    18,308
    Zdobyte Lajki:
    38,972
    Punkty:
    3,790
    Ale do pieczenia nie dodajesz żadnego bulionu? Wszystko się robi w sosie własnym?
     
  10. panpan

    panpan Bellator
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    4,872
    Zdobyte Lajki:
    10,345
    Punkty:
    1,790
    Nic nie dodaje. Kumpel ostatnio podrzucil patent że można podlac winem/piwem ciemnym a mięso ułożyć na cebuli ale nie probowalem. Mięso puści w chuj wody, warto odlać w połowie z połowe. Później z tego jakiś sos po zredukowaniu i doprawieniu
     
    respect likes this.
  11. Tony Maniana

    Tony Maniana WSOF
    Featherweight

    Dołączył:
    Oct 18, 2016
    Komentarze:
    3,182
    Zdobyte Lajki:
    4,730
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Polska
    Masz zdjęcie samego mięsa po szarpaniu?
     
  12. panpan

    panpan Bellator
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    4,872
    Zdobyte Lajki:
    10,345
    Punkty:
    1,790
    [​IMG]

    [​IMG]

    Łezka się w oku zakręciła :jon:To nasz ostatni raz...na szczęście jutro znowu się spotkamy :jjsmile:

    :antonio:
    Mogę zmienić awatar już?
     
    Orest likes this.
  13. Tony Maniana

    Tony Maniana WSOF
    Featherweight

    Dołączył:
    Oct 18, 2016
    Komentarze:
    3,182
    Zdobyte Lajki:
    4,730
    Punkty:
    290
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Polska
    Piękne ja pierdole.


    Zmieniaj :beer:
     
    panpan likes this.
  14. panpan

    panpan Bellator
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    4,872
    Zdobyte Lajki:
    10,345
    Punkty:
    1,790
    Prosty przepis proste. Upieczony czosnek wrzucasz do gara jeszcze przed ugotowaniem pyrow i też tam ma sie gotowac jeszcze, jest taka potrzeba?

    Trafilem fajny parent na dodanie 2-3 trojkatow dla lepszej konsystencji i "kremowisci" ofc bezpośrednio przed zblendowaniem calosci

    [​IMG]
     
  15. respect

    respect UFC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 22, 2012
    Komentarze:
    18,308
    Zdobyte Lajki:
    38,972
    Punkty:
    3,790
    Tak, daję żeby pogotował się z ziemniakami i z tą cebulą, żeby to wszystko razem przeszło. Nie wiem czy jest potrzeba, może faktycznie można dać przed samym blendowaniem. Serki to znany patent. Można dać topione, można dać żółty, można dać camemberta. Tu się nie da przekombinować za bardzo :D
     
    panpan likes this.
  16. panpan

    panpan Bellator
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    4,872
    Zdobyte Lajki:
    10,345
    Punkty:
    1,790
    @respect Masz jakies proporcje ilości glowek czosnku do ilości bulionu? Nigdy za wiele ale boje się ale lekko że upiekę za mało, nienchccr się później wkurwiac. 3 glowki na 2,5l bulionu styknie?
     
  17. panpan

    panpan Bellator
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    4,872
    Zdobyte Lajki:
    10,345
    Punkty:
    1,790
    Dibra, doczytałem sklad podany
     
    respect likes this.
  18. krolik

    krolik Maximum FC
    Light Heavyweight

    Dołączył:
    Jan 6, 2011
    Komentarze:
    1,666
    Zdobyte Lajki:
    1,665
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Warmia
    Ale dziś zupa krem z dyni wjechała. Szkoda, że jeszcze boczku nie miałem, żeby skwareczki zrobić do posypania.
     
  19. panpan

    panpan Bellator
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 11, 2010
    Komentarze:
    4,872
    Zdobyte Lajki:
    10,345
    Punkty:
    1,790
    @respect ale petarda :antonio::antonio::antonio:

    Trochę się babralem z wydobywaniem czosnku upieczonego z lupinek. Wyciskaniem raczej bo jak pasta do zebow, może trochę za dlugo w piecu. Następnym razem obiore surowe. Obedzue sie bez strat
     
    respect likes this.
  20. respect

    respect UFC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 22, 2012
    Komentarze:
    18,308
    Zdobyte Lajki:
    38,972
    Punkty:
    3,790
    No jest z tym obieraniem jebania, ale nigdy nie widziałem, żeby ktoś obierał przed. Nie wiem, traci swoje wartości wtedy? Wysusza się?
     

Share This Page