KSW 96: Pawlak vs. Janikowski 2 (20.07.2024)

kraks

Shark Fights
Light Heavyweight
1719761939271.png

Silva i Pawlak
Succar

Underdog:
Humburger - jest bardziej wszechstronny zawodnikiem o świetnych warunkach fizycznych. Ostatnio mial bić się dwcs, ale ksw chyba przyblokowało. Powinien chcieć to ugrac i zgodnie z planem iść do dwcs. Wygrana jest możliwa i potrzebna.

U mnie na kuponach z KSW poki co tylko Pawlak i Śmiełowski w mixach z UFC. Reszte sie zobaczy blizej gali

Miałem nic nie stawiać, ale trochę ciężko mi przejść obojętnie koło kursu 6.50 na Succar przez poddanie. Owczarz za miesiąc i dwa tygodnie walka na Narodowym z Linkiewicz, a tam sporo do ugrania, bo prestiż Narodowego, kasa za walkę pewnie większa niż w KSW, możliwość wejścia do świata freaków mocną wygraną, o ile oczywiście Owczarz chce tam zagościć na dłużej. Z tego co śledziłem Succar na instagramie to mocno w tych przygotowaniach skupia się na BJJ, więc może wróci trochę do swoich korzeni i będzie tu polować na poddanie. Kreft w walce z Owczarz pokazała, że wygrać przez poddanie można w dość łatwy sposób. Succar oczywiście jakaś wybitna nie jest, nie ma mocnych wygranych w karierze. Cały czas nad tym myślę.

Która gra podobnie? Co o tym myślicie?

Miałem nic nie stawiać, ale trochę ciężko mi przejść obojętnie koło kursu 6.50 na Succar przez poddanie. Owczarz za miesiąc i dwa tygodnie walka na Narodowym z Linkiewicz, a tam sporo do ugrania, bo prestiż Narodowego, kasa za walkę pewnie większa niż w KSW, możliwość wejścia do świata freaków mocną wygraną, o ile oczywiście Owczarz chce tam zagościć na dłużej. Z tego co śledziłem Succar na instagramie to mocno w tych przygotowaniach skupia się na BJJ, więc może wróci trochę do swoich korzeni i będzie tu polować na poddanie. Kreft w walce z Owczarz pokazała, że wygrać przez poddanie można w dość łatwy sposób. Succar oczywiście jakaś wybitna nie jest, nie ma mocnych wygranych w karierze. Cały czas nad tym myślę.

Tez rozwazam wygraną Succar, ale mysle jeszcze nad metoda zakonczenia walki. Pewnie puszcze cos w okolicach piatku/soboty

Coś podobnego zaczynam się zastanawiać nad Isaiem Ramosem. W walce z Jembievem go zlekceważyłem, ale jednak on może się okazać albo turbo kozakiem z mega poddaniami albo totalnym plackiem i z Jembievem miał szczęście. Domina da się poddać, pokazywali to Grozdev czy Ruchała. Oczywiście Domin może to wypunktować, pewnie sprowadzając czy nawet testując stójkę Ramosa, ale Ramos będzie niebezpieczny w każdym momencie, nawet z dołu. 3.50 to ciekawy kurs na wygraną Ramosa w ten sposób. Wszystko oczywiście i tak jeśli już to za drobne.

No i tak samo nad Samociukiem myślę, pewnie nad jakimś skończeniem przed czasem. Górniak jak wrócił w 2022 roku to kolejno:

- pokonał w boksie Romana Wagnera (nie wiadomo nawet, kto to jest)
- pokonał w boksie Bubu Ćwika (dwanaście przegranych walk w różnych formułach w trzy lata)
- pokonał w MMA Mateusza Kowalskiego (który ma same przegrane na koncie, przegrał nawet z Kacprem Miklaszem)
- pokonał w MMA pięć miesięcy później tego samego Mateusza Kowalskiego
- pokonał w MMA Vlada Ivaschenkę (który wziął chyba walkę na kilka dni przed galą)
- pokonał w boksie Ante Vrzinę (nie wiadomo, kto to jest)

Muszę jeszcze odświeżyć jakąś z tych ostatnich walk Denisa, jeśli jest dostępna, ale te ostatnie lata to raczej mocna droga do odbudowania po dłuższej przerwie niż poważne wyzwania i Samociuk może tutaj okazać się za mocny.

Ja niezmiennie team Ewi.

Jest sztos forma, zdrowa, będzie łatwe cięcie wagi na tą chwilę bo jest ok.

Zmiana klubu i Andrzej jako trener - okaże się co to da.

2,60 wziąłem mocno grubo ale nie jestem obiektywny do końca:wink:

No i tak samo nad Samociukiem myślę, pewnie nad jakimś skończeniem przed czasem. Górniak jak wrócił w 2022 roku to kolejno:

- pokonał w boksie Romana Wagnera (nie wiadomo nawet, kto to jest)
- pokonał w boksie Bubu Ćwika (dwanaście przegranych walk w różnych formułach w trzy lata)
- pokonał w MMA Mateusza Kowalskiego (który ma same przegrane na koncie, przegrał nawet z Kacprem Miklaszem)
- pokonał w MMA pięć miesięcy później tego samego Mateusza Kowalskiego
- pokonał w MMA Vlada Ivaschenkę (który wziął chyba walkę na kilka dni przed galą)
- pokonał w boksie Ante Vrzinę (nie wiadomo, kto to jest)

Muszę jeszcze odświeżyć jakąś z tych ostatnich walk Denisa, jeśli jest dostępna, ale te ostatnie lata to raczej mocna droga do odbudowania po dłuższej przerwie niż poważne wyzwania i Samociuk może tutaj okazać się za mocny.
mam nadzieję ze samociuk rozegra podobnie jak z izu, zapasy i ewentualnie sprowadzenie świniaka, nie wiem skad wzial sie hype na niego ale śmieszne to ze ksw go zakontaktowalo.

cos by puscil na weekend co Pany?
Ramos SUB?
Górniak KO

Owczarzowa tez chyba wreszcie musi cos wygrac, czy sie myle? :beczka:

Plakat rzeczywiscie straszny. Przy okazji tematu KSW - akurat skonczyla mi sie subskrypcja viaplay. Ma ktos moze dostep do kodow rabatowych na ta wspaniala platforme? :)

Plakat rzeczywiscie straszny. Przy okazji tematu KSW - akurat skonczyla mi sie subskrypcja viaplay. Ma ktos moze dostep do kodow rabatowych na ta wspaniala platforme? :)
obczaj czy jakiś działa bo nie wiem czy rozdawałem je kiedyś czy nie
8LS1ZTDX
BYYU6SAM
1XOH8HGR

obczaj czy jakiś działa bo nie wiem czy rozdawałem je kiedyś czy nie
8LS1ZTDX
BYYU6SAM
1XOH8HGR
Niestety jest info "Upłynął termin ważności kodu vouchera.", ale dzięki :beer: Czas powoli myslec o montowaniu kuponow ;)

Coś podobnego zaczynam się zastanawiać nad Isaiem Ramosem. W walce z Jembievem go zlekceważyłem, ale jednak on może się okazać albo turbo kozakiem z mega poddaniami albo totalnym plackiem i z Jembievem miał szczęście. Domina da się poddać, pokazywali to Grozdev czy Ruchała. Oczywiście Domin może to wypunktować, pewnie sprowadzając czy nawet testując stójkę Ramosa, ale Ramos będzie niebezpieczny w każdym momencie, nawet z dołu. 3.50 to ciekawy kurs na wygraną Ramosa w ten sposób. Wszystko oczywiście i tak jeśli już to za drobne.
Wytypuj Succar przez poddanie i Ramosa przez poddanie - oboje nie robią wagi xD Teoretycznie dobrze, bo to może dać im przewagę w walce kilogramowo, jeśli chodzi o sprowadzenia i dążenie do poddań, ale jednak myśli teraz są różne... :D

Back